Profil osobnosti

Foto: Sylvia Čápová-Vizváry

Sylvia Čápová-Vizváry

12. 3. 1947 Szombathely

www.sylviacapova-vizvary.com/

vážna hudba
klavír

Bio

Bio

1954 – 1962
Konzervatórium v Bratislave, mimoriadne štúdium  (klavír – Anna Kafendová)
1962 – 1965
Konzervatórium v Bratislave (klavír – Anna Kafendová)
1965 – 1969
VŠMU (klavír – Anna Kafendová)
1970 – 1971
postgraduálne štúdium v Leningrade (Moisej Jakovlevič Chaľvin) a v Krakove (Ludvik Stefańsky)
1973 – 1975
koncertná korepetítorka na VŠMU
1974 – 1975
VŠMU (postgraduálne štúdium – Viktor Ivanovič Nosov)
1983
VŠMU, ukončenie umeleckej ašpirantúry (Eva Fischerová-Martvoňová)
1975 – 1980
koncertná korepetítorka v Opere SND
od 1995
Universität für Musik und darstellende Kunst vo Viedni, koncertná korepetítorka

„Sylvia Čápová-Vizváry disponuje mimoriadnym technickým fondom (veľké rozpätie rúk) a veľkou dávkou temperamentu, čo jej umožňuje suverénne zvládnuť úskalia i najnáročnejších čísiel klavírnej literatúry. Jej doménou je svet romantického vzletu, poézie, vášne, dramatizmu i bravúry, pričom sa usiluje vniesť nový pohľad na interpretované diela. Publikum ju dokáže inšpirovať k zmobilizovaniu celého osobnostného a umeleckého potenciálu a prispieť k imponujúcemu výkonu, ktorý s pribúdajúcou praxou i skúsenosťami dokáže čoraz viac ovládať a využiť pri stvárňovaní štýlových špecifík toho-ktorého autora. Vychutnáva jemné nuansy, ale vie dosiahnuť aj kovové, priam mužsky vyznievajúce vrcholy." (Vladimír Čížik: Slovník slovenského koncertného umenia I., Hudobné centrum, Bratislava 2002, s. 25)

Bibliografia

  • Ursínyová, Terézia: Klavírny koncert v romantickom duchu
    2017 In: www.operaslovakia.sk/klavirny-koncert-v-romantickom-duchu/
    Opera Slovakia 2017
  • Šišková, Ingeborg: Nedeľné matiné v Mirbachu
    2015 Hudobný život roč. 47, 2015, č. 6, s. 14
  • Šišková, Ingeborg: Nedeľné matiné v Mirbachu
    2014 Hudobný život roč. 46, 2014, č. 4, s. 3
  • Keppert, Jozef: Tradičná výstava fotografií s hosťom Borisom Némethom
    2010 Galantské noviny (Galántai Újság) 2010, č. 2, s. 7
  • Čížik, Vladimír: Koncerty [Griegov Koncert a mol so SOSRo]
    2002 Hudobný život 2002, č. 9, s. 17
  • Čížik, Vladimír: Sylvia Čápová-Vizváry
    2002 Slovník slovenského koncertného umenia I, Hudobné centrum, Bratislava 2002, s. 24-26
    (ISBN 80-88884-39-X)
  • Polák, Pavol: SF [Concertino Jána Cikkera]
    2001 Hudobný život 2001, č. 12, s. 26
  • Čížik, Vladimír: Brilantný recitál v Mirbachu
    2001 Hudobný život 2001, č. 1, s. 16–17
  • Dohnalová, Lýdia: "...chcem stále pestovať krásne vzťahy." [interview-profil]
    1997 Hudobný život 1997, č. 5, s. 3
  • Ursínyová, Terézia: Pianistka s horúcim srdcom
    1997 Hudobný život 1997, č. 18, s. 9
  • Palovčík, Michal: Hudobné blysknutie z vlastného zdroja
    1995 Večerník 14. 3. , Bratislava 1995
  • Blahynka, Miloslav: Bella vo Viedni
    1994 Hudobný život 1994, č. 3, s. 4
  • Čížik, Vladimír: Letné komorné koncerty. Klavírny večer rodiny Vizváryovcov
    1993 Hudobný život 1993, č. 18, s. 4
  • Jurík, Marián: Ján Levoslav Bella v kontexte európskej hudobnej kultúry
    1993 Hudobný život 1993, č. 16, s. 3
  • Javorský, Igor: Z koncertov MDKO v Bratislave
    1989 Hudobný život 1989, č. 9, s. 7
  • Kovářová, Dagmar: Romantické klavírne miniatúry
    1989 Hudobný život 1989, č. 16, s. 4
  • Pokora, Miloš: Klavírní koncerty troch Francouzů
    1988 Gramorevue 1988, č. 8
  • Čížik, Vladimír: Francúzska klavírna hudba
    1988 Hudobný život 1988, č. 16, s. 6
  • Čížik, Vladimír: Francúzska klavírna hudba [recenzia LP]
    1988 Hudobný život 1988, č. 16, s. 6
  • Ursínyová, Terézia: Prehliadka slovenského koncertného umenia Žilina ´88
    1988 Hudobný život 1988, č. 10, s. 1 a 4
  • Čárska, Etela: Z koncertov MDKO v Bratislave
    1987 Hudobný život 1987, č. 9, s. 7
  • Čížik, Vladimír: Komorné koncerty MDKO v Bratislave
    1984 Hudobný život 1984, č. 12, s. 7
  • Čžik, Vladimír: Ašpirantský koncert Silvie Čápovej–Vizváryovej
    1983 Hudobný život 24. 10. 1983
  • Podracký , Igor: S muzikantským temperamentom : Ašpirantské vystúpenie klaviristky S. Čápovej-Vizváryovej
    1983 Večerník 19. 9. , Bratislava 1983, s. 5
  • Podracký, Igor: Prehliadka slovenského koncertného umenia ´82
    1982 Hudobný život 11.10. 1982, č. 19, s. 3
  • Sylvia Čápová-Vizváryová
    1982 Portréty slovenských koncertných umelcov. Portraits of Czechoslovak Concert Artists , Slovkoncert, Bratislava 1982, s. 5-7
  • Čížik, Vladimír: Sylvia Čápová
    1974 Slovenskí koncertní umelci I, Hudobný fond, Bratislava 1974, s. 27-28
  • Šuhajdová, Jana: Profily mladých. Silvia Čápová
    1972 Hudobný život 1972, č. 17, s. 2
  • Vajda, Igor; Čížik, Vlado: Mladí po tretí raz v Trenčianskych Tepliciach
    1968 Slovenská hudba 1968, č. 9-10, s. 439-442
  • Kovářová, Anna: Přerušená přehlídka
    1968 Hudební rozhledy 1968, č. 20, s. 618-619
  • Šišková, Ingeborg: Nedeľné matiné v Mirbachovom paláci
    2017 Hudobný život 2017, č. 4, s. 11
  • Lenner, Eduard: Nedeľné matiné v Mirbachovom paláci
    2017 Hudobný život 2017, č. 4, s. 11
  • Personálna bibliografia
  • Anketa
    1997 Slovenská hudba 1997, č. 3-4, s. 100

Diskografia

  • Foto: Arthur Bliss: Christopher Columbus Suite / Seven Waves Away / Men of 2 Worlds / Baraza ARTHUR BLISS: CHRISTOPHER COLUMBUS SUITE / SEVEN WAVES AWAY / MEN OF 2 WORLDS / BARAZA
    2009 CD – Naxos 8.572226
    1. Arthur Bliss:
      Sylvia Čápová-Vizváry (pf), Symfonický orchester Slovenského rozhlasu, Slovenský filharmonický zbor
  • Foto: Romantic Bliss ROMANTIC BLISS
    2009 CD – Naxos 8.578050
    1. Gabriel Faure: Pelleas et Melisande Suite, Op. 80
      Ireland National Symphony, John Georgiadis (dir.)
    2. Felix Mendelssohn: Piano Concerto No. 1 in G minor, Op. 25
      Benjamin Frith (pf), Štátna filharmónia Košice, Róbert Stankovský (dir.)
    3. Franz Schubert: Octet in F major, D. 803
      Budapest Schubert Ensemble
    4. Piotr Iľjič Čajkovskij: Album for the Young, Op. 39
      Symfonický orchester Slovenského rozhlasu, Peter Breiner (dir.)
    5. Franz Berwald: Symphony No. 4 in E flat major, "Sinfonie naive"
      Helsingborg Symphony Orchestra, Okko Kamu (dir.)
    6. Antonín Dvořák: Serenade in E major, Op. 22, B. 52
      Cappella Istropolitana, Jaroslav Krček (dir.)
    7. Fryderyk Chopin: Berceuse in D flat major, Op. 57
      Sylvia Čápová-Vizváry (pf), Symfonický orchester Slovenského rozhlasu, Peter Breiner (dir.)
    8. Edvard Grieg: 2 Elegiac Melodies, Op. 34
      Cappella Istropolitana, Adrian Leaper (dir.)
    9. Edward Elgar: Sospiri, Op. 70
      English Northern Philharmonia, David LIoyd-Jones (dir.)
    10. Fryderyk Chopin: Piano Concerto No. 1 in E minor, Op. 11
      István Székely (pf), Budapest Symphony Orchestra, Gyula Németh (dir.)
    11. Wilhelm Stenhammar: Sangen, Op. 44: Interlude
      Helsingborg Symphony Orchestra, Okko Kamu (dir.)
    12. Giacomo Puccini: Manon Lescaut, Act II: Intermezzo
      Belgian Radio and Television Philharmonic Orchestra, Alexander Rahbari (dir.)
  • Foto: Lytte Laere og Lege Vuggeviser (Listen, Learn and Play - Lullabies) LYTTE LAERE OG LEGE VUGGEVISER (LISTEN, LEARN AND PLAY - LULLABIES)
    2007 CD – Naxos 8.570712
    1. Johannes Brahms:
      Peter Breiner (dir.), Cappella Istropolitana, Symfonický orchester Slovenského rozhlasu, Sylvia Čápová-Vizváry (pf)
  • Foto: French Piano Music FRENCH PIANO MUSIC
    2006 CD – Point Classics
    1. Camille Saint-Saëns:
      Tibor Frešo (dir.), Bystrík Režucha (dir.), Slovenská filharmónia, Sylvia Čápová-Vizváry (pf)
  • Foto: Grand Gala - Classical Masterpieces GRAND GALA - CLASSICAL MASTERPIECES
    2005 CD – 8712177027743
    1. Ludwig van Beethoven:
      Sylvia Čápová-Vizváry (pf), Jela Špitková (vn)
  • Foto: Classical Top 40 : The 40 Most Beautiful Classical Melodies CLASSICAL TOP 40 : THE 40 MOST BEAUTIFUL CLASSICAL MELODIES
    2004 CD – Brilliant Classics 99301
    1. :
      Klára Havlíková (pf), Ida Černecká (pf), Stanislav Zamborský (pf), Sylvia Čápová-Vizváry (pf), Quido Hölbling (vn), Aladár Móži (vn), Richard Vandra (vc), Jozef Zsapka (gui), Symfonický orchester Slovenského rozhlasu, Slovenská filharmónia, Slovenský komorný orchester Bohdana Warchala, Ondrej Lenárd (dir.), Bohdan Warchal (dir.)
  • Foto: Franz Schubert Edition FRANZ SCHUBERT EDITION
    2004 CD – B0002F4SBU
    1. Franz Schubert:
      Sylvia Čápová-Vizváry (pf)
  • Foto: Chill with Chopin CHILL WITH CHOPIN
    2003 CD – Naxos 8.556784
    1. Fryderyk Chopin:
      Sylvia Čápová-Vizváry (pf), Peter Breiner (dir.), Róbert Stankovský (dir.), Symfonický orchester Slovenského rozhlasu, Štátna filharmónia Košice
  • Foto: Chopin: Famous Pianoworks 2 CHOPIN: FAMOUS PIANOWORKS 2
    2000 CD –
    1. Fryderyk Chopin:
      Sylvia Čápová-Vizváry (pf)
  • Foto: The Classic Composers Series: Liszt THE CLASSIC COMPOSERS SERIES: LISZT
    2000 CD – B00004WEKE
    1. Franz Liszt:
      Sylvia Čápová-Vizváry (pf)
  • Foto: Berceuse – Music of Peace and Calm BERCEUSE – MUSIC OF PEACE AND CALM
    1999 CD – Naxos 8.553843
    1. Benjamin Godard:
      Sylvia Čápová-Vizváry (pf), Peter Breiner (dir.), Ondrej Lenárd (dir.), Cappella Istropolitana, Symfonický orchester Slovenského rozhlasu
  • Foto: Largo : Music by Vivaldi, Mozart, Beethoven, Chopin LARGO : MUSIC BY VIVALDI, MOZART, BEETHOVEN, CHOPIN
    1999 CD – 7169
    1. Antonio Vivaldi:
      Sylvia Čápová-Vizváry (pf), Ondrej Lenárd (dir.), Cappella Istropolitana, Štátna filharmónia Košice
  • Foto: Nocturne : Music by Händel, Vivaldi, Beethoven, Mendelssohn NOCTURNE : MUSIC BY HÄNDEL, VIVALDI, BEETHOVEN, MENDELSSOHN
    1999 CD – 7170
    1. Georg Friedrich Händel:
      Sylvia Čápová-Vizváry (pf), Daniela Varínska (pf), Štátna filharmónia Košice
  • Foto: The best of Chopin THE BEST OF CHOPIN
    1999 CD –
    1. Fryderyk Chopin:
      Sylvia Čápová-Vizváry (pf)
  • Foto: The Best of Romantic Piano THE BEST OF ROMANTIC PIANO
    1999 CD –
    1. :
      Sylvia Čápová-Vizváry (pf)
  • Foto: Frédéric Chopin, 5 FRÉDÉRIC CHOPIN, 5
    1998 CD – AD-05139
    1. Fryderyk Chopin:
      Sylvia Čápová-Vizváry (pf), Tatiana Fraňová (pf)
  • Foto: Sonata SONATA
    1998 CD – PL-05026
    1. :
      Sylvia Čápová-Vizváry (pf), Bystrík Režucha (dir.), Bohdan Warchal (dir.), Slovenská filharmónia, Slovenský komorný orchester Bohdana Warchala, Symfonický orchester Slovenského rozhlasu
  • Foto: Chamber Music and Instrumental Collection CHAMBER MUSIC AND INSTRUMENTAL COLLECTION
    1997 CD – 7204
    1. Ludwig van Beethoven:
      Sylvia Čápová-Vizváry (pf), Marian Lapšanský (pf), Daniela Varínska (pf), Kamil Roško (tr), Vladimír Rusó (pf)
  • Foto: Seduction SEDUCTION
    1996 CD –
    1. Fryderyk Chopin:
      Sylvia Čápová-Vizváry (pf)
  • Foto: The Best of Amadis, Vol. 1 THE BEST OF AMADIS, VOL. 1
    1996 CD – 7801
    1. :
      Sylvia Čápová-Vizváry (pf), Ondrej Lenárd (dir.), Róbert Stankovský (dir.), Jindřich Pazdera (vn), Štátna filharmónia Košice, Camerata Cassoviae, Symfonický orchester Slovenského rozhlasu
  • Foto: Beethoven: Piano Concerto No.5, Symphony No.9, Für Elise BEETHOVEN: PIANO CONCERTO NO.5, SYMPHONY NO.9, FÜR ELISE
    1995 CD –
    1. Ludwig van Beethoven:
      Sylvia Čápová-Vizváry (pf)
  • Foto: Beethoven: Piano Sonatas Nos. 8, 14 and 23 BEETHOVEN: PIANO SONATAS NOS. 8, 14 AND 23
    1995 CD – 7021
    1. Ludwig van Beethoven:
      Sylvia Čápová-Vizváry (pf)
  • Foto: Franz Liszt: Liebestraum, Les Préludes FRANZ LISZT: LIEBESTRAUM, LES PRÉLUDES
    1995 CD –
    1. Franz Liszt:
      Sylvia Čápová-Vizváry (pf)
  • Foto: 100 Golden Classics 100 GOLDEN CLASSICS
    1994 CD – 0056775060824
    1. Johann Sebastian Bach:
      Sylvia Čápová-Vizváry (pf)
  • Foto: Alexander Glazunov: Piano Music Vol. 4 ALEXANDER GLAZUNOV: PIANO MUSIC VOL. 4
    1994 CD – Marco Polo 8.223154
    1. Alexander Glazunov: 4 Preludes and Fugues, Op. 101
      Tatiana Fraňová (pf)
    2. Alexander Glazunov: Idylle
      Tatiana Fraňová (pf)
    3. Alexander Glazunov: Fantasy for 2 Pianos, Op. 104
      Tatiana Fraňová (pf), Sylvia Čápová-Vizváry (pf)
  • Foto: Beethoven: Sonata for Piano No. 17, "Temptest" No. 23, "Appassionata" No. 26, "Les adieux" BEETHOVEN: SONATA FOR PIANO NO. 17, "TEMPTEST" NO. 23, "APPASSIONATA" NO. 26, "LES ADIEUX"
    1994 CD –
    1. Ludwig van Beethoven:
      Sylvia Čápová-Vizváry (pf)
    2. :
  • Foto: Piano by Candlelight PIANO BY CANDLELIGHT
    1994 CD –
    1. Fryderyk Chopin:
      Sylvia Čápová-Vizváry (pf)
  • Foto: Ronald Binge: The Watermill, Scottish Rhapsody RONALD BINGE: THE WATERMILL, SCOTTISH RHAPSODY
    1994 CD – Marco Polo 8.223515
    1. Ronald Binge:
      Sylvia Čápová-Vizváry (pf), Symfonický orchester Slovenského rozhlasu
  • Foto: Beethoven: Piano Concerto No. 5 "Emperor" BEETHOVEN: PIANO CONCERTO NO. 5 "EMPEROR"
    1993 CD –
    1. Ludwig van Beethoven:
      Sylvia Čápová-Vizváry (pf)
  • Foto: Robert Schumann: Klavierkonzert ROBERT SCHUMANN: KLAVIERKONZERT
    1993 CD – 4014513000286
    1. Robert Schumann: Koncert pre klavír a orchester a mol op. 54
      Sylvia Čápová-Vizváry (pf), Slovenská filharmónia
  • Foto: The Very Best of Romantic Piano THE VERY BEST OF ROMANTIC PIANO
    1993 CD –
    1. :
      Marian Lapšanský (pf), Sylvia Čápová-Vizváry (pf)
  • Foto: Frederic Curzon: In Malaga, Robin Hood, Pulchinello FREDERIC CURZON: IN MALAGA, ROBIN HOOD, PULCHINELLO
    1992 CD – Marco Polo 8.223425
    1. Frederic Curzon:
      Sylvia Čápová-Vizváry (pf), Symfonický orchester Slovenského rozhlasu
  • Foto: Mozart/Beethoven/Schubert/Schumann/Mendelsohn: Piano Masterpieces MOZART/BEETHOVEN/SCHUBERT/SCHUMANN/MENDELSOHN: PIANO MASTERPIECES
    1992 CD – 0084646602026
    1. Ludwig van Beethoven:
      Sylvia Čápová-Vizváry (pf)
  • Foto: Rachmaninoff: Piano Concerto No.2 RACHMANINOFF: PIANO CONCERTO NO.2
    1992 CD –
    1. Sergej Rachmaninov:
      Sylvia Čápová-Vizváry (pf)
  • Foto: Romantische Klaviermusik, Vol. 1, 2 ROMANTISCHE KLAVIERMUSIK, VOL. 1, 2
    1992 CD –
    1. :
      Sylvia Čápová-Vizváry (pf)
  • Foto: Franz Schubert: Impromptus op. 90, 142 FRANZ SCHUBERT: IMPROMPTUS OP. 90, 142
    1991 CD –
    1. Franz Schubert:
      Sylvia Čápová-Vizváry (pf)
  • Foto: Chopin: Studi – Preludi – Mazurche CHOPIN: STUDI – PRELUDI – MAZURCHE
    1991 CD –
    1. Fryderyk Chopin:
      Sylvia Čápová-Vizváry (pf)
  • Foto: Arthur Bliss: Christopher Columbus, Seven Waves Away ARTHUR BLISS: CHRISTOPHER COLUMBUS, SEVEN WAVES AWAY
    1990 CD – Marco Polo 8.223315
    1. Arthur Bliss:
      Sylvia Čápová-Vizváry (pf)
  • Foto: Romantic Piano Music Vol.1 and Vol. 2 ROMANTIC PIANO MUSIC VOL.1 AND VOL. 2
    1990 CD – UPC: 0400024963013
    1. :
      Sylvia Čápová-Vizváry (pf)
  • Foto: Romantic Piano Miniatures ROMANTIC PIANO MINIATURES
    1989 LP – Opus 9311 2101
    1. Franz Schubert:
      Sylvia Čápová-Vizváry (pf)
  • Foto: French Piano Music FRENCH PIANO MUSIC
    1987 LP – Opus 9310 1684
    1. Camille Saint-Saëns:
      Sylvia Čápová-Vizváry (ac), Slovenská filharmónia, Bystrík Režucha (dir.)
  • Foto: Piano Masterpieces : Klavírne skladby majstrov PIANO MASTERPIECES : KLAVÍRNE SKLADBY MAJSTROV
    1981 LP – Opus 9111 0903
    1. Franz Liszt:
      Sylvia Čápová-Vizváry (pf)
  • Foto: Beethoven: Klaviersonaten Nos. 8, 1, 23 BEETHOVEN: KLAVIERSONATEN NOS. 8, 1, 23
    CD – Naxos 8.571012
    1. Ludwig van Beethoven:
      Sylvia Čápová-Vizváry (pf)
  • Foto: Classical Favorites by the Masters CLASSICAL FAVORITES BY THE MASTERS
    CD – 0875649000571
    1. :
      Sylvia Čápová-Vizváry (pf)
  • Foto: Excelsior Classic Moods Volume Two EXCELSIOR CLASSIC MOODS VOLUME TWO
    CD – 0056775429324
    1. Franz Schubert:
      Sylvia Čápová-Vizváry (pf)
  • Foto: Frédéric Chopin: Nocturnes and Walzes FRÉDÉRIC CHOPIN: NOCTURNES AND WALZES
    CD – 4002587410292
    1. Fryderyk Chopin:
      Sylvia Čápová-Vizváry (pf)
  • Foto: Highlights – Selection HIGHLIGHTS – SELECTION
    CD – Naxos 8.571000
    1. Johann Sebastian Bach:
      Sylvia Čápová-Vizváry (pf), Jindřich Pazdera (vn), Ondrej Lenárd (dir.), Bohdan Warchal (dir.), Oliver Dohnányi (dir.), Cappella Istropolitana, Slovenská filharmónia, Symfonický orchester Slovenského rozhlasu, Štátna filharmónia Košice
  • Foto: Hooked on Classics: Liszt, Beethoven HOOKED ON CLASSICS: LISZT, BEETHOVEN
    LP – Opus 9310 2015
    1. Ludwig van Beethoven:
      Sylvia Čápová-Vizváry (pf), Slovenská filharmónia, Bystrík Režucha (dir.)
  • Foto: Piano Masterpieces PIANO MASTERPIECES
    CD – 0884385165109
    1. Fryderyk Chopin:
      Sylvia Čápová-Vizváry (pf)
  • Foto: Piano Masterpieces: Mozart, Beethoven, Chopin, Liszt, Tchaikovsky PIANO MASTERPIECES: MOZART, BEETHOVEN, CHOPIN, LISZT, TCHAIKOVSKY
    CD – 0884385032753
    1. Fryderyk Chopin:
      Sylvia Čápová-Vizváry (pf)
  • Foto: Rachmaninoff: Etudes, Preludes, Moments Musicaux RACHMANINOFF: ETUDES, PRELUDES, MOMENTS MUSICAUX
    CD – Denon Classics
    1. Serge Rachmaninoff:
      Stanislav Zamborský (pf), Tatiana Fraňová (pf), Sylvia Čápová-Vizváry (pf)
  • Foto: Royal Crown Classics : Klassische Meisterwerke, Vol. 2 ROYAL CROWN CLASSICS : KLASSISCHE MEISTERWERKE, VOL. 2
    CD –
    1. Fryderyk Chopin:
      Sylvia Čápová-Vizváry (pf)
  • Foto: Schubert: Impromptus SCHUBERT: IMPROMPTUS
    CD – Ent. Media Partners 0078736422922
    1. Franz Schubert:
      Sylvia Čápová-Vizváry (pf)
  • Foto: The Ultimate Lullaby Collection THE ULTIMATE LULLABY COLLECTION
    CD – Naxos 8.570514-15
    1. Fryderyk Chopin:
      Sylvia Čápová-Vizváry (pf), Peter Breiner (pf), Ondrej Lenárd (dir.), Cappella Istropolitana, Štátna filharmónia Košice, Slovenská filharmónia, Symfonický orchester Slovenského rozhlasu

Ocenenia

  • Súťaž Čs. rozhlasu v Bratislave Štúdio mladých
    1964 - čestné uznanie
  • Celoslovenská súťaž umeleckých škôl
    1962 - 1. cena
  • Súťaž tvorivosti mládeže a pracujúcich v Prahe (CZ)
    1958 - 1. cena

Premiéry

  • Prvé uvedenie na Slovensku
  • Igor Dibák: Bajzovské variácie
    pre klavír
    20. 9.
    2007
    Prvé uvedenie na Slovensku
    Kvintový Dvojkoncert, Zrkadlová sieň Primaciálneho paláca, Bratislava, SK
    INTERPRETI: Sylvia Čápová-Vizváry (pf)
  • Hanuš Domanský: Fantasia cantabile
    pre klavír
    20. 9.
    2007
    Prvé uvedenie na Slovensku
    Kvintový Dvojkoncert, Zrkadlová sieň Primaciálneho paláca, Bratislava, SK
    INTERPRETI: Sylvia Čápová-Vizváry (pf)
  • Pavol Šimai: Sisyfos
    pre klavír
    28. 11.
    1992
    Prvé uvedenie na Slovensku
    Nová slovenská hudba, Slovenský rozhlas, Štúdio 2, Bratislava, SK
    INTERPRETI: Sylvia Čápová-Vizváry (pf)
  • Jozef Sixta: Sólo pre klavír
    27. 2.
    1976
    Prvé uvedenie na Slovensku
    Týždeň slovenskej hudobnej tvorby, Zrkadlová sieň Primaciálneho paláca, Bratislava, SK
    INTERPRETI: Sylvia Čápová-Vizváry (pf)

Fotogaléria

  • Foto: Silvia Čápová-Vizváry Silvia Čápová-Vizváry

    Zdroj: Archív Hudobného centra
    Autor: Anton Šmotlák
  • Foto: Silvia Čápová-Vizváry Silvia Čápová-Vizváry

    Zdroj: Archív HC
    Autor: Anton Šmotlák

Audio

  • Beneš, Juraj: Il sogno di Poppea (1. časť)

    1998

    Nao Higano (s), Silva Čápová-Vizváryová (pf)

    Zdroj: Archív HC


« späť na zoznam Aktualizované: 16. 05. 2017