Profil osobnosti

Foto: Miriam Garajová

Miriam Garajová

vážna hudba
soprán

Bio

Bio

1997 - 2003
Konzervatórium v Bratislave (operný spev - Jana Billová, Dagmar Podkamenská-Bezačinská)
2003 - 2008
VŠMU (operný a koncertný spev - Dagmar Podkamenská-Bezačinská, Zlatica Livorová)
1999 - 2006
spolupráca s Komorným zborom Konzervatória v Bratislave
od 2008
hlasová pedagogička Bratislavského chlapčenského zboru
- hosťuje na scéne Opery SND 

Miriam Garajová bola počas štúdií sólistkou Komorného zboru Konzervatória v Bratislave, s ktorým účinkovala doma i na koncertných zájazdoch v Izraeli, USA a v Taliansku.

Výber z postáv na scéne Opery SND: 1. chlapec (Čarovná flauta), 1. valach (Martin a slnko), kňažka Morena (Svätopluk), Papagéna (Čarovná flauta), Barena (Jenůfa), Prilepa (Piková déma), Víla Zorka (Veľká doktorská rozprávka).

 

Bibliografia

  • Sabo, Patrik: Dni starej hudby 2017
    2017 Hudobný život roč. 49, 2017, č. 7-8, s. 8 – 9
  • Dohnalová, Lýdia: Cíferský zázrak
    2015 Hudobný život roč. 47, 2015, č. 6, s. 9
  • Unger, Pavel: Operný zápisník : Nezabúdajme na našich velikánov
    2014 Hudobný život roč. 46, 2014, č. 1-2, s. 38
  • Šuba, Andrej: Slovenská filharmónia
    2011 Hudobný život 2011, č. 6, s. 3
  • Puťorová, Lillian: Pocta Rúfusovi a Detský spevácky zbor SRo
    2011 Hudobný život 2011, č. 1-2, s. 5
  • Mozolová, Dagmar; Garajová, Miriam: Zimomriavky sú dôležité
    2011 in.ba 12/2010-1/ 2011, s. 16 – 17 a 25

Ocenenia

  • Medzinárodná spevácka súťaž Imricha Godina Iuventus Canti, Vráble (SK)
    2005 - 1. miesto a cena vydavateľstva Music forum za interpretáciu skladby W. A. Mozarta

Premiéry

  • Prvé uvedenie na Slovensku
  • Egon Krák: In natali Domini (Narodenie Pána)
    vianočné koledy pre soprán, zbor a orchester
    19. 12.
    2018
    Prvé uvedenie na Slovensku
    Vianočný koncert SF, Koncertná sieň SF, Bratislava, SK
    INTERPRETI: Miriam Garajová (s), Bratislavský chlapčenský zbor, Magdaléna Rovňáková (zbm), Slovenská filharmónia, Rastislav Štúr (dir.)
  • Víťazoslav Kubička: Martin Luther op. 173
    22. 5.
    2005
    Prvé uvedenie na Slovensku
    Veľký evanjelický kostol, Bratislava, SK
    INTERPRETI: Ladislav Neshyba (bbr), Eva Hornyáková (s), Mária Koledová (ms), Martin Mikuš (br), Július Žatko (br), Miriam Garajová (s), Anima Cantanda, Milan Vonderka (vn), Eugen Prochác (vc), Rajmund Kákoni (ac), Anna Predmerská-Zúriková (org), Adrian Kokoš (dir.)


« späť na zoznam Aktualizované: 19. 09. 2017