"Hendrix bol mojim Bohom, jeho štýl hry ma doslova fascinoval”, priznáva René Lacko. Dôkazom toho je, že v roku 1996 sa zúčastnil v Severnej Karolíne súťaže v interpretácií skladieb Jimiho Hendrixa, ktorú vyhlasuje každý rok Hendrixova rodina. Skončil v jednom zo semifinálových kôl a ako najlepší Európan na 2. mieste.

Okrem Hendrixa sú jeho vzormi napríklad Steve Ray Vaughan, B.B. King, Eric Clapton a iní bluesoví a bluesrockoví velikáni. Nezostal však iba v tieni svojich gitarových hrdinov, ale vykročil po vlastnej hudobnej ceste. Svoje umenie prezentuje na koncertoch v kluboch a festivaloch doma aj v zahraničí, kde vystupuje so svojou bluesrockovou kapelou DownTown. Za sebou má niekoľko CD. Najnovší štúdiový album Blind Man vyšiel vo februári 2013 a v apríli 2015 zverejnili výber live nahrávok pri príležitosti 20. výročia založenia kapely s názvom 20 Years Before.

Repertoár kapely René & Downtown tvoria vlastné skladby a tiež bluesové, rockové a rock&rollové cover verzie skladieb legendárnych predstaviteľov týchto žánrov. (zdroj: www.renelacko.com)

 


x