Foto: Koncerty k životnému jubileu Ladislava Kupkoviča

Koncerty k životnému jubileu Ladislava Kupkoviča

Aktuality

|

10. 05. 2016

Pri príležitosti nedávnych 80. narodenín hudobného skladateľa Ladislava Kupkoviča sa uskutoční viacero koncertných podujatí.

V piatok 20. mája o 19:00 na koncerte Symfonického orchestra Slovenského rozhlasu zaznie jeho Symfónia B dur pod taktovkou bulharského dirigenta Rossena Gergova, spolu s Concertinom pre klarinet a orchester Ferruccia Busoniho a Introdukciou, témou a variáciami pre klarinet a orchester Gioacchina Rossiniho so sólistom Danielom Ottensamerom (Rakúsko). Program doplní Symfónia č. 4 A dur "Talianska" Felixa Mendelssohna-Bartholdyho.

V sobotu 21. mája o 18:00 sa v Pálffyho paláci na Zámockej ul. v Bratislave uskutoční koncert z diel Ladislava Kupkoviča pod záštitou ministra kultúry Mareka Maďariča. V podaní Slovenských sláčikových sólistov, Moyzesovho kvarteta, Dalibora Karvaya a Ewalda Danela zaznejú skladby Plaisir d'amour pre sláčikové kvarteto, Koncert C dur pre husle a sláčiky, Päť miniatúr pre sláčiky, Máte radi Vivaldiho pre dvoje sólových huslí a sláčiky, Iniciály pre sláčikové kvarteto (výber) a Souvenir pre sólové husle a sláčiky.
Na stiahnutie: pozvánka

Rovnaký koncertný program zaznie aj v nedeľu 22. mája o 16:00 v kostole sv. Michala Archanjela v Cíferi. Koncert sa uskutoční v rámci festivalu Cíferská hudobná jar.

x