Foto: Úspech talentovanej saxofonistky Silvie Macejovej

Úspech talentovanej saxofonistky Silvie Macejovej

Aktuality

|

27. 09. 2022

Začiatkom septembra sa konala Medzinárodná saxofónová interpretačná súťaž Ferdinande Decruck, v Paríži a Saint-Maur, na ktorej sa mladej talentovanej saxofonistke Silvii Macejovej podarilo v tvrdej konkurencii postúpiť do semifinále spolu ďalšími účastníkmi z krajín ako Španielsko, Francúzsko, Japonsko, USA, Kanada či Belgicko.

Srdečne blahoželáme!

Hudobné centrum podporilo Silviu Macejovú v rámci projektu Fórum mladých talentov.

Silvia Macejová je v súčasnej dobe študentkou Konzervatória v Bratislave v odbore špecializácie - komorná hra, u prof. Alexandra Stepanova, a zároveň študuje druhým rokom na Universität für Musik und Darstellende Kunst Wien (Rakúsko), u prof. Barbary Strack-Hanisch.  
Zúčastňuje sa celoslovenských, ale i medzinárodných súťaží, napríklad v roku 2017 získala 2. miesto na medzinárodnej súťaži Pro Bohemia v Ostrave (ČR), v roku 2018 1. miesto na súťaži konzervatórií Slovenskej republiky, a v tom istom roku sa zúčastnila programu na podporu talentovaných detí Talent Novej Európy, kde postúpila do finále, a následne získala finančnú podporu na kúpu nového sopránového saxofónu. V rovnakom roku získala 2. miesto na medzinárodnej súťaži dychových nástrojov vo Wroclawe (Poľsko), čestné uznanie na medzinárodnej súťaži tiež vo Wroclawe a i. Pravidelne sa zúčastňuje  slovenských i medzinárodných majstrovských kurzov.  
Je členkou saxofónového kvarteta Rever Quartet so sídlom vo Viedni a bratislavského saxofónového kvarteta Pressburg Saxophone Quartet, ktoré si môžete vypočuť napríklad 5. 10. v Komárne alebo 6. 10. v Krásnohorskom Podhradí na koncertoch v rámci festivalu Pro musica nostra.


x