Foto: Bratislava Mozart Festival 2021

Bratislava Mozart Festival 2021

Aktuality

|

24. 10. 2021

Tradičné Requiem aj novodobé premiéry. #BAMF2021 pozýva na jesenné koncerty!

V dňoch 29.10. až 25.11.2021 sa uskutoční už 8. ročník podujatia Bratislava Mozart Festival. Jeho návštevníci sa okrem iného môžu tešiť na Mozartove čarovné flautové kvartetá, neodmysliteľné Requiem, viaceré novodobé premiéry diel Johanna Evangelistu Fussa, Antona Zimmermanna a Johanna Matthiasa Spergera. Koncert Mozart Dr. Lichtenthala prinesie netradičnú skladateľskú fúziu Wolfganga Amadea Mozarta a prešporského rodáka Petra Lichtenthala, ktorý upravil početné kompozície rakúskeho hudobného génia do komornej podoby.

Na Bratislava Mozart Festivale 2021 sa predstavia špičkoví sólisti a komorné ansámble domáceho i medzinárodného charakteru ako Aurelia Vişovan (kladivkový klavír), Martina Bernášková (priečna flauta), Martin Krajčo (gitara), Róbert Šebesta (klarinet, basetový roh), zoskupenie Karel Valter & Friends, ansámble Pandolfis Consort a Schöllnast Consort. Mozartovo Requiem už tradične zaznie v podaní sólistov Salzburskej koncertnej spoločnosti, zboru Cantus XVII a Orchestra 1756 pod vedením Konstantina Hillera.

Okrem koncertov si tento rok usporiadatelia pripravili aj pozoruhodný sprievodný program. Na hudobnej vychádzke Príbeh hudby v Prešporku 18. storočia priblíži Zuzana Godárová život a pôsobenie hudobných skladateľov a nástrojárov spätých s historickou Bratislavou, ktorých diela i nástroje zaznejú na tohtoročnom festivale. Vybraní sólisti zase poodhalia tajomstvá svojho interpretačného umenia prostredníctvom majstrovských tried.

Celý festival sa koná v režime KZ – Kompletne zaočkovaní, s výnimkou exteriérovej hudobnej vychádzky, ktorá sa uskutoční v režime OTP.

Vstupenky je možné zakúpiť v predpredaji v sieti Ticketportal.

Bratislava Mozart Festival / KONTAKTY:

Facebook

Instagram

Web

Email

x