• 1986 – 1994

    Konzervatórium v Bratislave (1986 – 1988 ako mimoriadna žiačka, husle – Albín Vrteľ), titul Najlepší absolvent roka

  • 1994 – 1998

    Hochschule für Musik und darstellende Kunst vo Viedni (Michael Frischenschlager, Čugajev) a súkromné štúdium (Eugenia Thougaeva)

  • 1994, 1996, 1997

    Sommerakademie Wien-Prag-Budapest, Semmering, Rakúsko, (Michael Frischenschlager)

  • 1996

    Internationale Kurze in Bled

  • od 2000

    koncertná majsterka orchestra Komorní sólisti Bratislava

  • 2002

    spoluzakladateľka sláčikového tria Trio EIS (+ Petra Ackermannová, vl a Roland Schueler, vc)

  • od 2007

    pedagogička na Konzervatóriu v Innsbrucku

  • od jesene 2008

    účasť na projekte Vienna Art Orchestra

Oblasťou záujmu huslistky Ivany Pristašovej je komorná a sólová hra. Je spoluzakladateľka a členka súboru Opera aperta (+ Peter Šesták, vl, Jozef Lupták, vc, Ronald Šebesta, cl, Eleonóra Škutová, pf) a koncertná majsterka orchestra Komorní sólisti Bratislava. Spolupracovala so zoskupeniami Stradivari Sextett, Jess-Trio-Wien, Albrecht Quartet, VENI ensemble, Capella istropolitana, Ensemble 20. Jahrhundert, Klangforum Wien, Ensemble Contrechamp Geneve a s violistom Yossim Gutmanom. Sólisticky účinkovala so Slovenskou filharmóniou, Symfonickým orchestrom Slovenského rozhlasu, so Štátnym komorným orchestrom Žilina pod taktovkou dirigentov Ondreja Lenárda, Róberta Stankovského, Petra Keuschniga a Alexandra Schwincka. Predstavila sa na viacerých medzinárodných festivaloch v Rakúsku, Nemecku, Švajčiarsku, Taliansku, Slovinsku, Poľsku a v Českej republike.

Ivana Pristašová interpretuje a veľkú pozornosť venuje štúdiu a premiérovému uvádzaniu súčasných skladieb, pravidelne spolupracuje so špecializovanými hudobnými súbormi. Účinkuje na festivaloch novej hudby Wien Modern, Klangspuren, Steirischer Herbst, v Schleswig-Holsteine, Salzburgu, Luzerne a na Bienále v Benátkach.

Vystupuje aj v rámci hudobno-divadelných produkcií na viacerých európskych operných scénach. Venuje sa aj džezovej hudbe a world music.

x