Personálna bibliografia – Štúdie (kapitoly v knihách, slovníkové heslá, vedecké články)

  • 2016

    JURÍK, Marián a kol.: Hudobný terminologický slovník [elektronický zdroj]

    Slovenská knižnica pre nevidiacich Mateja Hrebendu, Levoča
    (1 CD-ROM, hudobná encyklopédia)

  • 2014

    kol.: Dejiny Košíc v dátach. 3. diel / B. Novovek 1711 – 1849

    Typopress, Košice
    (s. 213 – 611, 1. vyd., Dejepisný spolok v Košiciach)

  • 2014

    kol.: Dejiny Košíc v dátach. 3. diel / A. Novovek 1711 – 1849

    Typopress, Košice
    (209 s., 1. vyd., Dejepisný spolok v Košiciach)

  • 2011

    Ladislav Holoubek prvé pôsobenie v Štátnom divadle v Košiciach v rokoch 1955 – 1958

    (premiéra Cikkerovej opery Beg Bajazid v zrkadle dobovej tlače)

    (Ne)zabudnutí dejatelia hudobného života Košíc a regiónu I. Zborník referátov zo IV. muzikologickej konferencie, venovaný 100. výročiu narodenia Jána Cikkera, ktorá sa uskutočnila 9. novembra 2011, v rámci festivalu súčasného umenia ARS NOVA CASSOVIAE, 2011, Hudobná spoločnosť Hemerkovcov v Košiciach, Košice, s. 26 – 37
    (66 s., 1. vyd., Edícia: Kapitoly z dejín hudobnej kultúry v Košiciach 11)

  • 2009

    Daniel Georg Speer – umelec svojej doby: muzikant – trubač, učiteľ, skladateľ a spisovateľ

    Košické historické zošity 19/2009, 2009, Štátny oblastný archív, Košice, s. 3 – 10

  • 2008

    Slovo na úvod

    Estetické klenoty hudobného odkazu Eugena Suchoňa. Zborník referátov z III. muzikologickej konferencie, venovaný 100. výročiu narodenia skladateľa, 4. novembra 2008, v rámci 6. Festivalu súčasného umenia Košice ARS NOVA CASSOVIAE, 2008, Hudobná spoločnosť Hemerkovcov v Košiciach, Košice, s. 3
    (115 s., 1. vyd., Edícia: Kapitoly z dejín hudobnej kultúry v Košiciach. Zv. 8, Bukovinská, Júlia (zodp. red.)

  • 2008

    Zo zákulisia premiéry Suchoňovej opery Krútňava

    Krútňava v spomienkach dirigenta Ladislava Holoubka

    Estetické klenoty hudobného odkazu Eugena Suchoňa. Zborník referátov z III. muzikologickej konferencie, venovaný 100. výročiu narodenia skladateľa, 4. novembra 2008, v rámci 6. Festivalu súčasného umenia Košice ARS NOVA CASSOVIAE, 2008, Hudobná spoločnosť Hemerkovcov v Košiciach, Košice, s. 38 – 46
    (115 s., 1. vyd., Edícia: Kapitoly z dejín hudobnej kultúry v Košiciach. Zv. 8, Bukovinská, Júlia (zodp. red.)

  • 2008

    Suchoňove návštevy a jeho hudba v Košiciach

    Estetické klenoty hudobného odkazu Eugena Suchoňa. Zborník referátov z III. muzikologickej konferencie, venovaný 100. výročiu narodenia skladateľa, 4. novembra 2008, v rámci 6. Festivalu súčasného umenia Košice ARS NOVA CASSOVIAE, 2008, Košice, s. 5 – 14
    (115 s., 1. vyd., Edícia: Kapitoly z dejín hudobnej kultúry v Košiciach. Zv. 8, Bukovinská, Júlia (zodp. red.)

  • 2006

    Muzikantská rodina Kubelíkovcov v Košiciach

    Kubelík z Teba nebude!

    Príčiny, konfrontácie, následky. Reflexia hudobného života na území Slovenska v 20. storočí (s optikou na Košice a východoslovenský región). Zborník referátov z 2. muzikologickej konferencie, 2006, Hudobná spoločnosť Hemerkovcov v Košiciach, Košice, s. 72 – 87
    (117 s., 1. vyd., Edícia: Kapitoly z dejín hudobnej kultúry v Košiciach. Zv. 6)

  • 1996

    BUKOVINSKÁ, Júlia a kol.: Konzervatórium v Košiciach v rokoch 1986 – 1996

    Nadácia Hemerkovcov v Košiciach, Košice
    (83 s., 1. vyd.)

  • 1969

    JURÍK, Marián (zost.) a kol.: Malá encyklopédia hudby

    Obzor, Bratislava
    (641 s., 1. vyd.)

Personálna bibliografia – Umelecká kritika a publicistika

  • 2008

    V trinástej komnate Augustína Procházku

    Hudobný život, 2008, Bratislava, roč. 40, č. 7, s. 16 – 18

  • 2006

    BUKOVINSKÁ, Júlia – BODNÁR, Norbert: Netreba toľko slov-

    Hudobný život, 2006, Bratislava, roč. 38, č. 6, s. 37

  • 2006

    Vladimír Čuchran: The Best Of Accordion World

    Hudobný život, 2006, Bratislava, roč. 38, č. 3, s. 38

  • 2005

    50. Košická hudobná jar

    Hudobný život, 2005, Bratislava, roč. 37, č. 7 – 8, s. 17 – 20

  • 2005

    50 Košických hudobných jarí

    Hudobný život, 2005, Bratislava, roč. 37, č. 4, s. 10 – 11

  • 2005

    50. ročník festivalu KHJ

    Best Magazín, 2005, roč. 2, č. 7, s. 48 – 49

  • 2004

    Štefan Čurilla

    Hudobný život, 2004, Bratislava, roč. 36, č. 7 – 8, s. 8
    (Štefan Čurilla – hudobný kritik, publicista)

  • 2004

    Jubileá: Jozef Podprocký

    Hudobný život, 2004, Bratislava, roč. 36, č. 6, s. 3 – 4
    (Jozef Podprocký – skladateľ)

  • 2003

    Edita Marenčinová

    Chýr z Košíc

    Hudobný život, 2003, Bratislava, roč. 35, č. 2, s. 3

  • 2002

    Košické Konzervatórium v dozvukoch jubileí

    Učiteľské noviny, 2002, Bratislava, roč. 52, č. 10, s. 12

  • 1996

    Prof. Mária Hemerková (30. 10. 1900 – 29. 1. 1996)

    Hudobný život, 1996, Bratislava, roč. 28, č. 5, s. 6

  • 1995

    Palma víťazstva z Brna

    Konzervatoristka Zuzka Rzounková žne úspechy

    Košický večer, 17. 7. 1995, Košice, roč. 6 (28), č. 136, s. 3

  • 1994

    Talentovaná organistka

    Hudobný život, 1994, Bratislava, roč. 26, č. 5, s. 3
    (Monika Melcová, absolventský koncert, Košice, 25. 1. 1994)

  • 1993

    Symfonický orchester Konzervatória v Košiciach

    Hudobný život, 1993, Bratislava, roč. 25, č. 7, s. 5

  • 1993

    Dni Hemerkovcov ’92 v Košiciach

    Hudobný život, 1993, Bratislava, roč. 25, č. 3, s. 5

  • 1993

    DZEMJANOVÁ, Emília – BUKOVINSKÁ, Júlia: Emília Dzemjanová: Byť prospešná

    Hudobný život, 1993, Bratislava, roč. 25, č. 2, s. 3

  • 1993

    Jubilant Ladislav Holoubek

    Hudobný život, 1993, Bratislava, roč. 25, č. 15, s. 8

  • 1993

    Tridsiata ôsma Košická hudobná jar

    Symfonické koncerty

    Hudobný život, 1993, Bratislava, roč. 25, č. 15, s. 5

  • 1992

    Marcové koncerty v Štátnej filharmónii Košice

    Hudobný život, 1992, Bratislava, roč. 24, č. 9, s. 4

  • 1992

    Štátna filharmónia Košice

    Hudobný život, 1992, Bratislava, roč. 24, č. 7, s. 4

  • 1992

    Január v Štátnej filharmónii Košice

    Hudobný život, 1992, Bratislava, roč. 24, č. 5, s. 4

  • 1992

    37. Košická hudobná jar

    Symfonické koncerty. Komorné koncerty

    Hudobný život, 1992, Bratislava, roč. 24, č. 14, s. 4

  • 1992

    Akordeónový orchester košického konzervatória

    Hudobný život, 1992, Bratislava, roč. 24, č. 13, s. 5

  • 1991

    Január v ŠFK

    Hudobný život, 1991, Bratislava, roč. 23, č. 6, s. 4
    (Štátna filharmónia Košice)

  • 1991

    ŠFK v závere roka

    Hudobný život, 1991, Bratislava, roč. 23, č. 3, s. 4

  • 1991

    Začiatok koncertnej sezóny v Štátnej filharmónii Košice

    Hudobný život, 1991, Bratislava, roč. 23, č. 24, s. 6

  • 1991

    Zo stretnutia v Košiciach

    Hudobný život, 1991, Bratislava, roč. 23, č. 2, s. 2

  • 1991

    Koncert poslucháčov VŠMU v Košiciach

    Hudobný život, 1991, Bratislava, roč. 23, č. 17, s. 3

  • 1991

    Košická hudobná jar

    Hudobný život, 1991, Bratislava, roč. 23, č. 14, s. 4

  • 1991

    Podprocký – jediný súčasník

    Na margo 36. ročníka Košickej hudobnej jari

    Slovenský východ, 29. 6. 1991, Košice, roč. 1 (20), č. 151, s. 5

  • 1991

    Večne živá téma

    Balet Štátneho divadla v Košiciach uviedol Maškarádu a Trojrohý klobúk

    Slovenský východ, 1991, Košice, roč. 1, č. 4 (5. 1.), s. 4

  • 1990

    Februárové koncerty v Košiciach

    Hudobný život, 1990, Bratislava, roč. 22, č. 7, s. 4

  • 1990

    Výchovné koncerty – súčasť estetickej výchovy

    Hudobný život, 1990, Bratislava, roč. 22, č. 6, s. 7

  • 1990

    ŠFK v septembri a októbri

    Hudobný život, 1990, Bratislava, roč. 22, č. 25, s. 3
    (Štátna filharmónia Košice)

  • 1990

    Dvadsiaty Medzinárodný organový festival v Košiciach

    Hudobný život, 1990, Bratislava, roč. 22, č. 14, s. 4

  • 1990

    Marcové koncerty v Košiciach

    Hudobný život, 1990, Bratislava, roč. 22, č. 11, s. 4

  • 1990

    Najväčší zážitok poskytol Jiří Stivín

    Marec na pódiu Štátnej filharmónie v Košiciach

    Východ, 1990, Košice, roč. 1, č. 83 (7. 4.), s. 4

  • 1990

    Breiner – dirigent, klavirista, skladateľ

    Február na pódiu košickej Štátnej filharmónie

    Východ, 1990, Košice, roč. 1, č. 59 (10. 3.), s. 4

  • 1990

    Pestrý a vyrovnaný

    Vraciame sa k 20. medzinárodnému organovému festivalu

    Východ, 1990, Košice, roč. 1, č. 157 (7. 7.), s. 4

  • 1990

    V službách hudobnej kultúry

    Ľudmila Kojanová – kultivovaný typ klaviristky

    Východ, 1990, Košice, roč. 1, č. 139 (15. 6.), s. 4

  • 1989

    Hold umeleckej osobnosti

    Slávnostný večer k jubileu Ladislava Holoubka

    Pravda, 1989, Bratislava, roč. 70, č. 22 (26. 1.), s. 5

  • 1989

    Umením aj vychovávať

    Košická štátna filharmónia v roku svojho jubilea

    Východoslovenské noviny, 1989, Košice, roč. 38, č. 92 (19. 4.), s. 3

  • 1989

    Bohatá nádielka mladým

    Nad koncertami uplynulého mesiaca v Štátnej filharmónii v Košiciach

    Východoslovenské noviny, 1989, Košice, roč. 38, č. 69 (22. 3.), s. 4

  • 1989

    Interpret, pedagóg i teoretik

    Nad dielom košického rodáka dr. Ferdinanda Klindu

    Východoslovenské noviny, 1989, Košice, roč. 38, č. 49 (27. 2.), s. 4

  • 1989

    Priestor i pre hostí

    Januárové koncerty košickej Štátnej filharmónie Košice

    Východoslovenské noviny, 1989, Košice, roč. 38, č. 33 (8. 2.), s. 4

  • 1989

    Vyváženosť klasiky s modernou

    Na okraj symfonických koncertov tohoročnej KHJ

    Východoslovenské noviny, 1989, Košice, roč. 38, č. 156 (5. 7.), s. 4

  • 1989

    Lyrika dominovala

    Odštartovala Košická hudobná jar

    Východoslovenské noviny, 1989, Košice, roč. 38, č. 120 (24. 5.), s. 4

  • 1989

    Ide o partnerstvo

    Diskutujeme o mladých s mladými i staršími vedeckými pracovníkmi

    Nové Slovo, 1989, Bratislava, roč. 31, č. 44, s. 8

  • 1989

    Novoročný koncert Štátnej filharmónie Košice

    Hudobný život, 1989, Bratislava, roč. 21, č. 8, s. 3

  • 1989

    ŠFK v októbri

    Hudobný život, 1989, Bratislava, roč. 21, č. 25, s. 3
    (Štátna filharmónia Košice)

  • 1989

    Devätnásty Medzinárodný organový festival

    Hudobný život, 1989, Bratislava, roč. 21, č. 14, s. 3

  • 1989

    Klasicistické diela...

    Hudobný život, 1989, Bratislava, roč. 21, č. 11, s. 4

  • 1988

    Pestrý program

    Február na pôde Štátnej filharmónie Košice

    Východoslovenské noviny, 1988, Košice, roč. 37, č. 75 (30. 3.), s. 4

  • 1988

    K Mesiacu priateľstva

    Ohliadnutia sa za koncertným novembrom

    Východoslovenské noviny, 1988, Košice, roč. 37, č. 302 (23. 12.), s. 4

  • 1988

    Vrelý vzťah k ľuďom

    K životnému jubileu národného umelca Eugena Suchoňa

    Východoslovenské noviny, 1988, Košice, roč. 37, č. 235 (5. 10.), s. 4

  • 1988

    Cez úskalia hudby

    Vstup Štátnej filharmónie Košice do jubilejnej 20. sezóny

    Východoslovenské noviny, 1988, Košice, roč. 37, č. 217 (14. 9.), s. 4

  • 1988

    Vedomosti, skúsenosť a umelecká fantázia

    Zaslužilý umelec Ladislav Holoubek jubiluje

    Východoslovenské noviny, 1988, Košice, roč. 37, č. 189 (12. 8.), s. 4

  • 1988

    Hostia potešili

    Po 33. ročníku Košickej hudobnej jari

    Východoslovenské noviny, 1988, Košice, roč. 37, č. 157 (6. 7.), s. 4

  • 1988

    Záruka umeleckých hodnôt

    Po 18. ročníku Medzinárodného organového festivalu

    Východoslovenské noviny, 1988, Košice, roč. 37, č. 122 (26. 5.), s. 4

  • 1988

    Úspešná premiéra Norberta Bodnára

    Po prvom dni Košickej hudobnej jari

    Východoslovenské noviny, 1988, Košice, roč. 37, č. 111 (13. 5.), s. 4

  • 1988

    Štátna filharmónia Košice

    Hudobný život, 1988, Bratislava, roč. 20, č. 7, s. 4

  • 1988

    Dvadsiaty (Tridsiaty) tretí ročník Košickej hudobnej jari

    Symfonické koncerty

    Hudobný život, 1988, Bratislava, roč. 20, č. 15, s. 8

  • 1987

    Brucknerova symfónia

    Otvárací koncert Štátnej filharmónie v Košiciach

    Východoslovenské noviny, 1987, Košice, roč. 36, č. 240 (13. 10.), s. 4

  • 1987

    Súzvuk so svetom

    Nad dramaturgiou 19. sezóny Štátnej filharmónie v Košiciach

    Východoslovenské noviny, 1987, Košice, roč. 36, č. 235 (7. 10.), s. 4

  • 1987

    Záver koncertnej sezóny Štátnej filharmónie Košice

    Hudobný život, 1987, Bratislava, roč. 19, č. 16, s. 5

  • 1987

    Košická hudobná jar

    Organové koncerty

    Hudobný život, 1987, Bratislava, roč. 19, č. 15, s. 3

  • 1987

    Košická hudobná jar

    Symfonické koncerty

    Hudobný život, 1987, Bratislava, roč. 19, č. 15, s. 1

  • 1987

    MARTINČEKOVÁ, Dita – BUKOVINSKÁ, Júlia: Košická hudobná jar

    Komorné koncerty

    Hudobný život, 1987, Bratislava, roč. 19, č. 15, s. 1, 3

  • 1987

    Z koncertov Štátnej filharmónie Košice

    Hudobný život, 1987, Bratislava, roč. 19, č. 11, s. 7

  • 1986

    Príležitosť pre domácich

    Nad symfonickými koncertmi XXXI. Košickej hudobnej jari

    Východoslovenské noviny, 1986, Košice, roč. 35, č. 143 (20. 6.), s. 4

  • 1986

    Koncerty nesklamali

    Skončil sa medzinárodný organový festival

    Východoslovenské noviny, 1986, Košice, roč. 35, č. 111 (14. 5.), s. 4

  • 1985

    Spontánny záujem

    Skončila sa Košická hudobná jar

    Práca, 1985, Bratislava, roč. 40, č. 138 (14. 6.), s. 6

  • 1985

    Súzvuk mladosti a krásy

    Úspech košických a prešovských vysokoškolákov na prvom festivale

    Východoslovenské noviny, 1985, Košice, roč. 34, č. 263 (7. 11.), s. 4

  • 1984

    Roky hľadania a rastu

    Ženský spevácky zbor Pedagogickej fakulty UPJŠ v Prešove jubiluje

    Východoslovenské noviny, 1984, Košice, roč. 33, č. 132 (6. 6.), s. 4
    (Univerzita Pavla Jozefa Šafárika v Prešove)

  • 1983

    ALBRECHT, Ján – BUKOVINSKÁ, Júlia: Ladislav Holoubek: Bačovské žarty, operná jednoaktovka

    Tvorba

    Hudobný život, 1983, Bratislava, roč. 15, č. 6, s. 3

Personálna bibliografia – Knižné monografie

  • 2018

    Štátna filharmónia Košice – 50 rokov

    Štátna filharmónia Košice, Košice
    (67 s., 1. vyd., jubilejná publikácia)

  • 2013

    Osobnosti hudobného života v Košiciach (16. – 20. storočie)

    Hudobná spoločnosť Hemerkovcov v Košiciach, Košice
    (295 s., 1. vyd., fotogr., monografia)

  • 2009

    Cesta za snom: František Balún

    Hudobná spoločnosť Hemerkovcov v Košiciach, Košice
    (74 s., 1. vyd., fotogr., tab., Edícia: Kapitoly z dejín hudobnej kultúry v Košiciach. Zv. 10, František Balún, 1948, slovenský operný spevák, biografia)

  • 2008

    Ferdinand Šteller-Šteliar známy-neznámy

    Hudobná spoločnosť Hemerkovcov v Košiciach, Košice
    (109 s., 1. vyd., fotogr., noty, Edícia: Kapitoly z dejín hudobnej kultúry v Košiciach. Zv. 9, Ferdinand Šteller-Šteliar, 1897 – 1982, slovenský literárny historik, lingvista, hudobný skladateľ, folklorista, biografia)

  • 2007

    Augustín Procházka (1907 – 1992): Ponorený do sveta hudby

    Hudobná spoločnosť Hemerkovcov v Košiciach, Košice
    (126 s., 1. vyd., fotogr., ilustr., faksim., Edícia: Kapitoly z dejín hudobnej kultúry v Košiciach. Zv. 7, Augustín Procházka, 1907 – 1992, violončelista, hudobný pedagóg, Slovensko, monografia, biografia)

  • 2005

    BONKOVÁ, Hana – BUKOVINSKÁ, Júlia – KLEIN, Július: 50 KHJ

    Štátna filharmónia Košice, Košice
    (133 s., 1. vyd., Košická hudobná jar, Štátna filharmónia Košice, jubilejná publikácia)

  • 2003

    BUKOVINSKÁ, Júlia – PODRACKÝ, Igor: Košické kvarteto

    Štátna filharmónia Košice, Košice
    (76 s., 1. vyd., Edícia: Kapitoly z dejín hudobnej kultúry v Košiciach. Zv. 4)

  • 2001

    Konzervatórium Košice 1951 – 2001

    Nadácia Konzervatória v Košiciach, Košice
    (277 s., 1. vyd., fotogr., dejiny, jubilejná publikácia)

  • 1992

    POTEMROVÁ, Mária – MARENČINOVÁ, Edita – BUKOVINSKÁ, Júlia: Muzikantská rodina Hemerkovcov

    Regionálne združenie, Slovenská hudobná únia, Nadácia Hemerkovcov v Košiciach, Košice
    (28 s., 1. vyd.)

Personálna bibliografia – Editorská činnosť

  • 2013

    BUKOVINSKÁ, Júlia (zost.) a kol.: Malá encyklopédia hudby. Slovenská hudba 20. storočia. 5. diel

    Hudobná spoločnosť Hemerkovcov v Košiciach, Košice
    (110 s., 1. vyd.)

  • 2013

    BUKOVINSKÁ, Júlia (zost.): (Ne)zabudnutí dejatelia hudobného života Košíc a regiónu II.

    Zborník referátov z V. muzikologickej konferencie

    Hudobná spoločnosť Hemerkovcov v Košiciach, Košice
    (115 s., 1. vyd., Edícia: Kapitoly z dejín hudobnej kultúry v Košiciach 12)

  • 2011

    BUKOVINSKÁ, Júlia (zost.): (Ne)zabudnutí dejatelia hudobného života Košíc a regiónu I.

    Zborník referátov zo IV. muzikologickej konferencie, venovaný 100. výročiu narodenia Jána Cikkera, ktorá sa uskutočnila 9. novembra 2011, v rámci festivalu súčasného umenia ARS NOVA CASSOVIAE

    Hudobná spoločnosť Hemerkovcov v Košiciach, Košice
    (66 s., 1. vyd., Edícia: Kapitoly z dejín hudobnej kultúry v Košiciach 11)

  • 2004

    BUKOVINSKÁ, Júlia (zost.): České hudobné tradície a ich tvorcovia po roku 1945 v Košiciach

    Zborník referátov z muzikologickej konferencie, ktorá sa uskutočnila 24. novembra 2004, v rámci 2. Festivalu súčasného umenia Košice

    Hudobná spoločnosť Hemerkovcov v Košiciach, Košice
    (102 s., 1. vyd.)

  • 2003

    BUKOVINSKÁ, Júlia – BONKOVÁ, Hana (zost.): 1. Festival súčasného umenia Košice 2003

    [programový bulletin]

    Štátna filharmónia Košice, Košice
    (27 s., 1. vyd., odborné texty: Júlia Bukovinská, Mária Kornucíková)

  • 2002

    BUKOVINSKÁ, Júlia (zost.) a kol.: Malá encyklopédia hudby. 20. storočie. 4. diel

    Hudobná spoločnosť Hemerkovcov v Košiciach, Hudobniny Amadeo, Košice
    (2006 – 128 s., 2. vyd., 2002 – 128 s., 1. vyd., 130 s., 1. dopl. a upr. vyd.)

  • 2002

    BUKOVINSKÁ, Júlia (zost.) a kol.: Kapitoly z dejín hudobnej kultúry v Košiciach. Zv. 3

    Hudobná spoločnosť Hemerkovcov v Košiciach, Košice
    (73 s., 1. vyd.)

  • 2001

    BUKOVINSKÁ, Júlia (zost.): Malá encyklopédia hudby. Romantizmus. 3. diel

    Hudobná spoločnosť Hemerkovcov v Košiciach, Hudobniny Amadeo, Košice
    (2005 – 128 s., 2. vyd., 2001 – 127 s., 1. vyd., 130 s., 1. dopl. a upr. vyd.)

  • 2000

    BUKOVINSKÁ, Júlia (zost.): Malá encyklopédia hudby. Barok – Klasicizmus. 2. diel

    Hudobná spoločnosť Hemerkovcov v Košiciach, Hudobniny Amadeo, Košice
    (2004 – 102 s., 2. vyd., 2000 – 1. vyd.)

  • 1999

    BUKOVINSKÁ, Júlia (zost.): Malá encyklopédia hudby. Starovek – Stredovek – Renesancia. 1. diel

    Nadácia Hemerkovcov v Košiciach, Hudobniny Amadeo, Košice
    (2004 – 60 s., 2. vyd., 1999 – 1. vyd.)

  • 1999

    BUKOVINSKÁ, Júlia (zost.) a kol.: Štátna filharmónia Košice – 30 rokov

    Štátna filharmónia Košice, Košice
    (88 s., 1. vyd.)

  • 1997

    LENGOVÁ, Jana – BUKOVINSKÁ, Júlia (ed.): Slávnostný zborník venovaný životnému jubileu Márie Potemrovej

    Nadácia Hemerkovcov v Košiciach, Košice
    (82 s., 1. vyd.)

Bibliografia

  • 2009

    SCHINDLER, Agata: Júlia Bukovinská: Ferdinand Šteller-Šteliar známy-neznámy

    Hudobný život, 2009, Bratislava, roč. 41, č. 11 – 12, s. 57 – 58

  • 2008

    URBANČÍKOVÁ, Lýdia: Júlia Bukovinská: Ponorený do sveta hudby – Augustín Procházka

    Hudobný život, 2008, Bratislava, roč. 40, č. 8, s. 39

  • 2006

    MOJŽIŠOVÁ, Michaela: Júlia Bukovinská (30. 3. 1956)

    Hudobný život, 2006, Bratislava, roč. 38, č. 4, s. 26

x