Foto: Zomrela Marta Braunsteinerová (1945 – 2022)

Zomrela Marta Braunsteinerová (1945 – 2022)

Aktuality

|

05. 03. 2022

V sobotu 5. marca 2022 nás vo veku 76 rokov opustila popredná osobnosť slovenského flautového umenia Marta Braunsteinerová.

Študovala hru na flaute na Konzervatóriu v Bratislave a hudobnú vedu na Univerzite Jana Evangelistu Purkyně v Brne. Už počas štúdia sa stala členkou operného orchestra SND v Bratislave ako flautistka a sólo pikolistka. Pôsobila tiež v orchestri Slovenskej filharmónie a v Symfonickom orchestri Slovenského rozhlasu a s týmito telesami absolvovala množstvo koncertných zájazdov v európskych krajinách, v Japonsku a Číne. Po ukončení svojej profesionálnej kariéry orchestrálnej hráčky sa naďalej venovala pedagogickej činnosti v hre na flaute a komornej hry na Konzervatóriu v Bratislave, vyučovala na letných majstrovských kurzoch, organizovala odborné semináre pre učiteľov hry na flaute na základných umeleckých školách na Slovensku, propagovala hru na flaute na koncertoch svojich žiakov v mnohých slovenských mestách, bola iniciátorkou a organizátorkou medzinárodnej súťaže Flautiáda pre žiakov ZUŠ a konzervatórií a pôsobila ako členka porôt na rozličných súťažiach. Počas pedagogickej činnosti vychovala celý rad mladých flautistov, víťazov domácich a medzinárodných súťaží a hráčov symfonických orchestrov u nás i v zahraničí. Jej ľudským a profesionálnym prístupom, životnou energiou a láskavosťou zanechala v mnohých silnú stopu...

Posledná rozlúčka sa uskutoční dňa 11. marca 2022 o 11.00 h v Obradnej sieni Pieta na Čučoriedkovej ulici č. 12 v Bratislave.


Zdroj: Flautiada, Konzervatórium v Bratislave

x