• 2012

    ukončenie štúdia na Konzervatóriu v Košiciach (spev – Michail Adamenko)

  • – štúdium operného spevu na Mozarteu v Salzburgu (Boris Bakow)

  • – štúdium na Kunstuniversität Graz (spev – Antonio Sol)  

  • od 2010

    stály hosť Štátneho divadla v Košiciach

  • 2011

    debut v Štátnej opere Banská Bystrica 

  • 2014

    debut v Opere SND (hosťujúci umelec)

  • 2015 – 2018

    sólista Opery v Grazi

  • od sezóny 2018/19

    sólista Viedenskej štátnej opery

Peter Kellner bol sólistom Opery v Grazi, kde naštudoval niekoľko postáv: Osmin (Únos zo Serailu), Basilio (Barbier zo Sevilly), Doktor Grenvil (La traviata), Otec Laurent (Romeo a Júlia), Colline (Bohéma), Pán Sidney (Csta do Reims), Figaro (Figarova svadba).

Pri koncertných vystúpeniach spolupracoval s viacerými telesami, o. i. Camerata Salzburg, Royal Liverpool Philharmonic Orchestra, Wiener Philharmoniker, Štátna filharmónia Košice a s dirigentami ako Friedrich Haider, Theodor Guschlbauer, Sir Antonio Pappano či Vasily Petrenko.

Mladého speváka podporilo Hudobné centrum v rámci projektu Fórum mladých talentov.

Peter Kellner je od roku 2018 sólistom Viedenskej štátnej opery. V roku 2019 účinkoval ako sólista Viedenskej štátnej opery vo viacerých jej inscenáciách (Ariodante, Ariadna na Naxe, Arabella, Sen noci svätojánskej, Don Giovanni, Aida) a predstavil sa aj na koncerte k 150. výročiu otvorenia Viedenskej štátnej opery. Debutoval v londýnskej Royal Opera House a predstavil sa aj na festivale v Salzburgu. Na začiatku roka 2020 účinkoval v predstaveniach Bohémy na javisku Royal Opera House a súčasne vo Wigmore Hall v Londýne uviedol recitál so sprievodom klaviristu Pedra Costu, na ktorom zazneli piesne Schumana, Dvořáka a Čajkovského. V januári 2022 debutoval na javisku newyorskej Metropolitnej opery postavou Colline v Zeffirelliho inscenácii Pucciniho Bohémy.

Peter Kellner má za sebou debuty vo významných operných domoch (MET v New Yorku, Royal Opera House v Londýne, v Berlínskej Štátnej opere, Teatro Verdi Trieste, Teatro della Maestranza v Seville ...).

Od roku 2013, kedy po prvý raz účinkoval na Salzburgskom festivale ako člen tamojšieho operného štúdia ,,Young Singers Project”, pravidelne vystupuje na tomto festivale. Predstavil sa aj na festivale v anglickom Glyndebourne a na talianskom Festivale Valle D’Itria.

Peter Kellner pravidelne hosťuje aj na scéne Opery SND a čoraz častejšie vystupuje na Slovensku aj ako koncertný spevák, keď napr. v júni 2022 sa predstavil v cykle Veľké slovenské hlasy v Koncertnej sieni Slovenskej filharmónie na koncerte operných árií a duet spolu so sopranistkou Slávkou Zámečníkovou a v januári 2023 v Beethovenovej Deviatej symfónii s Ódou na radosť so Štátnou filharmóniou Košice.  

x