Melos-Étos 2019

Foto: Melos-Étos 2019

15. ročník medzinárodného festivalu súčasnej hudby Melos-Étos sa uskutoční od 8. – 15. novembra 2019 v rôznych koncertných sálach v Bratislave a premiérovo aj v Piešťanoch.

Po dvoch rokoch sa návštevníci opäť môžu tešiť na súčasnú hudbu od domácich a zahraničných skladateľov, ktorú si vypočujú na komorných a orchestrálnych koncertoch. Program festivalu je už zverejnený na www.melosetos.sk. O predaji vstupeniek vás budeme čoskoro informovať.

Vizuál tohtoročného festivalu reprezentuje maľba od slovenskej výtvarníčky Kláry Bočkayovej s názvom " V kŕdli hviezd" (1992).

 

Klára Bočkayová je poprednou slovenskou výtvarrníčkou, absolventkou Strednej školy umeleckého premyslu (prof. Rudolf Fila) a VŠVU (prof. Peter Matejka). Vyučoval na Škole úžitkového výtvarníctva Jozefa Vydru v Bratislave. Je maliarkou ironických alúzií a persifláží, programovo využíva vo svojom diele princíp citácie. Využívaním frotážových efektov obohacuje pôvodne dadaisticko-surrealistickú techniku grafického snímania o nové, najmä koloristické aspekty.

 

Aktualizované: 20. 01. 2023
x