Daan Vandewalle - klavírne majstrovské kurzy

Foto: Daan Vandewalle - klavírne majstrovské kurzy

Dávame do pozornosti majstrovské kurzy významného klaviristu a pedagóga Daana Vandewalleho, ktoré sa uskutočnia v stredu 9. 11. 2022 od 9.00 do 14.00 v Koncertnej sieni Dvorana, (HTF VŠMU, Zochova 1 Bratislava).

Masterclassu sa aktívne zúčastnia vybraní študenti VŠMU a bratislavských konzervatórií. Pre všetkých účastníkov masterclassu je vstup VOĽNÝ.

Podujatie sa koná v spolupráci s Hudobným centrom a Medzinárodným festivalom súčasnej hudby Melos-Étos 2022.

Daan Vandewalle bude účinkovať na otváracom koncerte 16. medzinárodného festivalu súčasnej hudby Melos-Étos v utorok 8. 11. 2022 o 19:00 vo Veľkom koncertnom štúdiu Slovenského rozhlasu (Mýtna 1, Bratislava). VSTUPENKY (9 / 4 Eur) sú dostupné v predpredaji v sieti TICKETPORTAL alebo hodinu pred koncertom v mieste konania.

Koncert sa koná v spolupráci so Švajčiarskym veľvyslanectvom.

Daan Vandewalle má medzinárodnú reputáciu ako špecialista na novú hudbu so silným zameraním na americkú hudbu 20. a 21. storočia. Študoval na konzervatóriu v Gente v Belgicku u Clauda Coppensa a na Mills College v Kalifornii u Alvina Currana. Je členom Belgicko-americkej vzdelávacej nadácie a vyučuje hru na klavíri na konzervatóriu v Gente v Belgicku.

 

Aktualizované: 07. 11. 2022
x