PROGRAM:
Józef Koffler (1896 - 1944): Ukrajinské skice op. 27
Grazyna Bacewicz (1909 - 1969): Sláčikové kvarteto č. 4
***
Andrzej Panufnik (1914 - 1990): Sláčikové kvarteto č. 3
Szymon Laks (1901 - 1983): Sláčikové kvarteto č. 3

Laksov veľmi sugestívny hudobný štýl, výrazne ovplyvnený oddanosťou dielam Johanna Sebastiana Bacha a Mendelssohna a následným štúdiom vo Varšave, Viedni a Paríži, má blízko k Ecole de Paris a najvýraznejšie sa prejavuje v jeho citlivých vokálnych skladbách, ktorých zdrojom je hlboká vrodená láska, porozumenie a štúdium poľských a jidiš ľudových idiómov. Spolu so svojím celoživotným priateľom a hudobným kolegom Alexandrom Tansmanom, ktorý bol tiež žiakom Piotra Rytla vo Varšave, sa Laks čoskoro stal aktívnym členom siete mladých poľských a poľských židovských skladateľov žijúcich v Paríži pred vypuknutím druhej svetovej vojny a angažovaným členom siete umelcov známej ako Združenie mladých poľských hudobníkov v Paríži.
Jacqueline Cole

VSTUPENKY:
https://www.ticketportal.sk/event/HORTUS-ARTIS-2024-POLSKY?idpartner=523
Vstupenky sú dostupné v predpredaji v sieti Ticketportal vo forme ,,hometicket".
Predpredaj končí o 12.00 v deň konania podujatia. V predpredaji je dostupná iba časť kapacity záhrady Domu Albrechtovcov, zvyšný počet je pri priaznivom počasí dostupný priamo pri vstupe do objektu vždy polhodinu pred koncertom.

Koncert je súčasťou 5. ročníka festivalu komornej hudby v záhrade Domu Albrechtovcov HORTUS ARTIS 2024.
? VIAC INFORMÁCIÍ: https://www.albrechtforum.com/hortus-artis-2024

Podujatie podporil z verejných zdrojov hlavný partner projektu - Fond na podporu umenia a uskutočniť sa môže aj vďaka finančnému príspevku BSK, Sociálneho fondu SOZA, Poľského inštitútu v Bratislave, Českého plánu obnovy, MK ČR a BKIS.

Účinkujúci:

Messages Quartet (PL):
Małgorzata Wasiucionek-Potera 1. husle, Oriana Masternak 2. husle, Maria Shetty viola, Beata Urbanek-Kalinowska violončelo

x