Foto: Predstavujeme Pro Musica Nostra Sarossiensi 2021

Predstavujeme Pro Musica Nostra Sarossiensi 2021

Aktuality

|

24. 05. 2021

Medzinárodný festival klasickej hudby Pro musica nostra prichádza po tretíkrát do Prešovského kraja. Festival PRO MUSICA NOSTRA SAROSSIENSI, ktorý sa uskutoční v dňoch 17. - 23.6.2021, vznikol z myšlienky založiť dlhodobú tradíciu podujatia zameraného na prezentáciu klasickej hudby na špičkovej interpretačnej úrovni. Podujatie s medzinárodnou účasťou, ktoré organizuje Hudobné centrum v Bratislave v spolupráci s vybranými mestami a obcami regiónu Prešovského samosprávneho kraja zároveň predstaví publiku vybrané historické pamiatky ako netradičné koncertné priestory.

Na území Prešovského samosprávneho kraja sa nachádza 4000 kultúrnych, architektonických a prírodných pamiatok, čo je najviac zo všetkých krajov na celom Slovensku. V priebehu 6 dní sa Fričovce, Hanušovce nad Topľou, Fintice, Hermanovce, Brežany a Prešov premenia na miesta, ktoré návštevníkom sprostredkujú hudobné umenie nielen prostredníctvom koncertov, ale i vďaka jedinečnému vizuálnemu zážitku z najkrajších historických pamiatok regiónu.

Program festivalu je pestrý a ponúka dramaturgiu zostavenú z diel významných slovenských i svetových skladateľov. Interpretmi jednotlivých koncertov sú výrazné osobnosti slovenského a zahraničného interpretačného umenia.

 

x