Personality profile

Photo: Jack Martin Händler Source: Archives of the Music Centre Slovakia

Jack Martin Händler

1947 Bratislava

classical music
violin, conducting

Bio

Bio


Bibliography

  • Ursínyová, Terézia: Deň Európy s hudbou
    2017 In: www.operaslovakia.sk/den-europy-s-hudbou/
    Opera Slovakia 2017
  • Ursínyová, Terézia: Dirigentov autoportrét
    2017 In: www.operaslovakia.sk/dirigentov-autoportret/
    Opera Slovakia 2017
  • Ursínyová, Terézia: Bruno Walter a ďalšie pripomenutia
    2016 In: www.operaslovakia.sk/bruno-walter-a-dalsie-pripomenutia/
    Opera Slovakia 2016
  • Unger, Pavel: Trikrát B – večer spojil velikánov hudby
    2015 In: www.kultura.pravda.sk/hudba/clanok/368412-trikrat-b-vecer-spojil-velikanov-hudby
    Pravda [online] 2015
  • Unger, Pavel: Pocta Brunovi Walterovi s puncom exkluzívnosti
    2015 Hudobný život year 47, 2015, no. 10, p. 2
  • Platzner, Alexander: Hudobné dni Bruna Waltera
    2015 Hudobný život year 47, 2015, no. 1 - 2, p. 44
    (účinkovanie so Symfonickým orchestrom Bruna Waltera vo viedenskom Musikvereine)
  • Pokorný, Juraj: J. M. Händler ocenený Rakúskym čestným krížom za vedu a umenie
    2013 Hudobný život year 45, 2013, no. 7 - 8, p. 5
  • Pokorný, Juraj: Rakúsko-slovenský večer v Redute
    2013 Hudobný život year 45, 2013, no. 12, p. 2
  • (luc): Slovenský dirigent Jack Martin Händler, ktorý sa preslávil aj vo svete, pre HN: Slovenskí umelci majú vo svete kredit
    2011 Hospodárske noviny 2011, no. 209, p. 9
  • (hž): Hudobné dni Bruna Waltera
    2011 Hudobný život 2011, no. 12, p. 12
  • R.: Krištáľové krídlo 2004
    2005 Hudobný život 2005, no. 5, p. 3
  • Čížik, Vladimír: Rencontres Européenes
    2004 Hudobný život 2004, no. 9, p. 18
  • Dohnalová, Lýdia: JACK MARTIN HÄNDLER: „S vedomím tradície...“ [rozhovor]
    2004 Hudobný život year 36, 2004, no. 3, p. 12 – 15
  • Bartovic, Gustav: Muž, ktorý sa neklame : O návratoch ku koreňom nad myšlienkami bratislavského svetoobčana Jacka Martina Händlera
    2000 Večerník 20.4. 2000, p. 6
  • Jurík, Marián: Wolfgang Amadeus Mozart: Symfónia č. 45 D dur "Haffnerova" KV 385, symfónia č. 39 Es dur KV 543, Solistes Européens, Luxemburg, dirigent: Jack Martin Händler SEL Classics 95.15-037 [recenzia CD]
    1996 Hudobný život year 28, 1996, no. 6, p. 7
  • Jurík, Marián: J. M. Händler: "Pre vstup do spoločenstva najúčinnejším prostriedkom je hudba..."
    1996 Hudobný život 1996, no. 9/10, p. 7
  • Jurík, Marián: Rencontres 1995
    1995 Hudobný život year 27, 1995, no. 10, p. 1
  • Varga, Jozef: Večer husľových sonát
    1977 Hudobný život year 9, 1977, no. 6, p. 4

Awards

  • Austrian Cross of Honour for Science and Art
    2013
  • Crystal Valve
    2004
  • The Mayor of Bratislava Award
    2000

Gallery

  • Photo: Aram Chačaturjan, Jack Martin Händler 1975 Aram Chačaturjan, Jack Martin Händler
    Jack Martin Händler (violin)

    Source: Archives of the Music Centre Slovakia
    Author: Pavol Sásky


« back to list Updated: 23. 10. 2018