Profil osobnosti

Foto: Karolína Zívalíková Autor: Dirk Rietveld

Karolína Zívalíková

31. 5. 1987 Prešov

vážna hudba
violončelo

Pôsobenie v: Bogacz Trio

Bio

Bio

2002 - 2008
Konzervatórium v Bratislave (violončelo - Karol Filipovič), titul Najlepší absolvent roka
2007 - 2013
Universität für Musik und darstellende Kunst Wien (Stefan Kropfitsch) Magister Diplom mit Auszeichnung
2006
Pommersfelden, Nemecko (Antonín Moravec, Julia Gartmannová)
2009
Viedeň (Vladimír Slowachevsky)
2010
Bergen, Holandsko (Reinhard Latzko, Louis Claret)
2013
Masterclass Sozopol, Bulharsko (Stefan Kropfitsch)

Karolína Hurayová účinkovala sólovo ako aj v komorných a orchestrálnych telesách na početných koncertoch doma i v zahraničí (v Českej republike, v Maďarsku, Rakúsku, Holandsku, Srbsku, Slovinsku, Francúzsku, Nemecku, Taliansku, Japonsku, Číne, Indonézii).

V minulosti bola členkou viacerých orchestrov (o. i. orchester Opery SND, Slovenská filharmónia, Youth Euphony Orchestra, Webern Sinfonietta, Filharmonie Bohuslava Martinů Zlín, Wiener Symphoniker - krátkodobá spolupráca) i komorných zoskupení napr. sláčikového kvarteta Quartetto con Fuoco, klavírneho tria na pôde Universität für Musik und darstellende Kunst vo Viedni (Lenka Matějáková – husle, Simeon Gosheff – klavír), komorného orchestra Camerata Polonia i sláčikového kvarteta Symphonic News Quartet. Bola tiež  stálou členkou a sólistkou Komorného orchestra ZOE i komorného orchestra Sinfonietta Bratislava a členkou Classic Chamber Orchestra. Ďalšie aktivity v oblasti komornej spolupráce: Bogacz Trio (Pavel Bogacz - husle, Zuzana Králiková Pohůnková - klavír), Komorné duo s violistom Lukášom Kmiťom, Klavírne trio (Juraj Pivoluska - klarinet, Alena Hučková - klavír), Violončelové duo (Katarína Kozelková). 

 

Bibliografia

  • Dohnalová, Lýdia: Znova v Cíferi
    2017 Hudobný život roč. 49, 2017, č. 7-8, s. 37
  • Bubnáš, Juraj; Hurayová, Karolína: miniprofil : Karolína Hurayová
    2014 Hudobný život roč. 46, 2014, č. 12, s. 5
  • Šišková, Ingeborg: Nedeľné matiné v Mirbachovom paláci
    2012 Hudobný život 2012, č. 3, s. 8
  • Jurčišinová, Jana: Kvarteto s ohňom : sólista sa podriaďuje kolektívu
    2007 Prešovský večerník 27. 7. 2007, s. 3
  • Personálna bibliografia
  • Talentovaná umelkyňa s veľkým srdcom v Bratislave
    2016 Hudobný život roč. 48, 2016, č. 1 - 2, s. 22-23

Diskografia

  • Foto: Joseph Umstatt : Flute Concertos JOSEPH UMSTATT : FLUTE CONCERTOS
    2013 CD – Diskant DK 0151-2131
    1. Joseph Umstatt: Concerto per il Flauto Traversiere in G
      Barbora Gálová (fl), Pavel Bogacz, jr. (vn), Radomír Cikatricis (vn), Karolína Zívalíková (vc), Marián Bujňák (cb), Agnesa Ferienčíková (cmb)
    2. Georg Philipp Telemann: Fantasie per il Flauto senza Basso – Fantasia 8
      Barbora Gálová (fl)
    3. Joseph Umstatt: Concerto per il Flauto Traverso in D
      Barbora Gálová (fl), Pavel Bogacz, jr. (vn), Radomír Cikatricis (vn), Karolína Zívalíková (vc), Marián Bujňák (cb), Agnesa Ferienčíková (cmb)
    4. Georg Philipp Telemann: Fantasie per il Flauto senza Basso – Fantasia 6
      Barbora Gálová (fl)
    5. Georg Philipp Telemann: Fantasie per il Flauto senza Basso – Fantasia 2
      Barbora Gálová (fl)
    6. Joseph Umstatt: Concerto per il Flauto Traversiere in A
      Barbora Gálová (fl), Pavel Bogacz, jr. (vn), Radomír Cikatricis (vn), Karolína Zívalíková (vc), Marián Bujňák (cb), Agnesa Ferienčíková (cmb)

Ocenenia

  • Súťaž študentov konzervatórií Slovenskej republiky
    2007 - 1. miesto (ako členka sláčikového kvarteta spolu s Pavlom Bogaczom jr. - 1. husle, Adamom Szendreiom – 2. husle, Zdenkou Páleníkovou – viola)
  • Súťaž študentov konzervatórií Slovenskej republiky
    2002, 2005 - 1. miesto
  • Medzinárodná súťaž Čírenie talentov, Dolný Kubín
    2002 - 3. miesto
  • Medzinárodná violončelová súťaž, Liezen (AT)
    2000 - 2. miesto
  • Violončelová súťaž Bohumila Herana, Ústí nad Orlicí (CZ)
    1997, 1999 - dvakrát 3. miesto
  • Medzinárodná violončelová súťaž Augustína Procházku, Košice (SK)
    1995, 1996, 1998 - trikrát 1. miesto

Premiéry

  • Prvé uvedenie na Slovensku
  • Jevgenij Iršai: 8, 10, 26
    pre osem violončiel
    6. 1.
    2011
    Prvé uvedenie na Slovensku
    Dominikánsky kostol, Košice, SK
    INTERPRETI: Cello Colosseum, Jozef Lupták (vc), Balázs Adorján (vc), Teodor Brcko (vc), Andrej Gál (vc), Karolína Zívalíková (vc), Silvia Longauerová (vc), Pavol Mucha (vc), Csaba Rácz (vc)

Fotogaléria

  • Foto: Matiné v Mirbachovom paláci 2018-01-28 Matiné v Mirbachovom paláci
    Bogacz Trio – klavírne trio (Slovensko), Pavel Bogacz, jr. – husle (Slovensko), Karolína Zívalíková – violončelo (Slovensko), Zuzana Králiková Pohůnková – klavír

    Zdroj: Archív Hudobného centra
    Autor: Dušan Godár
  • Foto: Matiné v Mirbachovom paláci 2018-01-28 Matiné v Mirbachovom paláci
    Karolína Zívalíková – violončelo (Slovensko)

    Zdroj: Archív Hudobného centra
    Autor: Dušan Godár
  • Foto: Matiné v Mirbachovom paláci 2018-01-28 Matiné v Mirbachovom paláci
    Bogacz Trio – klavírne trio (Slovensko), Pavel Bogacz, jr. – husle (Slovensko), Karolína Zívalíková – violončelo (Slovensko), Zuzana Králiková Pohůnková – klavír

    Zdroj: Archív Hudobného centra
    Autor: Dušan Godár
  • Foto: Matiné v Mirbachovom paláci 2017-03-05 Matiné v Mirbachovom paláci
    Bogacz Trio – klavírne trio (Slovensko), Pavel Bogacz, jr. – husle (Slovensko), Karolína Zívalíková – violončelo (Slovensko), Zuzana Králiková Pohůnková – klavír (Slovensko)

    Zdroj: Archív Hudobného centra
    Autor: Dušan Godár
  • Foto: Matiné v Mirbachovom paláci 2017-03-05 Matiné v Mirbachovom paláci
    Bogacz Trio – klavírne trio (Slovensko), Pavel Bogacz, jr. – husle (Slovensko), Karolína Zívalíková – violončelo (Slovensko), Zuzana Králiková Pohůnková – klavír (Slovensko)

    Zdroj: Archív Hudobného centra
    Autor: Dušan Godár
  • Foto: komorný koncert na JAMU v Brne 2014 komorný koncert na JAMU v Brne
    Klavírne trio (Juraj Pivoluska – klarinet, Karolína Zívalíková – violončelo, Alena Hučková – klavír)

    Zdroj: Archív Hudobného centra
    Autor: Július Hučko


« späť na zoznam Aktualizované: 04. 10. 2017