• 2004 – 2008

    Konzervatórium v Bratislave (flauta – Marta Braunsteinerová)

  • 2008 – 2015

    Universität für Musik und darstellende Kunst vo Viedni (flauta – Hansgeorg Schmeiser)

  • 2013/2014

    študijný pobyt na Hochschule für Musik und Theater v Mníchove (flauta – Philippe Boucly)

  • účasť na interpretačných kurzoch a seminároch

    Vladislav Brunner, Jan Ostrý, János Bálint, Hansgeorg Schmeiser, Katalin Stefula Kramarics, Yossi Arnheim, Brooks de Wetter-Smith, Wally Hase, Paul Meisen, Angela Firkins, Philippe Bernhold a Jean-Louis Beaumadier

Už počas štúdií získala viacero ocenení a popredných umiestnení na domácich a zahraničných súťažiach, vrátane 2. ceny na Medzinárodnej rozhlasovej súťaži mladých hudobníkov Concertino Praga (2004) s účasťou na koncerte víťazov ako sólistka v spolupráci so Symfonickým orchestrom Českého rozhlasu v pražskom Rudolfíne. V spolupráci so Slovenským komorným orchestrom pod vedením Ewalda Danela sa predstavila na festivale Bratislavské hudobné slávnosti (2022) v Serenáde pre flautu, klarinet, fagot, harfu a sláčiky Ota Ferenczyho (Zuzana Hudecová – cl, Denisa Beňovská – fg, Katarína Turnerová – ar).

 

Je spoluzakladateľkou flautového tria Flautissimo, založeného v roku 2007, ktoré sa umiestnilo na medzinárodných súťažiach Musik auf der Strasse v Bad Ragaz vo Švajčiarsku a Concorso Musicale Città di Filadelfia "Paolo Serrao" v Taliansku. Pôsobí tiež v kvartete Excess Quartet netradičného zloženia – flauta, 2 huslí a basklarinet. Toto zoskupenie debutovalo na koncertnom cykle Hudba v sade (všade) v rámci festivalu Viva Musica! Festival a realizovalo početné vystúpenia na Slovensku (napr. festival Kežmarská hudobná jar, Topoľčianska hudobná jar, Hudba v meste – Martin, adventné koncerty v Myjave či v kaštieli Château Appony v Oponiciach a ď.) a v zahraničí (napr. koncertný cyklus v Kulturzentrum Siebenstern Café vo Viedni, koncerty pre zahraničných Slovákov v Chicagu a v Londýne a ď.).

 

Martina Kamencay (rod. Kuštárová) je aktívna i na poli orchestrálnej hry. Skúsenosti orchestrálnej hráčky získavala už v mládežníckych orchestrálnych telesách ako napr. Central European Initiative Youth Orchestra, Junge Philharmonie, Mahler Philharmoniker, Pro-Arte-Orchester Wien. V júni 2015 ako členka mládežníckeho orchestra Youth Philharmonic Orchestra (YPHIL) absolvovala mesačné koncertné turné v New Yorku so záverečným koncertom v prestížnej Carnegie Hall. V rámci študijného pobytu v Mníchove pôsobila v divadelnom orchestri Landestheater Niederbayern v Passau. V rokoch 2016 – 2020 pôsobila na poste prvej flautistky v Českom národnom symfonickom orchestri (ČNSO), s ktorým koncertovala napr. na ôsmych svetových turné pod taktovkou Ennio Morriconeho, ďalej so spevákom Andreom Bocellim v talianskom Lajaticu, s dirigentom Johnom Maucerim – asistentom Leonarda Bernsteina na koncertnom turné po USA či s dirigentom Justinom Freerom na takmer polročnom turné s filmovou hudbou Star Trek v USA a v Kanade. V koncertnej sezóne 2017/2018 bola zastupujúcou členkou Slovenskej filharmónie na poste druhej flautistky a od roku 2021 zastupujúcou členkou na poste prvej flautistky. 

 

Od roku 2020 pôsobí ako pedagogička hry na priečnu flautu na Konzervatóriu v Bratislave.

x