Foto: Hudba cez pandémiu neutíchla

Hudba cez pandémiu neutíchla

Aktuality

|

03. 02. 2021

Aj napriek zatvoreným koncertným domom a divadlám, hudba stále zneje v online priestore.

Slovenská filharmónia ponúka zdarma svoj online hudobný archív, kde môžete nájsť nielen koncerty orchestra, Slovenského filharmonického zboru či Slovenského komorného orchestra ale aj vzdelávacie rodinné koncerty, záznamy z Bratislavských hudobných slávností, či koncerty starej hudby a množstvo iných.

Vo februári pripravuje Štátna filharmónia Košice dva online koncerty zdarma. Prvý koncertný stream sa uskutoční 11. 2. 2021 o 19.00 a bude patriť komorným dielam skladateľov ako Ludwig van Beethoven a Reinhold Glière. Druhý koncert 18. 2. 2021 o 19.00 je venovaný velikánom starej hudby: Haydn - Richter - Stamic.

Portál Ministerstva kultúry, návštevník.online, ktorý ponúka prehľad aktuálnych online podujatí a zabezpečuje predaj lístkov, zahŕňa inštitúcie ako Štátny komorný orchester Žilina, Slovenské národné divadlo, Štátna opera v Banskej Bystrici, Štátne divadlo Košice, Divadlo Nová Scéna, Tanečné divadlo Ifjú Szivek, Slovenský ľudový umelecký kolektív a Umelecký súbor Lúčnica. Takmer každý večer môžete byť súčasťou kultúrnych podujatí naprieč celým Slovenskom za výhodné vstupné.

Ak máte chuť vycestovať za hudbou do sveta, nahliadnite do zoznamu online streamov, ktoré sú (aj) zdarma. Výnimočného slovenského huslistu, Dalibora Karvaya, ktorý je koncertným majstrom Wiener Symphoniker, môžete sledovať online tiež.

x