Foto: Saxophobia Bratislava 2021

Saxophobia Bratislava 2021

Aktuality

|

24. 05. 2021

Už piatykrát budú 10. – 13. júna na Konzervatóriu v Bratislave prebiehať majstrovské kurzy Saxophobia Bratislava zamerané na hru na saxofóne ako na nástroji klasickej hudby, opäť s medzinárodnou účasťou pedagógov. Súčasťou podujatia sa už tradične stane aj dvojica verejných koncertov. V piatok 11. júna o 19.00 h sa na Saxophobia Galakoncerte v Zrkadlovej sieni Primaciálneho paláca v Bratislave predstavia piati zahraniční lektori kurzov, ktorí pedagogicky pôsobia na európskych konzervatóriách a univerzitách. Medzinárodné kurzy budú zavŕšené v nedeľu 13. júna o 18.00 h vo Veľkom koncertnom štúdiu Slovenského rozhlasu koncertom 40-členného orchestra zloženého z účastníkov majstrovských kurzov zo siedmich krajín, oživeného sadou bicích nástrojov. V rámci programu odznejú Tanec kostlivcov od C. Saint-Saënsa, jedna z predohier L. van Beethovena, Valčík z Jazzovej suity D. Šostakoviča, hudba z nemého filmu Ch. Chaplina a na záver orchester predstaví na Slovensku ešte nehranú Mississippi Suitu od F. Grofého. Program doplnia tiež komorné diela ako Saxburger pre saxofónové kvarteto J. Iršaia v slovenskej premiére, J. S. Bach – Sinfonia a B. Bartók – Rumunské tance v úprave pre saxofónové sexteto a A. Vivaldi – Koncert pre dve violončelá v úprave pre dva sopránsaxofóny a komorný ansámbel. 

*****

Piatok 11. 6. 2021 o 19:00 h
Saxophobia GALAKONCERT
Program: L. van Beethoven, A. Dvořák, F. Poulenc, E. Hlobil, A. van Zoelen, A. del Valle-Lattanzio či P. Geiss.

Účinkujúci:
Philippe PORTEJOIE (FR)
Andreas van ZOELEN (NL)
Lev PUPIS (SI)
Markus HOLZER (AT)
Kateřina PAVLÍKOVÁ (CZ)
Klavírny sprievod: Ladislav Fančovič (SK)


Nedeľa 13. 6. 2021 o 18:00 h
KONCERT 40-ČLENNÉHO SAXOFÓNOVÉHO ORCHESTRA

Program: C. Saint-Saëns, L. van Beethoven, D. Šostakovič, Ch. Chaplin, F. Grofé, J. Iršai, J. S. Bach, B. Bartók, A. Vivaldi

Účinkujúci: Orchester Saxophobia Bratislava
Hostia: Kiril Stoyanov (BG), SOS Group (SI). Pressburg Saxophone Quartet (SK, BY)
Dirigent: Marián Lejava

Vstupenky: https://www.ticketportal.sk/nevent/SAXOPHOBIA-2021 

Facebook

Usporiadateľ: Spoločnosť priateľov dobrej hudby, OZ

Partneri: Fond na podporu umenia, Rakúske kultúrne fórum, České centrum, Francúzsky inštitút, Buffet Crampon, Magistrát hl. mesta SR Bratislavy, BKIS, Hudobné centrum, Konzervatórium v Bratislave, Tatra Hotel, Hostel Chords, Naglreiter, RTVS, Rádio Devín, inBA, Hudobný život, mojakultura.sk, citylife.sk, Rádio Lumen.

Záštitu nad podujatím prevzal primátor Bratislavy Matúš Vallo.

 

x