• 1989 – 1995

    Konzervatórium v Bratislave (spev – Zlatica Livorová)

  • 1995 – 2000

    VŠMU (Zlatica Livorová), neskôr príležitostná spolupráca aj s Margou Schimlovou a Paolou Molinariovou

  • 1997 – 1999

    člen bratislavskej Komornej opery

  • od 1999

    sólista Opery SND

Otokar Klein sa zúčastnil na viacerých interpretačných kurzoch renomovaných zahraničných vokálnych pedagógov. Je vyhľadávaný operný i koncertný umelec. Pravidelne vystupuje na zahraničných scénach: v Štátnej opere v Budapešti, Štátnej opere vo Viedni, v Opere v Zürichu, v Drážďanskej štátnej opere, v Opére de Nice, v Théâtre Royal de la Monnaie v Brusseli, v Teatro Comunale v Bologni, Teatro San Carlo v Neapoli a mnohých ďalších.

Umelecké úspechy v ostatnom čase: Almaviva v Barbierovi zo Sevilly vo Viedenskej štátnej opere, Rossiniho Lindoro v Talianke v Alžíri v drážďanskej Sächsische Staatsoper, Smetanov Jeník v Predanej neveste v Zürichu, Donizettiho Ernesto z buffy Don Pasquale v Opéra de Nice, ale i tenorový part v Orffovej Carmine burane v Teatro Regio v Turíne, či tenorový part v Beethovenovej Misse Solemnis (odznela v Drážďanskej filharmónii). Spoluráca so svetoznámymi dirigentmi: Daniel Barenboim, Fabio Luisi, Rafael Frühbeck de Burgos, Jerzy Semkow, Ralf Weikert a ď.

V rodných Nových Zámkoch pravidelne usporadúva operný galakoncert pod názvom Otokar Klein a jeho hostia. Od 2014 je primátorom mesta Nové Zámky.

x