Personality profile

Photo: Zuzana Homolová

Zuzana Homolová

17 Aug 1948 Ružomberok

www.homolova.smetana.sk

folk, world music
composition, arranging, guitar, percussion, ethnic instruments, singing

Bio

Bio


Bibliography

  • JANOUŠEK, M.: Balada je most cez stáročia
    5. 4. 2006 SME 5. 4. 2006
  • BÁLIK, P.: Balady sú nebezpečný žáner
    3. 1. 2005 SME 3. 1. 2005
  • PEKÁRIKOVÁ, M.: Modulácie – Potichu... so Zuzanou Homolovou
    2000 Hudobný život, Music Centre Slovakia 2000, no. 7 – 8, p. 48 – 49
  • JANOUŠEK, M.: Folklór, folk a Slovenské balady
    1997 Národopisní revue 1997, no. 2, p. 109 – 110
  • JANOUŠEK, M.: Balada ako most cez stáročia
    1995 Folk & Country 1995, no. 12, p. 14 – 15
  • ČERNÝ, J.: Ztišená vlnění Zuzany Homolové
    1989 Melodia 1989, no. 10, p. 295 – 297
  • Art Critique and Journalism
  • GAHÉROVÁ, Vladimíra: Zuzana Homolová: Pri pochode na smrť nie je veselo
    In: kultura.pravda.sk/hudba/clanok/505983-zuzana-homolova-pri-pochode-na-smrt-nie-je-veselo/
    Pravda - Kultúra year 2019

Discography

  • Photo: pocket convergences POCKET CONVERGENCES
    2010 CD – Hevhetia EH 00-23-2-331
    1. Július Fujak: From obscure virtual musical Wolandia
      Jon Rose (vn), Mikoláš Chadima (sx), Branislav Jobus (v), Peter "Šteko" Štekláč (v, tr), Dominik Fujak (v), Július Fujak (v, pf, ppf, org)
    2. Július Fujak: Comprovisations in web
      Veryan Weston (pf), Mikoláš Chadima (sx), Peter Katina (ac), Július Fujak (ppf)
    3. Július Fujak: Non-pop songs
      Vladimír Merta (bat, fl, v), Zuzana Homolová (v), Peter "Šteko" Štekláč (v, tr), Ján Boleslav Kladivo (C*), Robo Roth (v), Dominik Fujak (v), Július Fujak (v, pf, ppf, gui)
    4. Július Fujak: Pentrophony
      Ján Fuják (ac), Július Fujak (chodníkový cimbal, rádio, org, pf, semi-ppf)
  • Photo:
    2006 CD – Indies Records
    1. Zuzana Homolová: Jan Burian: Dívčí válka
  • Photo:
    2005 CD – Slnko Records
    1. Samo Smetana, Igor „Ajdži“ Sabo, Oskar Rózsa, Martin Zajko, Zuzana Homolová
  • Photo:
    2003 CD – Indies Records MAM113-2
    1. Zuzana Homolová: Jablkoň: Cestující v noci
  • Photo:
    2001 CD – LOTOS LT 0107-2 331
    1. Zuzana Homolová: Jiří Pavlica, Hradišťan a hosté II.: Sešli se...
  • Photo:
    2000 CD – Watt
    1. Chrobák, Martin & Private Music: Ďaleko a pešo
      Marian Jaslovský, Zuzana Homolová, Csaba Csendes
  • Photo:
    1999 CD – BMG Ariola
    1. Zuzana Homolová: Homolová, Zuzana: Slovenské balady (reedícia)
  • Photo: Homolová & Stivín HOMOLOVÁ & STIVÍN
    1996 CD – Bonton Music
    1. Zuzana Homolová: Homolová & Stivín
  • Photo:
    1995 CD – Pavian Records
    1. Zuzana Homolová: Homolová, Zuzana: Slovenské balady
  • Photo:
    1991 LP – Opus
    1. Zuzana Homolová: Homolová & Stivín
  • Photo:
    1990, reed. LP – Opus
    1. Zuzana Homolová: Jednofázové kvasenie
  • Photo:
    1989 LP – Opus
    1. Zuzana Homolová: Homolová, Zuzana: Čas odchádza z domu
  • Photo:
    1973 SP – Opus
    1. Zuzana Homolová: Homolová Zuzana: Išlo dievča po vodu / Býval v horách jeden mlynár

Awards

  • Aurel Pop Music Academy Award
    2006


« back to list Updated: 01. 02. 2017