Profil osobnosti

Foto: Simona Šaturová Autor: Tomáš Houda

Simona Šaturová

www.saturova.cz

vážna hudba
soprán

Bio

Bio

-
štúdium na Konzervatóriu v Bratislave (spev – Miloslava Sopirová-Fidlerová), neskôr štúdium v Prahe u Soni Kresákovej
interpretačné kurzy:
Ileana Cotrubasová (Viedeň), Margreet Honigová (Amsterdam)
2014
prvý recitál na Slovensku v rámci cyklu Veľké slovenské hlasy

Bibliografia

  • Schindler, Agata: Tesne pred únosom Simony Šaturovej
    2017 In: www.operaslovakia.sk/tesne-pred-unosom-simony-saturovej/
    Opera Slovakia 2017
  • Blaho, Vladimír: Viva la Šaturová!
    2015 In: www.operaslovakia.sk/viva-la-saturova/
    2015
  • Říha, Vladimír: Honeckův leden se dvěma premiérami
    2015 Hudební rozhledy roč. 68, 2015, č. 3, s. 16
  • Havlíková, Helena: NIBIRU 01592231 : Simona Šaturová – Wolfgang Amadeus Mozart & Josef Mysliveček [recenzia CD]
    2015 Hudební rozhledy roč. 68, 2015, č. 3, s. 62-63
  • Berger, Igor: Na podporu Domu Albrechtovcov
    2015 Hudobný život roč. 47, 2015, č. 6, s. 3
  • Bravo! Simona Houda – Šaturová
    2014 In: www.operaslovakia.sk/bravo-simona-houda-saturova/
    Opera Slovakia 2014
  • Ursínyová, Terézia: Simona Houda-Šaturová: Za slzy sa nehanbime!
    2014 (26. 6. 2014) In: www.operaslovakia.sk/news/simona-houda-saturova-za-slzy-sa-nehanbime-/
    2014 (26. 6. 2014)
  • Veber, Petr: Festival Pražské jaro 2014
    2014 Hudobný život roč. 46, 2014, č. 7-8, s. 50-51
  • Blaho, Vladimír: Veľký hlas Simony
    2014 Hudobný život roč. 46, 2014, č. 7-8, s. 5
  • Unger, Pavel: Duo Kwiecień – Šaturová v cykle operných hviezd
    2013 (20. 6. 2013) In: www.kultura.pravda.sk/hudba
    2013 (20. 6. 2013)
  • Mojžišová, Michaela: Výnimoční operní speváci priniesli na koncertné pódium aj kus divadla
    2013 (18. 6. 2013) In: www.kultura.sme.sk
    SME / Kultúra 2013 (18. 6. 2013)
  • Uličianska, Zuzana: Sopranistka Šaturová: Je úžasné, ak sa postaví celé publikum
    22. 2. 2013 SME / Kultúra 22. 2. 2013
  • Bayer, Robert: Úspešná slovenská operná exkláva v predvianočnom Bruseli
    2013 Hudobný život 2013, č. 3, s. 22
  • Krénová, Ľubica: Simona Houda-Šaturová: Zdrojom všetkých významov je hudba
    2012 Hudobný život 2012, č. 1 - 2, s. 24-26
  • Veber, Petr: Pražská jar 2011
    2011 Hudobný život 2011, č. 7-8, s. 26-27
  • Hrdinová, Radmila: Současná éra české opery
    2011 Hudební rozhledy 2011, č. 11, s. 38 - 39
  • Jemelka, Martin: Novinky ze světa staré a duchovní hudby
    2009 Harmonie 2009, č. 12, s. 38
  • Březina, Aleš: Světová premiéra Martinů ve Státní opeře Praha
    2009 Hudební rozhledy 2009, č. 11, s. 20
  • Leška, Rudo: Praha : Začiatok opernej sezóny: česká hudba inak, aj so slovenskými interpretmi
    2007 Hudobný život roč. 39, 2007, č. 11, s. 28
  • Rusó, Vladimír: Spravodajstvo, koncerty ; Slovenská filharmónia
    2007 2007, č. 5, s. 7
  • Havlíková, Helena: Simona Šaturová - Mozart & Mysliveček /recenzia CD/
    2015 Hudební rozhledy roč. 68, 2015, č. 3, s. 62-63
  • Blaho, Vladimír: Rigoletto nebol „povero“
    2017 Hudobný život 2017, č. 1- 2, s. 44
  • Umelecká kritika a publicistika
  • Červenka, Jozef: Skvelá Gilda Simony Šaturovej
    2017 In: www.operaslovakia.sk/skvela-gilda-simony-saturovej/
    Opera Slovakia 2017

Diskografia

  • Foto: Decade : Mozart & Mysliveček DECADE : MOZART & MYSLIVEČEK
    2014 CD –

    Simona Šaturová (soprán) Frédérique Friess (soprán) Michaela Kapustová (mezzosoprán) Richard Samek (tenor) L’ Armonia Terrena dirigent: Zdeněk Klauda
    1. :
      Simona Šaturová (s)
  • Foto: DVOŘÁK, A.: Requiem DVOŘÁK, A.: REQUIEM
    2011 CD – ArcoDiva UP0130-2
    1. Antonín Dvořák: Requiem, Op. 89, B. 165
      Simona Šaturová (s), Jana Sýkorová (ms), Tomáš Černý (tenor), Peter Mikuláš (bas), Český filharmonický sbor Brno, Filharmonie Brno, Petr Fiala (dir.)
  • Foto: Sacred Music SACRED MUSIC
    2007 CD – ArcoDiva UP 0101 - 2 131
    1. Wolfgang Amadeus Mozart:
      Simona Šaturová (s)

Ocenenia

  • Cena Nadácie Charlotty a Waltera Hamel, Hannover (DE)
    2007 za vynikajúce spevácke výkony
  • Cena Thálie (ČR)
    2001 za najlepší operný výkon v roku 2001


« späť na zoznam Aktualizované: 02. 05. 2017