Profil osobnosti

Foto: Andrej Matis

Andrej Matis

1988

vážna hudba
husle

Pôsobenie v: Mucha Quartet

Bio

Bio

-
Konzervatórium v Bratislave (husle – Jozef Kopelman)
-
VŠMU (Alexander Jablokov)
-
AMU Praha (Bohumil Kotmel)
interpretačné kurzy:
Vesselin Paraschkevov, Jozef Kopelman, Giacomo Tessini, Suyeon Kang, Simone Jandl, Jindřich Pazdera

Sólovo účinkoval so Slovenskou filharmóniou, Bratislavskými komornými sólistami, Moyzesovým kvartetom, VŠMU Baroque Ensemblom, Barokovým komorným orchestrom.

Do júla 2014 bol členom Mucha Quartet.

Bibliografia

  • Šišková, Ingeborg: Interpretačne mnohoraký december i január v Mirbachu
    2014 Hudobný život roč. 46, 2014, č. 1-2, s. 3
  • Šišková, Ingeborg: Nedeľné matiné v Mirbachovom paláci
    2013 Hudobný život roč. XLV, 2013, č. 3, s. 6
  • Puškášová, Melánia: Nová slovenská hudba 2012 : Muchovo kvarteto
    2013 Hudobný život roč. XLV, 2013, č. 1-2, s. 22-23
  • Stýblová, Magdaléna: V Pálffyho paláci nielen Dvořák
    2013 Hudobný život 2013, č. 10, s. 8
  • Šišková, Ingeborg: Spomienka na Jána Levoslava Bellu
    2013 Hudobný život 2013, č. 10, s. 8
  • Kubandová, Janka: miniprofil : Mucha Quartet
    2012 Hudobný život 2012, č. 10, s. 5
  • Puškášová, Melánia: Albrechtina
    2011 Hudobný život 2011, č. 7-8, s. 8-9

Diskografia

  • Foto: Mucha Quartet – Haydn, Mozart, Ravel MUCHA QUARTET – HAYDN, MOZART, RAVEL
    2013 CD – Diskant DK 0149-2131
    1. Joseph Haydn: Sláčikové kvarteto č. 61 d mol, op. 76/2, Hob. III:76 "Kvintové"
      Mucha Quartet, Juraj Tomka (vn), Andrej Matis (vn), Veronika Kubešová (vl), Pavol Mucha (vc)
    2. Wolfgang Amadeus Mozart: Sláčikové kvarteto č. 14 G dur, KV 387 "Jarné"
      Mucha Quartet, Juraj Tomka (vn), Andrej Matis (vn), Veronika Kubešová (vl), Pavol Mucha (vc)
    3. Maurice Ravel: Sláčikové kvarteto F dur
      Mucha Quartet, Juraj Tomka (vn), Andrej Matis (vn), Veronika Kubešová (vl), Pavol Mucha (vc)

Ocenenia

  • Súťaž študentov konzervatórií Slovenskej republiky
    - 2. miesto
  • Detský hudobný festival Jána Cikkera, Banská Bystrica
    - zlaté pásmo
  • Medzinárodná súťaž Čírenie talentov, Dolný Kubín
    - 1. miesto
  • Husľová dielňa Žilina
    - laureát

Premiéry

  • Prvé uvedenie na Slovensku
  • Jevgenij Iršai: Eine kleine, not too small
    pre štvoro huslí, violu a violončelo
    25. 9.
    2013
    Prvé uvedenie na Slovensku
    Pálffyho palác, Bratislava, SK
    INTERPRETI: Stanislav Mucha (vn), František Török (vn), Juraj Tomka (vn), Andrej Matis (vn), Veronika Kubešová (vl), Ján Slávik (vc)
  • Róbert Gašparík: Krídlenie
    Sláčikové kvarteto č. 5, op. 58
    12. 11.
    2012
    Prvé uvedenie na Slovensku
    Nová slovenská hudba, Malé koncertné štúdio Slovenského rozhlasu, Bratislava, SK
    INTERPRETI: Mucha Quartet, Juraj Tomka (vn), Andrej Matis (vn), Veronika Kubešová (vl), Pavol Mucha (vc)


« späť na zoznam Aktualizované: 19. 02. 2015