Personality profile

Photo: Ján Litecký-Šveda Author: archív HC

Ján Litecký-Šveda

14 Dec 1948 Prešov

blues
composition, arranging, guitar, singing, lyricists

Bio

Bio


Bibliography

  • O. Bezr: Připadám si jako kámen, valící se z kopce
    2002 Rock & Pop, Praha 2002, no. 1
    (rozhovor)
  • M. Jaslovský: Aj na Slovensku sa to dá
    2000 WATT, Bratislava 2000, no. 7-8
  • Bluesové noci v Olsztyne
    2000 Blues Line, Slovak Blues Society, Trnava 2000, no. 3
  • B. Škreko: Drsní chlapi s citlivou dušou
    29. 12. 1999 Hlas ľudu, Bratislava 29. 12. 1999
  • Bluesová spoločnosť sa predstavuje
    1996 Blues Line, Slovak Blues Society, Trnava 1996, no. 12
  • XI. Dresdner Blues Festival in KNM
    1994 Blues Line, Slovak Blues Society, Trnava 1994, no. 4
  • P. Uličný: Blues všedného dňa
    1993 Dotyky, Bratislava 1993, no. 6
  • P. Smetáček: Sicílie, jazz a blues
    25. 9. 1992 Lidová demokracie 25. 9. 1992
  • Modrý diabol
    1991 Dotyky, Bratislava 1991, no. 9
  • P. Dodek: V bluesovej nálade
    1990 Mladé rozlety, Bratislava 1990, no. 21
  • V. Hanzel: Blues v rytmu tlukotu srdce
    1988 Akcent 1988, no. 2
  • M. Hlavica: Nonstop blues
    1987 Mladý svět 1987, no. 3
    (recenzie, rozhovory)
  • L. Jehne: Dva dny zpěvu do omdlení
    1987 Melodie 1987, no. 12
  • R. Bratfisch: Blues mit Feeling
    25. 11. 1985 Der Morgen 25. 11. 1985
    (recenzie, rozhovory)
  • Personal bibliography
  • Slovenský bluesový úspech
    24. 6. 2002 Nový deň, Bratislava 24. 6. 2002
  • Je marec, na Livin´ blues poberaj sa starec
    23. 3. 2000 Nový deň, Bratislava 23. 3. 2000
  • Dura & Blues Club: Kľud a piesok
    1999 Blues Line, Slovak Blues Society, Trnava 1999, no. 1
    (recenzia k CD Juraja Turteva "Kľud a piesok")
  • Bluesová spločnosť No 2
    1998 Blues Line, Slovak Blues Society, Trnava 1998, no. 1
    (Recenzia k CD "Bluesová spoločnosť No 2")
  • Blues a my
    1994 Slovenská hudba, Bratislava 1994, no. 2
  • Aretha speiva blues?
    11. 2. 1992 Smena 11. 2. 1992
  • Chyťte si gombík a počúvajte blues
    1991 Notes 1991, no. 11
  • Bratislavské jazzové dny a James Blod Ulmer
    1990 Melodie 1990, no. 4

Discography

  • Photo: Víťazný traktor<br>„Bluesmani všetkých krajín spojte sa!” VÍŤAZNÝ TRAKTOR
    „BLUESMANI VŠETKÝCH KRAJÍN SPOJTE SA!”

    2004 CD – Pavian Records PM 0019-12
    1. Ján Litecký-Šveda, Silvia Josifoska, Erich „Boboš“ Procházka, Oto Berežný, Štefan Lengyel, Erich „Boboš“ Procházka (arm)
  • Photo: Blues Night 2 , RÉV Komárno 2001 BLUES NIGHT 2 , RÉV KOMÁRNO 2001
    2001 CD – D.R.S. Masters
    1. Erich „Boboš“ Procházka, Peter „Bonzo” Radványi, Ján Litecký-Šveda, Erich „Boboš“ Procházka (arm)
  • Photo: Blues Slovakia 2000 BLUES SLOVAKIA 2000
    2001 CD – Slovak Blues Society
    1. Ján Litecký-Šveda, Erich „Boboš“ Procházka, Erich „Boboš“ Procházka (arm)
  • Photo: Country Hits COUNTRY HITS
    2000 CD – Monti Records (GT 0024-2311)
    1. Country Hits
      Juraj Turtev, Ján Litecký-Šveda
  • Photo:
    2000 CD – Monti Records
    1. Ján Litecký-Šveda: Kaisen-L âme
  • Photo: Conto Blues Alive '98 CONTO BLUES ALIVE '98
    1999 CD – Faust Records
    1. Tomáš Bobrovniczký, Erich „Boboš“ Procházka, Ján Litecký-Šveda, Juraj Turtev, Juraj Turtev (v)
  • Photo:
    1999 CD – Monti Records
    1. Ján Litecký-Šveda, Erich „Boboš“ Procházka, Ján Litecký-Šveda (gui)
  • Photo: Blues Slovakia '97 BLUES SLOVAKIA '97
    1998 CD – Monti Records
    1. Ján Litecký-Šveda, Silvia Josifoska, Juraj Turtev, René Lacko, Peter „Bonzo” Radványi, Silvia Josifoska (v)
  • Photo: Blues Society No. 1 BLUES SOCIETY NO. 1
    1996 CD – CS Music
    1. Ján Litecký-Šveda (v)
    2. Erich „Boboš“ Procházka (arm)
  • Photo:
    1994 CD – Pavian Records
    1. Ján Litecký-Šveda, Erich „Boboš“ Procházka, Ján Litecký-Šveda (v)
  • Photo:
    1990 LP – Opus
    1. Ján Litecký-Šveda: Folkový kolotoč

Awards

  • Slovak Blues Society Award
    1995


« back to list Updated: 03. 03. 2017