Profil osobnosti

Foto: Peter Katina

Peter Katina

25. 4. 1975 Topoľčany

www.peterkatina.sk

vážna hudba
akordeón

Bio

Bio

1989 - 1993
Gymnázium v Topoľčanoch, súčasne ZUŠ v Topoľčanoch (akordeón – Marián Baga)
1993 – 1998
VŠMU (akordeón – Ľubomír Žovic), akademická pochvala rektora za vynikajúce výsledky v štúdiu a za umeleckú činnosť
1999 – 2001
Carl Nielsen Academy of Music v Odense, Dánsko (akordeón – Owen Murray)
1996 – 1999
pedagóg akordeónu na súkromnom Konzervatóriu Dezidera Kardoša v Topoľčanoch
1997 – 1999
pedagóg akordeónu na Konzervatóriu v Bratislave
2011
umelecký riaditeľ projektu Európske hlavné mesto kultúry Košice 2013

Peter Katina realizoval množstvo koncertov doma i v zahraničí. V súčasnosti pôsobí na Konzervatóriu Jozefa Adamoviča v Košiciach. Patrí k odborníkom na slovenskú, zahraničnú a špeciálne škandinávsku hudbu pre akordeón, ktorú uvádza na koncertoch a propaguje aj na početných prednáškach. V roku 2017 viedol majstrovský kurz na Royal Academy of Music v Londýne, prednášal na Hudobnej akadémii Franza Liszta v Budapešti, ako aj na Konzervatóriu v Bratislave v rámci projektu Kompozičné laboratórium.

 

„Peter Katina je ambiciózny, technicky výborne pripravený, temperamentný hudobník s výrazným zdôrazňovaním rytmického pulzovania i pri meniacom sa metre. Jeho vývoj smeruje k čoraz zomknutejšiemu prepojeniu techniky a prehĺbeného výrazu. „Motivujúca a individuálna interpretácia. Príťažlivá hra s podmaňujúcim dojmom.“ (Z hodnotenia poroty súťaže v Reinach Ag.)“ (Vladimír Čížik: Slovník slovenského koncertného umenia I., Hudobné centrum, Bratislava 2002, s. 67-68.)

Bibliografia

  • Tóth, Miroslav: Peter Katina: Vyťažiť maximum z reality, ktorá ma obklopuje
    2018 Hudobný život 2018, č. 1 - 2, s. 8-9
    (rozhovor)
  • Kačurová, Michaela: Sólo - duo - trio
    2017 Hudobný život 2017, č. 7 - 8, s. 19
  • Kačurová, Michaela: Túžba tvoriť v Prešove
    2017 Hudobný život 2017, č. 7 - 8, s. 19
  • Marenčinová, Dita: Návraty domov
    2016 Hudobný život roč. 48, 2016, č. 12, s. 31
  • Kiliç, Lenka: Peter Katina : Flashing [recenzia CD]
    2015 Harmonie 2015, č. 11, s. 61
  • Puškášová, Meška: Konvergencie : Bratislavské koncerty
    2014 Hudobný život roč. 46, 2014, č. 11, s. 4-5
  • Steinecker, Anton: Peter Katina - Solo. /Recenzia CD/
    2012 Hudobný život 2012, č. 6, s. 37-38
  • (jem): Peter Katina: Solo
    2012 Sme 7.3. 2012, č. 56, s. 17
  • Kákoni, Rajmund: Jozef Podprocký : Works for Accordion : Peter Katina [recenzia CD]
    2011 Hudobný život 2011, č. 7-8, s. 56
  • Puškášová, Melánia: Melos - Étos 2011
    2011 Hudobný život 2011, č. 12, s. 14
  • Katina, Peter; Kubandová, Janka: Peter Katina: Koncertný akordeón je svojím spôsobom bezkonkurenčný nástroj
    2010 Hudobný život 2010, č. 6, s. 20-23
  • Lejava, Marián: SOOZVUK 2009
    2010 Hudobný život 2010, č. 1 - 2, s. 9.
  • Katina, Peter; Hollenbeck, John: Milujem, keď kapela niečo vytvára spoločne!
    2009 Hudba 2009, č. I. – II. Q, s. 70-71
  • Urbančíková, Lýdia: Nový letný hudobný festival Hevhetia 2008
    2008 Hudobný život roč. XL, 2008, č. 9, s. 5
  • Kiliç, Lenka: Peter Katina : Flashing [recenzia CD]
    2008 Harmonie 2008, č. 11, s. 61
  • Radulová, Soňa: Recenzie. Flashing. Peter Katina
    2007 Hudobný život 2007, č. 1– 2, s. 55 – 56
  • Urbančíková, Lýdia: Miniprofil HŽ. Peter Katina
    2003 Hudobný život 2003, č. 7 – 8, s. 14
  • Čížik, Vladimír: Peter Katina
    2002 Slovník slovenského koncertného umenia I, Hudobné centrum, Bratislava 2002, s. 67-68
    (ISBN 80-88884-39-X)
  • Smetanová, Oľga: In modo toccata
    1997 Hudobný život 1997, č. 11, s. 7
  • Personálna bibliografia
  • Zakázaná hudba
    2018 Hudobný život 2018, č. 1 - 2, s. 22-24
  • Hudba v čase Vianoc
    2017 Hudobný život 2017, č. 12, s. 26-28
  • Recenzie : Perpetual Delirium. Andreas Schaerer meets Arte Quartett & Wolfgang Zwiauer
    2015 Hudobný život roč. 47, 2015, č. 9, s. 36
  • Recenzie : 1865 Anonymous 4
    2015 Hudobný život roč. 47, 2015, č. 6, s. 38
  • Recenzie : In maggiore
    2015 Hudobný život roč. 47, 2015, č. 5, s. 38-39
  • Recenzie : Erkki-Sven Tüür : Symphony No. 5, Prophecy
    2015 Hudobný život roč. 47, 2015, č. 4, s. 38
  • Enigma Richter
    2015 Hudobný život roč. 47, 2015, č. 4, s. 22-25
  • Zázračné husle Itzhaka Perlmana
    2015 Hudobný život roč. 47, 2015, č. 11, s. 22-24
  • Recenzie : Trio Kontraszt
    2015 Hudobný život roč. 47, 2015, č. 1-2, s. 53
  • Recenzie : Michael Schiefel : Platypus Trio
    2015 Hudobný život roč. 47, 2015, č. 1-2, s. 52-53
  • Recenzie : Lonely House : C. Henderson
    2015 Hudobný život roč. 47, 2015, č. 1-2, s. 53-54
  • Recenzie : Inventio. J.-L. Martiner, M. Ambrosini
    2014 Hudobný život roč. 46, 2014, č. 7-8, s. 56
  • Hviezdny večer Jozefa Podprockého
    2014 Hudobný život roč. 46, 2014, č. 7-8, s. 20
  • Katina, Peter; Podprocký, Jozef: Jozef Podprocký: Dobrá hudba by mala byť súčasťou našej životosprávy [rozhovor]
    2014 Hudobný život roč. 46, 2014, č. 7-8, s. 18-20
  • Recenzie : Old Man´s Kitchen
    2014 Hudobný život roč. 46, 2014, č. 7-8, s. 57-58
  • Recenzie : Babylon-Suite. V. Kappeler, P. Conradin Zumthor
    2014 Hudobný život roč. 46, 2014, č. 7-8, s. 56-57
  • Jarrell, Michael; Katina, Peter: Michael Jarrell: Fascinuje ma nemožnosť všetko pochopiť
    2014 Hudobný život roč. 46, 2014, č. 4, s. 18-19
  • Hudba z čias Košickej moderny
    2014 Hudobný život roč. 46, 2014, č. 4, s. 4
  • Recenzie : Colin Vallon Trio: Le Vent
    2014 Hudobný život roč. 46, 2014, č. 3, s. 39
  • Recenzie : Anne Sofie von Otter: Douce France
    2014 Hudobný život roč. 46, 2014, č. 3, s. 37-38
  • Recenzie : Helena Tulve: Arboles lloran por lluvia
    2014 Hudobný život roč. 46, 2014, č. 3, s. 37
  • Hosokawa, Toshio; Katina, Peter: Toshio Hosokawa: Pracujem s tichom naplneným energiou
    2014 Hudobný život roč. 46, 2014, č. 3, s. 12-13
  • Recenzie : Rhapsody In Blue. Uri Caine Ensemble
    2014 Hudobný život roč. 46, 2014, č. 3, s. 39
  • Recenzie : Spezial Snack. Emile Parisien Quartet
    2014 Hudobný život roč. 46, 2014, č. 11, s. 38
  • Recenzie : Bach – Debussy: Suites
    2014 Hudobný život roč. 46, 2014, č. 11, s. 37
  • Recenzie : Pacora Trio: Fugit Hora
    2013 Hudobný život roč. XLV, 2013, č. 4, s. 37-38
  • Recenzie : Johann Sebastian Bach: Missa 1733
    2013 Hudobný život roč. XLV, 2013, č. 4, s. 36
  • Recenzie : XAFOO. M. Chadima, J. Fujak
    2013 Hudobný život roč. XLV, 2013, č. 1-2, s. 52-53
  • Recenzie : Nino Rota. R. Galliano, J. Surman, D. Douglas, B. Kozlov, C. Penn
    2013 Hudobný život roč. XLV, 2013, č. 1-2, s. 52-53
  • Vajó, Juraj; Katina, Peter: Quasars Ensemble & Košice v znamení kvalitatívneho posunu
    2013 Hudobný život 2013, č. 11, s. 14
  • Recenzie : John Abercrombie Quartet 39 Steps
    2013 Hudobný život 2013, č. 11, s. 38
  • Recenzie : Carmina Latina
    2013 Hudobný život 2013, č. 11, s. 37
  • Klavírny čarodejník z krajiny Oz : Vladimir Horowitz
    2013 Hudobný život 2013, č. 11, s. 21-24
  • Konvergencie v Košiciach : Hommage a John Cage
    2012 Hudobný život 2012, č. 7-8, s. 21
  • Recenzie : Sinne Eeg - Don‘t Be So Blue
    2012 Hudobný život 2012, č. 11, s. 37
  • Recenzie : Milan Osadský – Nice
    2012 Hudobný život 2012, č. 11, s. 37
  • Recenzie : Caroline Henderson - Jazz, Love & Henderson
    2012 Hudobný život 2012, č. 11, s. 38-39
  • Recenzie : Gabriel Fauré – 2. Quators avec piano op. 15 & 45
    2012 Hudobný život 2012, č. 10, s. 36
  • Recenzie : Francois Couturier. Tarkovsky Quartet
    2011 Hudobný život 2011, č. 9, s. 35-36
  • Recenzie : J. S. Bach: Clavier Übung II : Benjamin Alard
    2011 Hudobný život 2011, č. 7-8, s. 54
  • Terje Gewelt : Enrico Pieranunzi : Anders Kjellberg : Oslo [recenzia CD]
    2011 Hudobný život 2011, č. 6, s. 37
  • Recenzie : Beat Furrer : Streichquartett Nr. 3
    2011 Hudobný život 2011, č. 3, s. 34-35
  • Recenzie : Brian Ferneyhough : Terrain
    2011 Hudobný život 2011, č. 3, s. 35
  • Recenzie : W. A. Mozart: Requiem K 626, Maurerische Trauermusik K 477
    2011 Hudobný život 2011, č. 1036
  • Recenzie : Gilles Binchois L´Argument De Beauté
    2011 Hudobný život 2011, č. 1-2, s. 50
  • Recenzie : Muzio Clementi Didone abbandonata, Scene tragiche
    2011 Hudobný život 2011, č. 1-2, s. 49-50
  • Recenzie: Milan Paľa : Czech Virtuosi
    2010 Hudobný život 2010, č. 12, s. 36
  • Filmová hudba
    2009 Hudba roč. 4, 2009, č. I. – II. Q, s. 9-21
  • Recenzie : Marino Formenti : Kurtag´s Ghosts
    2009 Hudba 2009, č. I. – II. Q, s. 90
  • Recenzie : Jean-Philippe Rameau : Que les mortels servent de modèle aux dieux..
    2009 Hudba 2009, č. I. – II. Q, s. 88
  • Recenzie : LOTZ TRIO : Slovak Period & Contemporary Basset Horn Treasures
    2009 Hudba 2009, č. I. – II. Q, s. 99
  • Recenzie : Ernst Reijseger : Tell Me Everything
    2009 Hudba 2009, č. I. – II. Q, s. 89-90
  • Recenzie : Mauricio Kagel : Kantrimiusik
    2009 Hudba 2009, č. I. – II. Q, s. 90
  • Recenzie : Heinrich Schütz, Johann Sebastiani : Historia der Auferstehung Jesu Christi
    2009 Hudba 2009, č. I. – II. Q, s. 88
  • Recenzie : LOTZ TRIO : Juraj Družecký
    2009 Hudba 2009, č. I. – II. Q, s. 99
  • Recenzie : Šeban, Godár, Breiner, Kolkovič
    2009 Hudba 2009, č. I. – II. Q, s. 89
  • Recenzie : ZAKARYA : The True Story Concerning Martin Behaim
    2009 Hudba 2009, č. I. – II. Q, s. 93
  • Recenzie : Rajmund Kákoni : Accordion Monologue
    2009 Hudba 2009, č. I. – II. Q, s. 89
  • Recenzie : Claudio Monteverdi : Veľký kombinátor
    2009 Hudba 2009, č. I. – II. Q, s. 50-53
  • Recenzie : JOHN ZORN : The Last Supper: Film Works XXII
    2009 Hudba 2009, č. I. – II. Q, s. 93
  • Recenzie : Eugen Suchoň : Piano & Violin Works
    2009 Hudba 2009, č. I. – II. Q, s. 89
  • Recenzie : Kairos : sampler vydavateľstva ako príloha čísla
    2009 Hudba 2009, č. I. – II. Q, s. 42
  • Recenzie : JOHN ZORN : Film Works XXI: Belle de Nature/The New Rijksmuseum
    2009 Hudba 2009, č. I. – II. Q, s. 93
  • Recenzie : Nicola Fiorenza : Concerti & Sonate
    2009 Hudba 2009, č. I. – II. Q, s. 88
  • Recenzie : Philippe Manoury : Fragments pour un portrait
    2009 Hudba 2009, č. I. – II. Q, s. 90
  • Recenzie : Nicola Matteis : Ayrs for the Violin
    2009 Hudba 2009, č. I. – II. Q, s. 88
  • Bobby Mc Ferrin : Hudba musí dýchať
    2008 Hudba roč. 3, 2008, č. 1, s. 50-51
  • Brad Mehldau : Umenie tria
    2008 Hudba roč. 3, 2008, č. 1, s. 34
  • Recenzie : Guy Klucevsek / Alan Bern: Notefalls
    2007 Hudba roč. 2, 2007, č. 2, s. 81-82
  • Recenzie : Teodoro Anzellotti: Chanson Discrète
    2007 Hudba roč. 2, 2007, č. 2, s. 81
  • Recenzie : Mauricio Kagel: The Mauricio Kagel Edition
    2007 Hudba roč. 2, 2007, č. 1, s. 107
  • Recenzie : Koby Israelite Orobas: Book of Angels Vol. 4
    2006 Hudba roč. 1, 2006, č. 4, s. 97-98
  • Hudba a šport
    2017 Hudobný život 2017, č. 9, s. 20-22
  • Hudobné delikatesy
    2017 Hudobný život 2017, č. 7 - 8, s. 40-42
  • Jean-Louis Matinier: „Akordeón patrí všade tam, kde znie dobre.“ /rozhovor/
    2016 Hudobný život 2016, č. 11, s. 6-7
  • Nezvyčajní hudobní autori
    2017 Hudobný život 2017, č. 10, s. 20-22

Diskografia

  • Foto: Evgeny Irshai – Odnikiaľ s láskou EVGENY IRSHAI – ODNIKIAĽ S LÁSKOU
    2013 CD – Pavlík Records PA 0119-2-131
    1. Jevgenij Iršai: Odnikiaľ s láskou
      Peter Katina (ac), Jevgenij Iršai (pf)
    2. Jevgenij Iršai: Pimpampunči
      Milan Paľa (vn)
    3. Jevgenij Iršai: Soundquake
      Peter Katina (ac), Jevgenij Iršai (pf)
    4. Jevgenij Iršai: Exodus
      Jevgenij Iršai (pf)
    5. Jevgenij Iršai: Summer garden – snow is falling
      Jevgenij Iršai (pf)
    6. Jevgenij Iršai: Bahagobu
      Peter Katina (ac)
    7. Jevgenij Iršai: Sonáta č. 3
      Milan Paľa (vn), Jevgenij Iršai (pf)
  • Foto: Compro.sk11 COMPRO.SK11
    2012 CD – Vlna R 144 0013 2 331
    1. Martin Burlas: Napravo od stredu
      Martin Burlas (lap)
    2. Ján Boleslav Kladivo: Deň dokorán nám svieti obrazmi
      Ján Boleslav Kladivo (lap, pf)
    3. Július Fujak: Intro of Wrestling
      The California EAR UNIT, Július Fujak (pf)
    4. Juraj Vajó: Meditácia
      Monika Štreitová (fl), Andrea Bálešová (pf)
    5. Peter Katina: Aufschwung
      Peter Katina (ac)
    6. Attila Tverďák: Urban's Song
      Attila Tverďák (elgui, v), Vladislav Šarišský (keyb)
    7. Shibuya Motors: Onsoku
      Miroslav Tóth (sxa, v), Slavomír Krekovič (C*), ddkern (bat, v)
  • Foto: Jozef Podprocký: Works for Accordion JOZEF PODPROCKÝ: WORKS FOR ACCORDION
    2011 CD – Hevhetia HV 0042-2-331
    1. Jozef Podprocký: Partita regenschorica, op. 14 č. 2a
      Peter Katina (ac)
    2. Jozef Podprocký: Suita choreica, op. 14 č. 4
      Peter Katina (ac)
    3. Jozef Podprocký: Suita rediviva, op. 14 č. 5
      Peter Katina (ac)
    4. Jozef Podprocký: Nežný súboj, op. 48
      Peter Katina (ac)
    5. Jozef Podprocký: Rébusy I., op. 20
      Peter Katina (ac)
    6. Jozef Podprocký: Reverzie "Hommage à Arnold Schönberg", op. 12
      Peter Katina (ac)
    7. Jozef Podprocký: Capriccio rustico, op. 49
      Peter Katina (ac)
  • Foto: konvergencie do vrecka KONVERGENCIE DO VRECKA
    2010 CD – Hevhetia EH 00-23-2-331
    1. Július Fujak: Z obskúrne virtuálneho muzikálu Wolandia
      Jon Rose (vn), Mikoláš Chadima (sx), Branislav Jobus (v), Peter "Šteko" Štekláč (v, tr), Dominik Fujak (v), Július Fujak (v, pf, ppf, org)
    2. Július Fujak: Komprovizácie v sieti
      Veryan Weston (pf), Mikoláš Chadima (sx), Peter Katina (ac), Július Fujak (ppf)
    3. Július Fujak: Nepopulárne piesne
      Vladimír Merta (bat, fl, v), Zuzana Homolová (v), Peter "Šteko" Štekláč (v, tr), Ján Boleslav Kladivo (C*), Robo Roth (v), Dominik Fujak (v), Július Fujak (v, pf, ppf, gui)
    4. Július Fujak: Pentrofónia
      Ján Fuják (ac), Július Fujak (chodníkový cimbal, rádio, org, pf, semi-ppf)
  • Foto: dmitri shostakovich: preludes and fugues op. 87 DMITRI SHOSTAKOVICH: PRELUDES AND FUGUES OP. 87
    2009 CD – Hevhetia HV 0039-2-331
    1. Dmitrij Šostakovič:
      Peter Katina (ac)
  • Foto: Hevhetia - classic & contemporary compilation HEVHETIA - CLASSIC & CONTEMPORARY COMPILATION
    2008 CD – Hevhetia HV 0025-2-331

    1. Ľubica Čekovská: Passing Impressions (Dai Fujikura, David McQueen, Miki Skuta, Štátny komorný orchester Žilina / Slovak Sinfonietta Žilina) 2. Peter Katina: Flashing (Peter Katina, Janette Katinová Šingerová) 3. Ivan Buffa and Diana Cibuľová: New Slovak Music For Piano (Ivan Buffa, Diana Cibuľová) 4. Joseph Kolkovich: Nine Preludes / Silent Tears of Fathers (Magdaléna Bajuszová, Philharmonic Double-bass Quintet / Filharmonické kontrabasové kvinteto – Rastislav Sokol, Robert Vizváry, Anton Jaro, Richard Gašpar, Peter Jurčenko)
    1. :
      Miki Skuta (pf), Peter Katina (ac), Ivan Buffa (pf), Magdaléna Bajuszová (pf), Rastislav Sokol (cb), Robert Vizvári (cb), Anton Jaro (cb), Richard Gašpar (cb), Peter Jurčenko (cb), Diana Buffa (pf)
  • Foto: Flashing. Peter Katina / accordion FLASHING. PETER KATINA / ACCORDION
    2006 CD – Hevhetia HV 0017-2-331
    1. Peter Norgard:
      Peter Katina (ac)
  • Foto: Peter Katina. Solo PETER KATINA. SOLO
    CD – Hevhetia HV 0058-2-331
    1. Luciano Berio:
      Peter Katina (ac)

Ocenenia

  • Cena ministra školstva SR
    1998
  • Cena GRAND PRIX ĽUDOVEJ BANKY za vzdelanosť
    1998
  • Svetová súťaž C. I. A. Coupe Mondiale v Dunajskej Strede
    1996 - 1. cena
  • Dyremose Prizen v Birkerode (DK)
    1994 - 3. cena
  • Grand Prix de l’ Accordéon, Andrezieux-Boutheon (FR)
    1994 - laureát
  • 1. čs. beatový festival Praha
    1994 - 3. cena

Premiéry

  • Prvé uvedenie na Slovensku
  • Jevgenij Iršai: Level of Stagnation
    pre akordeón
    3. 5.
    2017
    Prvé uvedenie na Slovensku
    Koncertná sieň Dvorana, Bratislava, SK
    INTERPRETI: Peter Katina (ac)
  • Jevgenij Iršai: A riekol Izaiáš
    pre akordeón
    22. 10.
    2015
    Prvé uvedenie na Slovensku
    PostmutArt Fest, Nitrianska galéria, Nitra, SK
    INTERPRETI: Peter Katina (ac)
  • Jevgenij Iršai: Boston March
    pre akordeón
    20. 10.
    2015
    Prvé uvedenie na Slovensku
    Akademické komorné koncerty, Univerzitná knižnica Prešovskej univerzity, Prešov, SK
    INTERPRETI: Peter Katina (ac)
  • Jevgenij Iršai: Thendoff
    pre akordeón
    20. 10.
    2015
    Prvé uvedenie na Slovensku
    Akademické komorné koncerty, Univerzitná knižnica Prešovskej univerzity, Prešov, SK
    INTERPRETI: Peter Katina (ac)
  • Jevgenij Iršai: Mneminaret
    Koncert pre akordeón a sláčikový orchester
    17. 9.
    2014
    Prvé uvedenie na Slovensku
    Konvergencie, Koncertná sieň Klarisky, Bratislava, SK
    INTERPRETI: Peter Katina (ac), Bratislava Convergence Players, Marián Lejava (dir.)
  • Jozef Podprocký: Fantázia I. na sekvenciu "Stabat mater", op. 61
    pre barytónový akordeón
    19. 10.
    2013
    Prvé uvedenie na Slovensku
    Kasárne/Kulturpark, Košice, SK
    INTERPRETI: Peter Katina (ac)
  • Jozef Podprocký: Toccatina interrupta, op. 59
    pre akordeón a klavír
    12. 11.
    2012
    Prvé uvedenie na Slovensku
    Ars Nova Cassoviae – Festival súčasného umenia, Dom umenia, Košice, SK
    INTERPRETI: Peter Katina (ac), Janette Katinová - Šingerová (pf)
  • Jana Kmiťová: Geschichte der Demut (Dejiny pokory)
    pre akordeón
    30. 10.
    2012
    Prvé uvedenie na Slovensku
    Slovenský rozhlas, Košice, SK
    INTERPRETI: Peter Katina (ac)
  • Juraj Vajó: Chorál in memoriam Ivan Parík a ...premenenie Pána...
    pre violončelo a klavesový alebo gombíkový nástroj
    14. 10.
    2012
    Prvé uvedenie na Slovensku
    Quasars Ensemble & Košice, Dom umenia, Košice, SK
    INTERPRETI: Andrej Gál (vc), Peter Katina (ac)
  • Jevgenij Iršai: Bahagobu
    pre akordeón
    6. 11.
    2011
    Prvé uvedenie na Slovensku
    Mirbachov palác, Bratislava, SK
    INTERPRETI: Peter Katina (ac)
  • Jozef Kolkovič: Koncert pre akordeón a orchester
    11. 11.
    2010
    Prvé uvedenie na Slovensku
    Ars Nova Cassoviae – Festival súčasného umenia, Dom umenia, Košice, SK
    INTERPRETI: Peter Katina (ac), Štátna filharmónia Košice, Peter Breiner (dir.)
  • Peter Machajdík: Koncert pre dva bajany a orchester
    7. 11.
    2010
    Prvé uvedenie na Slovensku
    Nová slovenská hudba, Malé koncertné štúdio SRo, Bratislava, SK
    INTERPRETI: Miran Vaupotić (ac), Peter Katina (ac), Štátny komorný orchester Žilina, Marián Lejava (dir.)
  • Jozef Podprocký: Nežný súboj, op. 48
    Sentimentálne capriccio pre flautu (klarinet) a akordeón (in memoriam I. Hrušovský)
    13. 11.
    2008
    Prvé uvedenie na Slovensku
    Festival súčasného umenia, Malá sála Domu umenia, Košice, SK
    INTERPRETI: Martin Švec (cl), Peter Katina (ac)
  • Jana Kmiťová: Z mŕtveho domu
    pre akordeón a klavír
    23. 10.
    2005
    Prvé uvedenie na Slovensku
    Nedeľné matiné v Galérii mesta Bratislavy, Mirbachov palác, Bratislava, SK
    INTERPRETI: Peter Katina (ac), Janette Katinová - Šingerová (pf)
  • Igor Dibák: Koncert pre akordeón a orchester, op. 62
    27. 5.
    1999
    Prvé uvedenie na Slovensku
    Dom umenia Fatra, Žilina, SK
    INTERPRETI: Peter Katina (ac), Štátny komorný orchester Žilina, Mirko Krajči (dir.)
  • Jana Kmiťová: Tri fragmenty
    pre akordeón
    1996 Prvé uvedenie na Slovensku
    Bratislava, SK
    INTERPRETI: Peter Katina (ac)


« späť na zoznam Aktualizované: 14. 02. 2018