• 1998 – 2003

    Konzervatórium v Bratislave (spev – Magdaléna Martinčeková), titul Najlepší absolvent

  • 2004 – 2009

    VŠMU (Zlatica Livorová)

  • 2002

    majstrovské kurzy v Holandsku a koncertné vystúpenie na festivale Todi Music Fest v Taliansku

  • 2005

    vystúpenie s Petrom Dvorským na Galakoncerte v Štátnej opere v Prahe

  • 2019

    ako hosť vystúpila na koncerte José Carrerasa v Prahe

  • 2019

    hosť na koncerte Ramóna Vargasa v Prahe

Lenka Máčiková pravidelne účinkuje na popredných operných scénach doma i v zahraničí. Účinkovala napr. na operných scénach v Taliansku (Brescia, Como, Pavia, Cremona), Francúzsku (Opera de Massy), v Poľsku (Teatr Wielki vo Varšave), v Čechách (Národné divadlo Praha), v Košiciach a v SND v Bratislave. Počas svojej kariéry spolupracovala s dirigentmi ako Keri-Lynn Wilson, John Fiore, Friedrich Haider, Nader Abbassi, Lukasz Borowicz, Paolo Gatto, Kevin Griffiths alebo Jakub Hrůša. 

Vystúpila na koncertných pódiách a recitáloch v Katare, Stockholme, Amiens (2005), Bruseli a v Sarajeve (2007), predstavila sa tiež v rámci festivalu Pražská jar, ako aj na opernom festivale v anglickom Glyndenbourne (2014).

V SND naštudovala úlohy Paminy (Čarovná flauta), Milice (Martin a slnko) a Júlie (Rozprávka o šťastnom konci), v Štátnom divadle v Košiciach Zuzanku (Figarova svadba). V roku 2016 spievala Eurydiku v novom naštudovaní Gluckovej opery v Nancy, v roku 2017 absolvovala rozsiahle turné s Vivaldiho operou Arsilda (ako Mirinda).

x