Foto: Predstavujeme festival Pro Musica Nostra Thursoviensi 2021

Predstavujeme festival Pro Musica Nostra Thursoviensi 2021

Aktuality

|

23. 05. 2021

Festival klasickej hudby Pro Musica Nostra Thursoviensi sa uskutoční po tretíkrát v žilinskom kraji v termíne od 13.6. - 20.6.2021 v ôsmych mestách v prekrásnych historických pamiatkach v Kotešovej, Čadci, Kysuckom Novom Meste, Gbeľanoch, Rajci, Orlovom, Bytči a Žiline.

Otvárací koncert festivalu Pro Musica Nostra Thursoviensi (13.6) sa uskutoční v Rímsko-katolíckom kostole povýšenia sv. Ladislava v Rajci. Divákom sa predstaví sopranistka Gabriela Beňačková a gitarista Lubomír Brabec. Druhý koncert v Rímsko-katolíckom kostole Nepoškvrnenej Panny Márie v (14.6.) prinesie návštevníkom zaujímavý prierez chrámovou hudbou v podaní Jaroslava Svěceného (husle) a Pavel Svoboda (organ). Koncert v kaštieli Gino Park Palace v Orlovom (15.6.) bude patriť poľským inštrumentalistom Tomaszovi  Śłusarczykovi (baroková trúbka) a Wacławovi Gołonkovi (organ). V Židovskej synagóge v Bytči sa predstaví komorný súbor Barocco Sempre Giovane (16.6.). Sólistami večera budú Jan Souček (hoboj), Gustáv Beláček (basbaryton), Jiří Lábus, Vilma CibulkováVilém Udatný, Eva Lustigová (recitácia). Ženskú spiritualitu a mystiku prinesie koncert v Rímsko-katolíckom kostole sv. Juraja v Trnovom (17.6.). Predstaví sa vokálny súbor VocaMe v zložení Anna-Maria Hefele (soprán), Sigird Hausen (mezzosoprán), Petra Noskaiová (alt), Michael Popp (umelecký vedúci). Jedna z najvvýraznejších osobností českej alternatívnej scény Iva Bittová sa pedstaví s vynikajúcim sláčikovým kvartetom Mucha Quartet v Gotická kúria v Kotešovej (18.6). Rímsko-Katolícky Kostol v Čadci privíta (19.6) členov súboru Baborák Ensemble s pôsobivým programom pre lesný roh. Na záverečnom koncerte v Château Gbeľany (20.6) festivalu sa predstaví Komorní filharmonie Pardubice pod vedením Stanislava Vavřínka so sólistom Václavom Petrom

 

Pro Musica Nostra Nitriensi prinavracia hudobný život na miesta, kde ho publikum v minulosti bežne vyhľadávalo. Srdečne vás pozývame.

 

Vstupenky budú dostupné v sieti Ticketportal. Kvôli zníženej kapacite odporúčame zakúpiť vstupenky v predpredaji. 

Zmena programu a účinkujúcich vyhradená.

 

x