• 1988 – 1995

    Konzervatórium v Bratislave (violončelo – Karol Filipovič)

  • 1995 – 2001

    AMU Praha (Daniel Veis)

  • 1993

    Medzinárodný interpretačný kurz Piešťany (Daniel Šafran)

  • 1996

    Medzinárodný interpretačný kurz Semmering, Rakúsko (Czaba Onczay)

  • 1996

    Medzinárodný interpretačný kurz Telč, Česká republika (Jiří Bárta)

  • 1997

    Medzinárodný interpretačný kurz Piešťany (Maria Čajkovskaja)

Peter Jarůšek sa venuje komornej hre a sólovej violončelovej literatúre. V rokoch 1999 – 2003 bol členom Škampovho kvarteta (+ Pavel Fischer – vn, Jana Lukášová – vn, Radim Sedmidubský – vl), od roku 2003 pôsobí v súbore Pavel Haas Quartet i v ďalších zoskupeniach. Jeho komornými partnermi boli Hamar Golan, pf, Michael Collins, cl, Kathryn Scott, s, gui, Nikolaj Demidenko, pf, Melvyn Tan, pf, Janine Jansen, vn, Dame Anne Evans, s, a Ronald van Spaendonck, cl.

Ako sólista spoluúčinkoval so SF, Cappellou Istropolitanou, SOSRo, ŠKO Žilina, s Moravskou filharmóniou Olomouc, s Talichovým komorným orchestrom, s Pražskou komornou filharmóniou, s Jihočeskou komornou filharmóniou a so Západočeským symfonickým orchestrom Mariánske Lázně pod taktovkami dirigentov Ondreja Lenárda, Roberta Stankovského, Tomáša Netopila, Tomáša Koutníka a i. Vystúpil na medzinárodných hudobných slávnostiach v Edinburghu (Veľká Británia), Aldeburhu / Saint-Nazaire (Francúzsko), Luberone (Francúzsko), Cheltenhame, Warwicku (Veľká Británia), Amsterdame (Holandsko), Istanbule (Turecko), Melbourne (Austrália). Svoje interpretačné umenie predviedol na koncertoch vo významných koncertných sálach ako Wigmore Hall (Londýn), Concertgebouw (Amsterdam), Kaufman Hall (New York), Symphony Hall (Opera Sydney), Gate Theatre (Dublin), Konzerthaus Wien či Rudolfinum (Praha).

Je vyhľadávaným odborníkom v oblasti pedagogiky a metodiky komornej hry. Ako hosťujúci profesor komornej hry pôsobil v rokoch 2001 – 2003 na Royal Academy v Londýne. Popri tom viedol majstrovské kurzy v Concertgebouw Amsterdam (1999 a 2003), na University Tasmania (1999), na University of Mexico City (2001) a na VŠMU v Bratislave (2002).

x