Profil osobnosti

Foto: Igor Bulla

Igor Bulla

13. 9. 1965 Banská Bystrica

vážna hudba
dirigovanie

Bio

Bio

1988
ukončenie štúdia na Konzervatóriu v Bratislave
od 1988
VŠMU (dirigovanie – Ladislav Slovák), počas štúdia spolupráca s orchestrom Slovenskej filharmónie, so Štátnou filharmóniou Košice, orchestrom Komornej opery, asistent dirigenta v Bratislavskom detskom zbore a mládežníckom zbore Echo
1990 – 1993
asistent dirigenta Novej scény v Bratislave
od 1993
dirigent Štátnej opery v Banskej Bystrici

Ako pedagóg Konzervatória v Žiline vedie jeho Symfonický orchester.

Bibliografia

  • Umelecká kritika a publicistika
  • Unger, Pavel: Spevácky strhujúca La Gioconda v Banskej Bystrici
    2018 In: www.operaslovakia.sk/spevacky-strhujuca-la-gioconda-v-banskej-bystrici/
    Opera Slovakia 2018
  • Glocková, Mária: La Gioconda ako mozaika udalostí a mimoriadnych speváckych výkonov
    2018 Hudobný život roč. 50, 2018, č. 5, s. 31
  • Mojžišová, Michaela: Na komickej opernej strune
    2017 In: www.operaslovakia.sk/komickej-opernej-strune/
    Opera Slovakia 2017
  • Unger, Pavel: Banskobystrická Maria Stuarda sa lúčila – v Bratislave
    2017 Hudobný život roč. 49, 2017, č. 12, s. 18
  • Unger, Pavel: Donizettiho Marie Stuartovna pod širým nebem v Banské Bystrici
    2016 In: www.operaplus.cz/donizettiho-marie-stuartovna-pod-sirym-nebem-v-banske-bystrici/
    Opera Plus 2016
  • Unger, Pavel: Lovci perál s dávkami surrealizmu
    2014 Pravda roč. 24, 2014, č. 144, s. 34
  • Mojžišová, Michaela: Banskobystrický Onegin kypí vášňami
    2013 Hudobný život roč. 45, 2013, č. 4, s. 19
  • Glocková, Mária: Dinkovej utopený Verdi
    2013 Hudobný život roč. 45, 2013, č. 11, s. 26
  • Glocková, Mária: Také sú všetky... (v Banskej Bystrici)
    2012 Hudobný život roč. 44, 2012, č. 5, s. 17
  • Unger, Pavel: Konzervatívne a nebohaté operné Slovensko. Pohľad na uplynulú sezónu slovenských operných scén
    2011 Hudobný život roč. 45, 2011, č. 9, s. 26 – 27
  • Mojžišová, Michaela: Opera na Zámockých hrách zvolenských
    2011 Hudobný život roč. 43, 2011, č. 9, s. 23
  • Ursínyová, Terézia: Stravinskij s otáznikmi
    2009 Hudobný život roč. 41, 2009, č. 5, s. 27
  • Blaho, Vladimír: Zámocké hry zvolenské 2008
    2008 Hudobný život roč. 40, 2008, č. 7, s. 22 – 23
  • Blaho, Vladimír: Zvolen : Opera ve znamení Itálie
    2008 Harmonie 2008, č. 8, s. 37
  • (vrb): Kto je kto v regióne: Igor Bulla, dirigent Štátnej opery B. Bystrica
    2006 (12. 12.) Smer 2006 (12. 12.), s. 28
  • Ursínyová, Terézia: Veselá "malá" vdova
    2006 Hudobný život roč. 38, 2006, č. 2, s. 13
  • Gudzová, Anna; Bulla, Igor: Dirigent cíti reakcie publika, vníma diváka cez chrbát...
    2001 (13. 3.) Smer 2001 (13. 3.)
  • Glocková, Mária: Luisa namiesto Dolly
    1998 Hudobný život roč. 30, 1998, č. 12, s. 5
  • Ursínyová, Terézia: Nadmieru rozohraná buffa
    2017 Hudobný život roč. 49, 2017, č. 4, s. 31
  • Unger, Pavel: Cigánsky barón bez atmosféry
    2016 Hudobný život roč. 48, 2016, č. 1 - 2, s. 42
    (recenzia premiéry operety)
  • Glocková, Mária: Hviezdny operný jún
    2015 Hudobný život roč. 47, 2015, č. 7 - 8, s. 42

Diskografia

  • Foto: Akademický miešaný spevácky zbor Jána Cikkera AKADEMICKÝ MIEŠANÝ SPEVÁCKY ZBOR JÁNA CIKKERA
    2002 CD – Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici MM 0061-2-231
    1. Ivan Hrušovský: Veni sancte
      Mária Tomanová (s), Akademický miešaný spevácky zbor Jána Cikkera, Štefan Sedlický (zbm.), Orchester Štátnej opery Banská Bystrica, Igor Bulla (dir.)
    2. Ján Cikker: Tri slovenské ľudové piesne – Na kamenčeku sedela
      Akademický miešaný spevácky zbor Jána Cikkera, Štefan Sedlický (dir.)
    3. Ján Cikker: Vlha, vlha, pekný vták
      Akademický miešaný spevácky zbor Jána Cikkera, Štefan Sedlický (dir.)
    4. Jevgenij Iršai: Missa pro liberi
      Akademický miešaný spevácky zbor Jána Cikkera, Štefan Sedlický (dir.)


« späť na zoznam Aktualizované: 21. 05. 2018