Foto: Asyn_C(h)ronie – prehliadka mladých skladateľov 2017

Asyn_C(h)ronie – prehliadka mladých skladateľov 2017

Aktuality

|

23. 05. 2017

V dňoch 24. – 26. mája 2017 sa na Hudobnej a tanečnej fakulte VŠMU v Bratislave uskutoční už tretí ročník festivalového podujatia Asyn_C(h)ronie – prehliadka mladých skladateľov 2017.
Festival je zaujímavou platformou pre prezentáciu  tvorby študentov kompozície konzervatórií, vysokých hudobných škôl a mladých skladateľov do 36 rokov z celého Slovenska.

Súčasťou podujatia budú tri koncerty v Koncertnej sieni Dvorana (VŠMU – Zochova 1, Bratislava) 24. – 26. 5. o 19.00 a skladateľský workshop 26. 5. o 13.00 v Malej koncertnej sále HTF (VŠMU, Zochova 1, Bratislava). Na koncertoch sa predstavia slovenské hudobné teleso Ansámbel Asynchronie a maďarský súbor z Budapešti – Quaartsiluni ensemble s umeleckým vedúcim Lajosom Rozmánom, ktorý tiež povedie prednášku 26. 5.

Prehliadka je určená všetkým záujemcom o súčasnú hudobnú kultúru, predovšetkým ale študentom konzervatórií a vysokých hudobných škôl na Slovensku. Podujatie tiež oslovuje študentov ďalších vysokých škôl humanitného alebo umeleckého zamerania (UK a VŠVU v Bratislave), muzikológov, hudobných teoretikov.

Program

Podujatie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia a Nadácia Tatra banky.

Vstup voľný

x