Profil osobnosti

Foto: Michaela Šebestová

Michaela Šebestová

1985

vážna hudba
mezzosoprán

Bio

Bio

2000 - 2006
Konzervatórium v Bratislave, neskôr Súkromné konzervatórium D. Kardoša v Topoľčanoch (spev – Andrea Šebestová-Kucharská)
2005
získanie Štipendia Richarda Wagnera v Bayreuthe
od 2006
súkromné štúdium spevu u Sergeja Kopčáka
od 2011
Akadémia umení v Banskej Bystrici (S. Kopčák)
majstrovské kurzy:
Peter Dvorský (2003), Gabriela Beňačková (2004)
2008
účinkovanie v rámci festivalov Zámocké hry zvolenské a Banskobystrické hudobné dni
-
spolupráca s opernými scénami:
od 2009
ŠD v Košiciach
od 2010
SND v Bratislave, ŠO v Banskej Bystrici
2011
séria koncertov v rámci Kitakyushu International Music Festival v Japonsku

Z operných postáv: Mercedes (Carmen), Pisana (Dvaja Foscariovci), Pastuchyňa (Jenůfa), Muzikant (Manon Lescaut), Milosrdná sestra (Mister Scrooge), Lola (Sedliacka česť), Suzuki (Madama Butterfly), Oľga (Eugen Onegin).

Bibliografia

  • Umelecká kritika a publicistika
  • Unger, Pavel: Právo prvého omylu, či neveristické banskobystrické dvojičky
    2019 In: www.operaslovakia.sk/pravo-prveho-omylu-ci-neveristicke-banskobystricke-dvojicky/
    Opera Slovakia 2019
  • Blaho, Vladimír: Obyčajný Don Carlo?
    2019 In: www.operaslovakia.sk/obycajny-don-carlo/
    Opera Slovakia 2019
  • Dohnalová, Lýdia: Divergencie 2019 : sviatky hudby v Skalici
    2019 Hudobný život roč. 51, 2019, č. 7-8, s. 3
  • Urbančíková, Lýdia: Premiéra na Radnici
    2019 Hudobný život roč. 51, 2019, č. 4, s. 11
  • Ursínyová, Terézia: Zborové umenie z operného javiska
    2019 Hudobný život roč. 51, 2019, č. 4, s. 27
  • Ursínyová, Terézia: Repríza s novými hlasmi
    2019 Hudobný život roč. 51, 2019, č. 1 - 2, s. 41
  • Glocková, Mária: La Gioconda ako mozaika udalostí a mimoriadnych speváckych výkonov
    2018 Hudobný život roč. 50, 2018, č. 5, s. 31
  • Blaho, Vladimír: Obnovený Onegin v Opere SND
    2017 In: www.operaslovakia.sk/obnoveny-onegin-v-opere-snd/
    Opera Slovakia 2017
  • Blaho, Vladimír: Od ZHZ k Operalii
    2015 Hudobný život roč. 47, 2015, č. 9, s. 27
  • Kubandová, Janka: Miniprofil HŽ : Michaela Šebestová
    2012 Hudobný život roč. 44, 2012, č. 3, s. 10
  • Blaho, Vladimír: Banskobystrická Fedora
    2012 Hudobný život roč. 44, 2012, č. 11, s. 27
  • Blaho, Vladimír: Zámocké hry zvolenské 2008
    2008 Hudobný život roč. 40, 2008, č. 7
  • Glocková, Mária: Sex, naturalizmus aj vynálezy renesančného génia
    2015 Hudobný život roč. 47, 2015, č. 12, s. 27
  • Glocková, Mária: Buď - alebo
    2017 Hudobný život 2017, č. 6, s. 29

Ocenenia

  • Medzinárodná spevácka súťaž Antonína Dvořáka v Karlových Varoch (CZ)
    2005
  • Medzinárodná spevácka súťaž Mikuláša Schneidera-Trnavského, Trnava (SK)
    2004

Premiéry

  • Prvé uvedenie na Slovensku
  • Vojtech Didi: Päť sĺz
    Cyklus piesní pre alt a violu na starorómsku ľudovú poéziu
    26. 2.
    2019
    Prvé uvedenie na Slovensku
    Dizertačný koncert, Radnica, Banská Bystrica, SK
    INTERPRETI: Michaela Šebestová (a), Milan Paľa (vl)
  • Vojtech Didi: Slnko nežne vpustím do očí
    Cyklus piesní pre mezzosoprán, klarinet a cimbal na verše K. Starekovej
    7. 12.
    2012
    Prvé uvedenie na Slovensku
    Une soirée, Koncertná sieň Akadémie umení, Banská Bystrica, SK
    INTERPRETI: Michaela Šebestová (ms), Jana Tomanová (cl), Viktória Herencsár (zmb)


« späť na zoznam Aktualizované: 08. 08. 2019