Profil telesa

Foto: Duo Eugen Prochác - Rajmund Kákoni

Duo Eugen Prochác - Rajmund Kákoni

violončelo a akordeón

Bio

Bio


Obaja umelci patria k sólistickej špičke.

Duo zahájilo svoju činnosť v roku 2002. Odvtedy pravidelne účinkuje na domácich i zahraničných pódiách a festivaloch, napr. v Rakúsku, Taliansku, Rusku, Francúzsku, Belgicku. Najbližšie koncertné vystúpenia plánuje súbor v Portugalsku, Českej republike, Egypte a Nemecku.

Základom repertoáru dua sú originálne skladby pre toto obsadenie z pera domácich a svetových skladateľov, pričom väčšina z nich je napísaná priamo pre tento súbor. Repertoár dopĺňajú transkripcie skladieb z rôznych štýlových období.

Duo v súčasnosti plánuje vydať v poradí druhý album, tentoraz z tvorby svetových skladateľov (prvé CD obsahuje diela slovenských autorov).


Bibliografia

  • Javorský, Igor: Z bohatého záhonu
    2007 Pravda 2007
  • Fulka, Vladimír: Galéria hudby v Nitre
    2017 Hudobný život 2017/7 - 8, s. 36 – 37
  • Dohnalová, Lýdia: Accelerande R. Kákoni, E. Prochác /recenzia CD/
    2015 Hudobný život 47, 2015/12, s. 38
  • maš: Predsudky ničia vážnu hudbu
    2015 In: www.kultura.pravda.sk/hudba/clanok/377422-predsudky-nicia-vaznou-hudbou/
    Pravda 2015
  • (hž): Spravodajstvo
    2011 Hudobný život 2011/11, s. 2
  • Hašková, Katarína: (new) music at home
    2007 2007/12, s. 12 – 13.
  • Dohnalová, Lýdia: S peknou hudbou v Banskej Štiavnici
    2003 2003/9, s. 19.

Diskografia

  • Foto: Visions – Slovak Music for Cello and Accordion VISIONS – SLOVAK MUSIC FOR CELLO AND ACCORDION
    2006 CD – Diskant DK 0094-2 131
    1. Marek Piaček: El efecto föhn
      Duo Eugen Prochác - Rajmund Kákoni, Eugen Prochác (vc), Rajmund Kákoni (ac)
    2. Milan Novák: Tri tatranské bukoliky
      Duo Eugen Prochác - Rajmund Kákoni, Eugen Prochác (vc), Rajmund Kákoni (ac)
    3. Ilja Zeljenka: Štefánka
      Duo Eugen Prochác - Rajmund Kákoni, Eugen Prochác (vc), Rajmund Kákoni (ac)
    4. Jozef Gahér: Legenda podľa epištoly sv. Júdu
      Duo Eugen Prochác - Rajmund Kákoni, Eugen Prochác (vc), Rajmund Kákoni (ac)
    5. Juraj Hatrík: Vízia
      Duo Eugen Prochác - Rajmund Kákoni, Eugen Prochác (vc), Rajmund Kákoni (ac)
    6. Ľubica Čekovská: In Conversation
      Duo Eugen Prochác - Rajmund Kákoni, Eugen Prochác (vc), Rajmund Kákoni (ac)
    7. Daniel Matej: Nice
      Duo Eugen Prochác - Rajmund Kákoni, Eugen Prochác (vc), Rajmund Kákoni (ac)
    8. Marián Lejava: scarce resemblance (notturno no. 6)
      Duo Eugen Prochác - Rajmund Kákoni, Eugen Prochác (vc), Rajmund Kákoni (ac)

Kontakt:
Eugen Prochác
Sološnická 42
841 04 Bratislava



« späť na zoznam Aktualizované: 07. 09. 2017