Foto: Hudobné centrum uvádza cyklus Intermezzo #6

Hudobné centrum uvádza cyklus Intermezzo #6

Slovenský mládežnícky orchester

|

01. 07. 2020

Matúš Veľas je prvým hobojistom Slovenskej filharmónie a zároveň členom pedagogického tímu Slovenského mládežníckeho orchestra. V 6. časti nášho seriálu INTERMEZZO priblížil, aké sú jeho umelecké ciele, prečo je dôležité hrať skladby z kvalitných notových materiálov a ako efektívne cvičiť na dychovom nástroji. Ak vás zaujíma, nahrávky ktorého orchestra dokáže Matúš počúvať každý večer, nenechajte si ujsť toto video.

Cyklus videoprofilov z produkcie Hudobného centra INTERMEZZO prináša pohľad do aktuálnych úvah a práce hudobníckych osobností – sólistov, dirigentov a lektorov Slovenského mládežníckeho orchestra – v ich súkromí. Témami jednotlivých častí sú ich umelecké plány a ciele, príprava na vystúpenia, ako aj praktické rady a odporúčania založené na vlastnej skúsenosti.

Vzhľadom na nedávne obmedzenia sa protagonisti cyklu Intermezzo nakrúcali doma, svojimi vlastnými mobilnými telefónmi a materiál bol následne s filmármi Katarínou Pavelkovou a Samuelom Škublom štúdiovo spracovaný do finálnej podoby.

x