• 1993 – 1998

    Základná umelecká škola Jána Cikkera v Banskej Bystrici (gitara – Tibor Neizer, Ivan Frank)

  • 1998 – 2002

    Konzervatórium Jána Levoslava Bellu v Banskej Bystrici (Mária Sedláková)

  • 2002 – 2007

    VŠMU (Jozef Zsapka a jeho asistent Martin Krajčo)

  • 2014 – 2018

    JAMU v Brne, doktorandské štúdium (Barbara Marie Willi)

  •    

  • majstrovské kurzy:

    Susana Prieto, Odair Assad, Anders Miolin, Alvaro Pierri, Walter Feybli, Stefan Hackl, Marco Socías, Luciano Contini a i.

Ondrejčák sa venuje sólovej gitarovej interpretácii ako aj interpretácii komornej literatúry. Ako sólista alebo komorný hráč sa predstavil na domácich festivaloch (Medzinárodný festival Petra Michalicu Hudba pod diamantovou klenbou (2004), Banskobystrická hudobná jar (2004), Melos-Étos (2007) a i.) ako aj na koncertoch v zahraničí (Maďarsko, Anglicko, Rakúsko, Česká Republika). V oblasti komornej hudby spolupracuje s huslistom Andrejom Baranom, mezzosopranistkou Teréziou Kružliakovou a s Bratislavským gitarovým kvartetom. Je členom dua s klaviristkou Zuzanou Zamborskou (od 2008) a dua Slovak Guitar Duet s gitaristkou a lutnistkou Denisou Benčovou (od 2005), ktoré podnietilo viacero mladých slovenských skladateľov pre napísanie skladieb pre toto gitarové zoskupenie. Slovak Guitar Duet účinkoval na koncerte v rámci cyklu Štúdio mladých v Slovenskom rozhlase, ktorý bol odvysielaný na rádiu Devín. Realizoval sólové nahrávky pre Slovenskú televíziu.

Venuje sa aj pedagogickej činnosti, vyučuje na ZUŠ v Stupave a na Cirkevnom konzervatóriu v Bratislave. Istý čas pôsobil aj na Súkromnom konzervatóriu v Nitre.

x