Foto: Komorný koncert mladých hudobníkov zo Slovenska a z Holandska

Komorný koncert mladých hudobníkov zo Slovenska a z Holandska

Slovenský mládežnícky orchester

|

06. 03. 2023

Hudobné centrum pozýva na komorný koncert členov Slovenského mládežníckeho orchestra a Holandského národného mládežníckeho orchestra, ktorý sa uskutoční vo štvrtok 16. 3. o 19.00 h v Zrkadlovej sieni Primaciálneho paláca v Bratislave.

Program
Franz Schubert: Okteto F dur D 803 op. post. 166

Účinkujú
Albín Blaho, klarinet
Danylo Honcharov, fagot
Pablo Bajo Collados, lesný roh
Marta Madara Papane, 1. husle
Teddy Jill Sicking, 2. husle
José Rodrigo Teixeira de Freitas, viola
Juraj Škoda, violončelo
Barbora Hrnčiarová, kontrabas

Vstup je voľný, ale podmienkou je registrácia na adrese registracia@hc.sk do 14. 3. 2023.


Ôsmi hudobníci – štyria z Holandského národného mládežníckeho orchestra a štyria zo Slovenského mládežníckeho orchestra sa na koncert budú pripravovať počas spoločného sústredenia pod pedagogickým vedením prof. Františka Novotného z Vysokej školy múzických umení a doc. Ronalda Šebestu z Akadémie umení Banská Bystrica.

Okrem intenzívnych dvojfázových skúšok Schubertovho Okteta budú mladí hudobníci diskutovať o svojich profesionálnych skúsenostiach a perspektívach, ale aj o histórii, úlohe a postavení umelcov v súčasnosti. Spoločne navštívia Múzeum holokaustu a výstavu venovanú osobnosti Bruna Waltera v Seredi, ako aj Hrad Devín a Bránu slobody.

Po bratislavskom koncerte následne odcestujú do Holandska, kde ten istý program uvedú na koncertoch 18. 3. v Nijmegene a 19. 3. v Apeldoorne.

Spolupráca členov Holandského národného mládežníckeho orchestra a Slovenského mládežníckeho orchestra je súčasťou projektu MusXchange, ktorý s podporou Európskej komisie zastrešuje Európska federácia národných mládežníckych orchestrov (EFNYO).

x