•  Konzervatórium Žilina, spev

  •  Akadémia umení v Banskej Bystrici, spev

  •  Hudobná akadémia Feliksa Nowowiejskeho v Bydgoszczy (PL), postgraduálne štúdium (spev – Hanna Michalak)

Ingrida Gápová ako operná speváčka pravidelne účinkuje v operných domoch v Poľsku. V Národnom divadle vo Varšave stvárnila hlavnú postavu (SHE) v svetovej premiére opery The Sudden Rain (Prudký dážď) súčasného poľského skladateľa Aleksandra Nowaka, Xéniu v Musorgského opere Boris Godunov a Barbarinu v Mozartovej Figarovej svadbe. Pre Operu Bałtycku v Gdansku vytvorila postavy Paminy, Zuzany a Barbariny (Čarovná flauta, Figarova svadba), Micaely (Carmen) a Anniny (La traviata). V Opere Nova Bydgoszcz spievala postavu Gretel v Humperdinckovej opere Hänsel und Gretel, Hannu v Moniuszkovej opere Strašidelný zámok a Belindu v Purcellovej Dido a Aeneas. Účinkuje aj v Národnom divadle moravskosliezskom v Ostrave a v sezóne 2016/17 debutovala v Opere SND (ako Zerlina v Mozartovej opere Don Giovanni).

Ingrida Gápová sa predstavila aj na otváracom koncerte festivalu Varšavská jeseň v roku 2013 (v diele A. Nowaka Spoon River). So španielskym súborom Taller Atlántico Contemporáneo (TAC) účinkovala na viacerých miestach v Španielsku vo svetovej premiére diela Sebastiána Mariného Cinco Guerreros (Päť vojakov).  

So súborom Goldberg Baroque Ensemble nahrala pre spoločnosť Sarton Records Vianočné kantáty z Gdańska 18. storočia, Pôstne kantáty z Gdańska 18. storočia, Passio Christi Johanna Balthasara Christiana Freisslicha a Gdańské barokové kantáty, z ktorých posledné dve boli nominované na prestížne ocenenie FRYDERIK AWARDS. V roku 2016 debutovala s fínskym súborom Helsinki Baroque Ensemble Orchestra.

Jej obsiahly koncertný repertoár zahŕňa oratóriá, kantáty a piesňové cykly. Ako finalistka Händlovej speváckej súťaže (Londýn, 2015) sa predstavila samostatným recitálom v rámci Händlovho festivalu v Londýne (marec 2016). Spolupracuje s poľským klaviristom Bartłomiejom Weznerom, s ktorým účinkovala aj na 27. stredoeurópskom festivale koncertného umenia Allegretto v Žiline (2017). V rámci abonentných koncertov Symfonického orchestra Slovenského rozhlasu sa predstavila ako sólistka v Mahlerovej Symfónii č. 4 G dur (2019, dir. Petr Altrichter). 

x