2021

URSÍNYOVÁ, Terézia: Bachovský violončelový skvost [recenzia CD]

Opera Slovakia, 9. 2. 2021

2021

UNGER, Pavel: Ani nad Bratislavskými hudobnými slávnosťami nie je každý deň slnečno

Opera Slovakia, 7. 10. 2021

2021

VACHOVÁ, Zuzana: Bergerovo intímne Dolcissimo a neopakovateľné univerzum Jevgenija Iršaia

Moja kultúra, 2021

2021

ALEXANDER, Juraj: Ján Slávik : J. S. Bach 6 suít pre sólové violončelo [recenzia CD]

Hudobný život, 2021, roč. 53, č. 7 – 8, s. 53

2021

KLÍMA, Ján – SLÁVIK, Ján: Na chate : Ján Klíma a Ján Slávik

"Najťažších je prvých tridsať rokov"

Hudobný život, 2021, roč. 53, č. 5, s. 24 – 25

2021

DOHNALOVÁ, Lýdia: Music for Cello Quartet : Czech Slovak Cello Quartet [recenzia CD]

Hudobný život, 2021, roč. 53, č. 4, s. 36

2021

VACHOVÁ, Zuzana: Ján Slávik: Bach by bol vynikajúci jazzový hudobník [rozhovor]

Moja kultúra, 25. 2. 2021

2020

VONGREJ, Ľudovít - SLÁVIK, Ján: S Jánom Slávikom o jubilujúcom kvartete

Opera Slovakia, 30. 11. 2020

2019

DOHNALOVÁ, Lýdia: Divergencie 2019 : sviatky hudby v Skalici

Hudobný život, 2019, roč. 51, č. 7 – 8, s. 3

2018

DOHNALOVÁ, Lýdia: V čarovnom štiavnickom prostredí s Peknou hudbou

Hudobný život, 2018, roč. 50, č. 9, s. 4

2018

URSÍNYOVÁ, Terézia: Slávik, ktorý miluje sólo, komornú hru aj orchester [rozhovor]

Opera Slovakia, 10. 3. 2018

2018

PUŠKÁŠOVÁ, Melánia: 60 SLAVIKMUSIKFEST

Hudobný život, 2018, roč. 50, č. 4, s. 6 – 9
(rozhovor pri príležitosti 60-tin interpreta)

2018

DOHNALOVÁ, Lýdia: Divergencie v Skalici po desiatykrát

Hudobný život, 2018, roč. 50, č. 7 – 8, s. 27

2018

URSÍNYOVÁ, Terézia: Muž, ktorý sa nenudí

Opera Slovakia, 16. 3. 2018

2018

DOHNALOVÁ, Lýdia: ŠKO Žilina : Správa pre Slávika

Hudobný život, 2018, roč. 50, č. 11, s. 13

2017

ŠIŠKOVÁ, Ingeborg: Nedeľné matiné v Mirbachovom paláci

Hudobný život, 2017, roč. 49, č. 7 – 8, s. 28 – 29

2016

BUBNÁŠ, Juraj: Epoché / Nová slovenská hudba : Staré objavy i premiéry so SF

Hudobný život, 2016, roč. 48, č. 12, s. 10 – 11

2015

URSÍNYOVÁ, Terézia: Moyzesovo kvarteto: Ad multos annos!

Hudobný život, 2015, roč. 47, č. 6, s. 5

2015

PUŠKÁŠOVÁ, Melánia: Konvergencie : Jubilanti

Hudobný život, 2015, roč. 47, č. 10, s. 4 – 5

2015

URSÍNYOVÁ, Terézia: S Moyzesovým kvartetom u Pálffyho

Hudobný život, 2015, roč. 47, č. 1 – 2, s. 3

2015

USA & Kanada 2015: Kolkovič, Breiner, Godár, Valčuha

Hudobný život, 2015, roč. 47, č. 9, s. 8 – 9

2015

ALEXANDER, Juraj: Dvořák: Koncert pre violončelo op. 104 [recenzia CD]

Hudobný život, 2015, roč. 47, č. 3, s. 36 – 37

2014

Anketa

Hudobný život, 2014, roč. 46, č. 1 – 2, s. 26 – 27

2014

ŠIŠKOVÁ, Ingeborg: Nedeľné matiné v Mirbachovom paláci

Hudobný život, 2014, roč. 46, č. 12, s. 3

2014

ŠIŠKOVÁ, Ingeborg: Nedeľné matiné v Mirbachovom paláci

Hudobný život, 2014, roč. 46, č. 11, s. 17

2014

ŠIŠKOVÁ, Ingeborg: Albrechtina

Hudobný život, 2014, roč. 46, č. 7 – 8, s. 7

2013

ŠIŠKOVÁ, Ingeborg: Dvořák a Prokofiev v Pálffyho paláci

Hudobný život, 2013, roč. 45, č. 11, s. 12

2013

ŠAMAJOVÁ, Katarína: Violončelista, ktorý zoskupil bratislavských skladateľov

Pravda [príloha Kultúra], 14. 1. 2013

2013

ALEXANDER, Juraj: Albrechtina

Hudobný život , 2013, roč. 45, č. 1 – 2, s. 5

2012

DOHNALOVÁ, Lýdia: O Divergenciách i Peknej hudbe..

Hudobný život, 2012, roč. 44, č. 10, s. 6

2012

KUBANDOVÁ, Janka: Slovenská filharmónia

Hudobný život, 2012, roč. 44, č. 7 – 8, s. 3

2012

MARTON, Ivan: Osem violončiel v naliehavom tóne prinieslo premiéru Kolkoviča

Pravda, 22. 5. 2012, roč. 22, č. 117, s. 36

2011

PUŠKÁŠOVÁ, Melánia: Albrechtina

Hudobný život, 2011, roč. 43, č. 7 – 8, s. 8

2011

ALEXANDER, Juraj: Slovenská filharmónia

Hudobný život, 2011, roč. 43, č. 7 – 8, s. 2

2011

ŠUBA, Andrej: Divergencie v Skalici

Hudobný život, 2011, roč. 43, č. 9, s. 10

2011

DOHNALOVÁ, Lýdia: Divergencie v Skalici

Hudobný život, 2011, roč. 43, č. 9, s. 10

2011

DOHNALOVÁ, Lýdia: Festival peknej hudby

Hudobný život, 2011, roč. 43, č. 9, s. 10

2010

ŠUBA, Andrej: Komorná hudba si vyžaduje celého človeka

Hudobný život, 2010, roč. 42, č. 3, s. 21 – 24

2008

(her): Dva festivaly dvoch violončelistov

SME [príloha Kultúra], 18. 6. 2008, roč. 16, č. 141, s. 18

2007

HOCHEL, Peter: Melos-Étos 2007 : Pocta Iljovi Zeljenkovi a Gijovi Kančelimu

Hudobný život, 2007, roč. 39, č. 12, s. 4 – 5

2007

CHALUPKA, Ľubomír: Dva aktuálne pohľady na slovenskú hudbu 60. rokov

Hudobný život, 2007, roč. 39, č. 12, s. 8

2007

DOHNALOVÁ, Lýdia: Hudba Modre

Hudobný život, 2007, roč. 39, č. 7 – 8, s. 16

2007

DOHNALOVÁ, Lýdia: Spravodajstvo, koncerty : Štátny komorný orchester

Hudobný život, 2007, roč. 39, č. 7 – 8, s. 10

2007

KOMPAS, Karol: Konfrontácie : 4. ročník cyklu koncertov, 13. apríla – 11. mája, Nitra, OZ Konfrontácie

Hudobný život, 2007, roč. 39, č. 7 – 8, s. 15

2007

RADULOVÁ, Soňa: Nedeľné matiné v Mirbachovom paláci

Hudobný život, 2007, roč. 39, č. 6, s. 8

2007

ŠKVARENINA, Marek: Recenzie ; crossover ; Marián Varga & Moyzesovo kvarteto

Hudobný život , 2007, roč. 39, č. 4, s. 36

2007

CHALUPKA, Ľubomír: Ilja Zeljenka: String Quartets; Marta Beňačková, Moyzesovo kvarteto [recenzia CD]

Hudobný život , 2007, roč. 39, č. 4, s. 34

2007

URBANČÍKOVÁ, Lýdia: Festival súčasného umenia Košice

Hudobný život, 2007, roč. 39, č. 12, s. 11

2002

DOHNALOVÁ, Lýdia: „...Violončelo je krásny nástroj...“

Hudobný život , 2002, roč. 34, č. 5, s. 17

2002

BÍLIKOVÁ, Lenka: Johann Sebastian Bach: Suity pre sólové violončelo BWV 1007-1012, Suites for Solo Cello BWV 1007-1009 [recenzia CD]

Hudobný život , 2002, roč. 34, č. 4, s. 45

2002

VAJNEROVÁ, Barbora: Z mirbachovských matiné

Hudobný život , 2002, roč. 34, č. 4, s. 16

2002

BÍLIKOVÁ, Lenka: Výnimočný koncert v synagóge

Hudobný život , 2002, roč. 34, č. 6, s. 26

2002

BÍLIKOVÁ, Lenka: Johann Sebastian Bach, Vol. 2

Hudobný život , 2002, roč. 34, č. 9, s. 45

2000

URSÍNYOVÁ, Terézia – GODÁR, Vladimír – VISKUP, Anton: Moyzesovo kvarteto 1975 – 2000

Bratislava

2000

ŠIŠKOVÁ, Ingeborg: Matiné s J.S. Bachom

Hudobný život , 2000, roč. 32, č. 4, s. 22

1998

LITSCHAUEROVÁ, Nina: Hudba pre štyroch

Nové slovo, 1998, roč. 8, č. 5

1997

mj: Slávik – Varínska „bis“

Hudobný život , 1997, roč. 29, č. 18, s. 5

1997

URSÍNYOVÁ, Terézia: Pocta Brahmsovi

Hudobný život , 1997, roč. 29, č. 11, s. 6

1997

JAVORSKÝ, Igor: SF v marci

Hudobný život, 1997, roč. 29, č. 8, s. 7

1996

LITSCHAUEROVÁ, Nina: Komorná hudba má osobitné čaro...

Televízia a rozhlas, 1996, č. 11

1996

PUŠKÁŠOVÁ, Meška: Hudba na Hrade

Hudobný život, 1996, roč. 28, č. 3, s. 4

1996

KUBÍKOVÁ, Martina: SF v januári

Hudobný život, 1996, roč. 28, č. 4, s. 4

1995

URSÍNYOVÁ, Terézia: Platónska hudobná dišputa

Slovenská republika, 15. 4. 1995

1994

IVANOVÁ, Marta: Výnimočná premiéra

Práca, 12. 11. 1994

1994

PUŠKÁŠOVÁ, Melánia: Cez Viedenskú bránu za hudbou na Hrad

Hudobný život, 1994, roč. 26, č. 4, s. 4

1993

BABÍN, Emil: Hrať so skladateľom, nie proti nemu

Pravda , 2. 7. 1993

1992

BERGER, Igor: Komorné koncerty. BHS

Hudobný život, 1992, roč. 24, č. 20, s. 7

1992

POKORA, Miloš: Představujeme. Ján Slávik a Daniela Rusó

Hudební rozhledy, 1992, roč. 45, č. 2, s. 57 – 58

1986

JAVORSKÝ, Igor: XII. cyklus koncertov v Klariskách

Hudobný život, 1986, roč. 18, č. 19, s. 7

1985

DÁNAY, Peter: Moyzesovo kvarteto

Bratislava
(Vydavateľstvo Galéria hl. mesta SSR)

1983

PODRACKÝ, Igor: Do zmyslu intonácie

Večerník, 13. 9. 1983

Personálna bibliografia

  • 2015

    USA & Kanada 2015: Kolkovič, Breiner, Godár, Valčuha

    Hudobný život, 2015, roč. 47, č. 9, s. 8 – 9

  • 2014

    Anketa

    Hudobný život, 2014, roč. 46, č. 1 – 2, s. 26 – 27

Bibliografia – Knižné monografie

  • 2000

    URSÍNYOVÁ, Terézia – GODÁR, Vladimír – VISKUP, Anton: Moyzesovo kvarteto 1975 – 2000

    Bratislava

Bibliografia – Recenzie

  • 2015

    ALEXANDER, Juraj: Dvořák: Koncert pre violončelo op. 104 [recenzia CD]

    Hudobný život, 2015, roč. 47, č. 3, s. 36 – 37

Bibliografia – Umelecká kritika a publicistika

  • 2021

    UNGER, Pavel: Ani nad Bratislavskými hudobnými slávnosťami nie je každý deň slnečno

    Opera Slovakia, 7. 10. 2021

  • 2021

    VACHOVÁ, Zuzana: Bergerovo intímne Dolcissimo a neopakovateľné univerzum Jevgenija Iršaia

    Moja kultúra, 2021

  • 2021

    ALEXANDER, Juraj: Ján Slávik : J. S. Bach 6 suít pre sólové violončelo [recenzia CD]

    Hudobný život, 2021, roč. 53, č. 7 – 8, s. 53

  • 2021

    KLÍMA, Ján – SLÁVIK, Ján: Na chate : Ján Klíma a Ján Slávik

    "Najťažších je prvých tridsať rokov"

    Hudobný život, 2021, roč. 53, č. 5, s. 24 – 25

  • 2021

    DOHNALOVÁ, Lýdia: Music for Cello Quartet : Czech Slovak Cello Quartet [recenzia CD]

    Hudobný život, 2021, roč. 53, č. 4, s. 36

  • 2021

    VACHOVÁ, Zuzana: Ján Slávik: Bach by bol vynikajúci jazzový hudobník [rozhovor]

    Moja kultúra, 25. 2. 2021

  • 2021

    URSÍNYOVÁ, Terézia: Bachovský violončelový skvost [recenzia CD]

    Opera Slovakia, 9. 2. 2021

  • 2020

    VONGREJ, Ľudovít - SLÁVIK, Ján: S Jánom Slávikom o jubilujúcom kvartete

    Opera Slovakia, 30. 11. 2020

  • 2019

    DOHNALOVÁ, Lýdia: Divergencie 2019 : sviatky hudby v Skalici

    Hudobný život, 2019, roč. 51, č. 7 – 8, s. 3

  • 2018

    DOHNALOVÁ, Lýdia: ŠKO Žilina : Správa pre Slávika

    Hudobný život, 2018, roč. 50, č. 11, s. 13

  • 2018

    DOHNALOVÁ, Lýdia: V čarovnom štiavnickom prostredí s Peknou hudbou

    Hudobný život, 2018, roč. 50, č. 9, s. 4

  • 2018

    DOHNALOVÁ, Lýdia: Divergencie v Skalici po desiatykrát

    Hudobný život, 2018, roč. 50, č. 7 – 8, s. 27

  • 2018

    PUŠKÁŠOVÁ, Melánia: 60 SLAVIKMUSIKFEST

    Hudobný život, 2018, roč. 50, č. 4, s. 6 – 9
    (rozhovor pri príležitosti 60-tin interpreta)

  • 2018

    URSÍNYOVÁ, Terézia: Muž, ktorý sa nenudí

    Opera Slovakia, 16. 3. 2018

  • 2018

    URSÍNYOVÁ, Terézia: Slávik, ktorý miluje sólo, komornú hru aj orchester [rozhovor]

    Opera Slovakia, 10. 3. 2018

  • 2017

    ŠIŠKOVÁ, Ingeborg: Nedeľné matiné v Mirbachovom paláci

    Hudobný život, 2017, roč. 49, č. 7 – 8, s. 28 – 29

  • 2016

    BUBNÁŠ, Juraj: Epoché / Nová slovenská hudba : Staré objavy i premiéry so SF

    Hudobný život, 2016, roč. 48, č. 12, s. 10 – 11

  • 2015

    PUŠKÁŠOVÁ, Melánia: Konvergencie : Jubilanti

    Hudobný život, 2015, roč. 47, č. 10, s. 4 – 5

  • 2015

    URSÍNYOVÁ, Terézia: Moyzesovo kvarteto: Ad multos annos!

    Hudobný život, 2015, roč. 47, č. 6, s. 5

  • 2015

    URSÍNYOVÁ, Terézia: S Moyzesovým kvartetom u Pálffyho

    Hudobný život, 2015, roč. 47, č. 1 – 2, s. 3

  • 2014

    ŠIŠKOVÁ, Ingeborg: Nedeľné matiné v Mirbachovom paláci

    Hudobný život, 2014, roč. 46, č. 12, s. 3

  • 2014

    ŠIŠKOVÁ, Ingeborg: Nedeľné matiné v Mirbachovom paláci

    Hudobný život, 2014, roč. 46, č. 11, s. 17

  • 2014

    ŠIŠKOVÁ, Ingeborg: Albrechtina

    Hudobný život, 2014, roč. 46, č. 7 – 8, s. 7

  • 2013

    ŠIŠKOVÁ, Ingeborg: Dvořák a Prokofiev v Pálffyho paláci

    Hudobný život, 2013, roč. 45, č. 11, s. 12

  • 2013

    ŠAMAJOVÁ, Katarína: Violončelista, ktorý zoskupil bratislavských skladateľov

    Pravda [príloha Kultúra], 14. 1. 2013

  • 2013

    ALEXANDER, Juraj: Albrechtina

    Hudobný život , 2013, roč. 45, č. 1 – 2, s. 5

  • 2012

    DOHNALOVÁ, Lýdia: O Divergenciách i Peknej hudbe..

    Hudobný život, 2012, roč. 44, č. 10, s. 6

  • 2012

    KUBANDOVÁ, Janka: Slovenská filharmónia

    Hudobný život, 2012, roč. 44, č. 7 – 8, s. 3

  • 2012

    MARTON, Ivan: Osem violončiel v naliehavom tóne prinieslo premiéru Kolkoviča

    Pravda, 22. 5. 2012, roč. 22, č. 117, s. 36

  • 2011

    DOHNALOVÁ, Lýdia: Festival peknej hudby

    Hudobný život, 2011, roč. 43, č. 9, s. 10

  • 2011

    DOHNALOVÁ, Lýdia: Divergencie v Skalici

    Hudobný život, 2011, roč. 43, č. 9, s. 10

  • 2011

    ŠUBA, Andrej: Divergencie v Skalici

    Hudobný život, 2011, roč. 43, č. 9, s. 10

  • 2011

    ALEXANDER, Juraj: Slovenská filharmónia

    Hudobný život, 2011, roč. 43, č. 7 – 8, s. 2

  • 2011

    PUŠKÁŠOVÁ, Melánia: Albrechtina

    Hudobný život, 2011, roč. 43, č. 7 – 8, s. 8

  • 2010

    ŠUBA, Andrej: Komorná hudba si vyžaduje celého človeka

    Hudobný život, 2010, roč. 42, č. 3, s. 21 – 24

  • 2008

    (her): Dva festivaly dvoch violončelistov

    SME [príloha Kultúra], 18. 6. 2008, roč. 16, č. 141, s. 18

  • 2007

    HOCHEL, Peter: Melos-Étos 2007 : Pocta Iljovi Zeljenkovi a Gijovi Kančelimu

    Hudobný život, 2007, roč. 39, č. 12, s. 4 – 5

  • 2007

    CHALUPKA, Ľubomír: Dva aktuálne pohľady na slovenskú hudbu 60. rokov

    Hudobný život, 2007, roč. 39, č. 12, s. 8

  • 2007

    DOHNALOVÁ, Lýdia: Hudba Modre

    Hudobný život, 2007, roč. 39, č. 7 – 8, s. 16

  • 2007

    DOHNALOVÁ, Lýdia: Spravodajstvo, koncerty : Štátny komorný orchester

    Hudobný život, 2007, roč. 39, č. 7 – 8, s. 10

  • 2007

    KOMPAS, Karol: Konfrontácie : 4. ročník cyklu koncertov, 13. apríla – 11. mája, Nitra, OZ Konfrontácie

    Hudobný život, 2007, roč. 39, č. 7 – 8, s. 15

  • 2007

    RADULOVÁ, Soňa: Nedeľné matiné v Mirbachovom paláci

    Hudobný život, 2007, roč. 39, č. 6, s. 8

  • 2007

    ŠKVARENINA, Marek: Recenzie ; crossover ; Marián Varga & Moyzesovo kvarteto

    Hudobný život , 2007, roč. 39, č. 4, s. 36

  • 2007

    CHALUPKA, Ľubomír: Ilja Zeljenka: String Quartets; Marta Beňačková, Moyzesovo kvarteto [recenzia CD]

    Hudobný život , 2007, roč. 39, č. 4, s. 34

  • 2007

    URBANČÍKOVÁ, Lýdia: Festival súčasného umenia Košice

    Hudobný život, 2007, roč. 39, č. 12, s. 11

  • 2002

    BÍLIKOVÁ, Lenka: Johann Sebastian Bach, Vol. 2

    Hudobný život , 2002, roč. 34, č. 9, s. 45

  • 2002

    BÍLIKOVÁ, Lenka: Výnimočný koncert v synagóge

    Hudobný život , 2002, roč. 34, č. 6, s. 26

  • 2002

    DOHNALOVÁ, Lýdia: „...Violončelo je krásny nástroj...“

    Hudobný život , 2002, roč. 34, č. 5, s. 17

  • 2002

    BÍLIKOVÁ, Lenka: Johann Sebastian Bach: Suity pre sólové violončelo BWV 1007-1012, Suites for Solo Cello BWV 1007-1009 [recenzia CD]

    Hudobný život , 2002, roč. 34, č. 4, s. 45

  • 2002

    VAJNEROVÁ, Barbora: Z mirbachovských matiné

    Hudobný život , 2002, roč. 34, č. 4, s. 16

  • 2000

    ŠIŠKOVÁ, Ingeborg: Matiné s J.S. Bachom

    Hudobný život , 2000, roč. 32, č. 4, s. 22

  • 1998

    LITSCHAUEROVÁ, Nina: Hudba pre štyroch

    Nové slovo, 1998, roč. 8, č. 5

  • 1997

    mj: Slávik – Varínska „bis“

    Hudobný život , 1997, roč. 29, č. 18, s. 5

  • 1997

    URSÍNYOVÁ, Terézia: Pocta Brahmsovi

    Hudobný život , 1997, roč. 29, č. 11, s. 6

  • 1997

    JAVORSKÝ, Igor: SF v marci

    Hudobný život, 1997, roč. 29, č. 8, s. 7

  • 1996

    KUBÍKOVÁ, Martina: SF v januári

    Hudobný život, 1996, roč. 28, č. 4, s. 4

  • 1996

    PUŠKÁŠOVÁ, Meška: Hudba na Hrade

    Hudobný život, 1996, roč. 28, č. 3, s. 4

  • 1996

    LITSCHAUEROVÁ, Nina: Komorná hudba má osobitné čaro...

    Televízia a rozhlas, 1996, č. 11

  • 1995

    URSÍNYOVÁ, Terézia: Platónska hudobná dišputa

    Slovenská republika, 15. 4. 1995

  • 1994

    IVANOVÁ, Marta: Výnimočná premiéra

    Práca, 12. 11. 1994

  • 1994

    PUŠKÁŠOVÁ, Melánia: Cez Viedenskú bránu za hudbou na Hrad

    Hudobný život, 1994, roč. 26, č. 4, s. 4

  • 1993

    BABÍN, Emil: Hrať so skladateľom, nie proti nemu

    Pravda , 2. 7. 1993

  • 1992

    BERGER, Igor: Komorné koncerty. BHS

    Hudobný život, 1992, roč. 24, č. 20, s. 7

  • 1992

    POKORA, Miloš: Představujeme. Ján Slávik a Daniela Rusó

    Hudební rozhledy, 1992, roč. 45, č. 2, s. 57 – 58

  • 1986

    JAVORSKÝ, Igor: XII. cyklus koncertov v Klariskách

    Hudobný život, 1986, roč. 18, č. 19, s. 7

  • 1985

    DÁNAY, Peter: Moyzesovo kvarteto

    Bratislava
    (Vydavateľstvo Galéria hl. mesta SSR)

  • 1983

    PODRACKÝ, Igor: Do zmyslu intonácie

    Večerník, 13. 9. 1983

x