• 2002 – 2005 

    ZUŠ Jána Albrechta v Bratislave (Jozef Sedláček)

  • 2005 – 2011

    Konzervatórium v Bratislave (flauta – Marta Braunsteinerová)

  • 2010 – 2018

     štúdium na Universität für Musik und darstellende Kunst vo Viedni (Hansgeorg Schmeiser, Roberf Wolf, Birgit Ramsl)

  • od 2013

    zároven štúdium na Konservatorium Privatuniversität Wien (Rudolf Gindlhumer)

  •  

  • flautové kurzy, semináre, workshopy:

    Katalin Kramarics-Stefula, Marta Brausteinerová, Hansgeorg Schmeiser, Jan Ostrý, Brook de Wetter-Smith, Christian Plouvier, Paul Meisen, Wally Hase, Philippe Boucly, Jean-Louis Beaumadier, Carlo Jans, Robert Aitken

Veronika Vitázková sa v roku 2005 predstavila ako sólistka so Slovenskou filharmóniou a sólovo vystúpila s orchestrom bratislavského Konzervatória v Redute (2009). 

Skúsenosti s orchestrálnou hrou nadobudla pôsobením v mládežníckych orchestroch: Central European Initiative Youth Orchestra (2007, 2009), v orchestri Konzervatória v Bratislave a Junge Philharmonie Wien.

Má možnosť hrávať v profesionálnych telesách ako ORF RSO Wien, momentálne vypomáha pravidelne vo Volksoper Wien, Schubert-Akademie (orchester Wiener Sängerknaben), v Českom Národnom Symfonickom Orchestri a vo Wiener KammerOrchester.

V lete 2015 vyhrala konkurz do letnej akadémie viedenských filharmonikov (Sommerakademie der Wiener Philharmoniker) v Salzburgu, kde pôsobila v komorných telesách a na Salzburgerfestspiele.

Aktívne sa venuje komornej hre v ansámbloch ako Cluster ensemble, Rezidenčný súbor rádia Devín Ricercata, VENI Ensemble a vo Viedni intenzívne spolupracuje s gitaristom Alfredom Bushim v zoskupení Duo Alve. Je členkou flautového tria Flautissimo spolu s Martinou Kuštárovou a Dominikou Križalkovičovou.

Okrem klasickej hudby sa venuje aj iným žánrom: world music, írskej hudbe, flamencu, orientálnej a improvizovanej a súčasnej hudbe.

Ako mladú hudobníčku ju podporilo Hudobné centrum v rámci projektu Fórum mladých talentov.

V roku 2022 bola súčasťou edukačného videoprojektu Hudobného centra s názvom "Hudobná trieda", v ktorom predstavila prvý zo skupiny drevených dychových nástrojov – flautu. 

 

x