Foto: Členovia Slovenského mládežníckeho orchestra v Taliansku

Členovia Slovenského mládežníckeho orchestra v Taliansku

Slovenský mládežnícky orchester

|

18. 10. 2022

Fagotisti Slovenského mládežníckeho orchestra, Danylo Honcharov a Martin Majoroš, účinkovali v projekte Orchestra Giovanile Italiana.
 
Na fotografii sú naši dvaja vynikajúci mladí hudobníci s dirigentom a sólistom koncertu, Julianom Rachlinom.
 
Na programe týždňového sústredenia na pôde Scuola musicale di Fiesole bol Koncert pre husle a orchester F. Mendelssohna a 5. symfónia P. I. Čajkovského.
 
Koncert sa uskutočnil v piatok 14.10. v Teatro Verdi vo Florencii.
 
Martin Majoroš, študent Konzervatória na Timonovej ul. v Košiciach a Kráľovského konzervatória v Aarhuse a Danylo Honcharov, študent Vysokej školy múzických umení v Bratislave, účinkujú v projekte Orchestra Giovanile Italiana ako členovia Slovenského mládežníckeho orchestra prostredníctvom programu MusXchange Európskej federácie národných mládežníckych orchestrov, ktorý je podporený Európskou komisiou.
 
Danylo Honcharov o projekte:
“Je veľkou cťou účinkovať spolu s Martinom v tomto projekte s vynikajúcimi hudobníkmi, v skvelej sekcii dychových nástrojov. Všetci v orchestri hrajú naplno, s veľkou dynamikou, ktorú p. dirigent Rachlin aj vyžaduje. Spolupráca a ním a s celým umeleckým kolektívom je veľmi inšpirujúca, úroveň je vysoká, tešíme sa na večerný koncert v Teatro Verdi vo Florencii.”
 
 
x