• -

    Konzervatórium Bratislava (klavír)

  • -

    Cirkevné konzervatórium v Bratislave (spev - Zlatica Livorová)

Aleš Jenis po ukončení vokálneho štúdia pôsobil v Štátnej opere Praha, následne získal angažmán v Opere SND, kde aj v súčasnosti účinkuje vo viacerých predstaveniach ako jej stály hosť. Pravidelne hosťuje aj na doskách Národného divadla v Ostrave a je stálym hosťom Opery Národného divadla v Prahe. 

Umelec má za sebou rad úspechov na významných zahraničných koncertných pódiách a operných scénach (viedenský Konzerthaus, Oper St. Gallen, Teatro Municipal Santiago de Chile, Grand Thèatre de Genève, Wiener Volksoper, Opéra National de Montpellier, Štátna opera Berlín, New National Theatre Tokyo, Opera Graz, milánska La Scala, Metropolitan Opera New York, a ď.)

Spolupracoval s poprednými dirigentmi a režisérmi ako napr. Richard Hickox, Daniel Harding, Jiří Bělohlávek, Jiří Kout, Jakub Hrůša, Pierre Boulez, Sir Simon Rattle, Esa-Pekka Salonen, Michail Jurowski, Maximiano Valdes, Paolo Arrivabeni, Luca Ronconi, Pierre Strosser, Alfred Kirchner, Anthony Pilavachi, Peter Konwitschny.

Účinkoval na popredných hudobných festivaloch ako Wiener Festwochen, Aix-en-Provence, Salzburger Festspiele, Dvořákova Praha, BBC Proms, či na festivale v Glyndebourne.

Ako hosťujúci umelec Opery SND účinkoval predstaveniach Don Giovanni, Cosi fan tutte, Barbier zo Sevilly, Sadko.

x