Foto: Biele miesta - nová koncertná séria na Kysuciach

Biele miesta - nová koncertná séria na Kysuciach

Aktuality

|

10. 05. 2024

18. mája 2024 o 17:00 sa v Kysuckej galérii v Oščadnici uskutoční prvý koncert novej koncertnej série s názvom BIELE MIESTA. Vystúpi na ňom duo Andrea Bučková (spev/klavír) a Mária Kmeťková (harfa).

BIELE MIESTA sú novým projektom Kysuckej galérie v Oščadnici a hudobného kurátora, gitaristu Ondreja Veselého. Hudobné centrum je partnerom podujatia. Zo širšej perspektívy kultúrneho života Horných Kysúc ide o zásadný a prelomový projekt, ktorý má ambíciu rozšíriť slovenské koncertné umenie v jeho najreprezentatívnejších podobách aj do týchto končín Slovenska.

"Zámerom Bielych miest je vytvoriť reprezentatívnu a dôstojnú platformu na uvádzanie súčasného a kvalitatívne najlepšieho koncertného umenia Slovenska. Horné Kysuce predstavujú časť našej republiky, v rámci ktorej malo takéto umenie do dnešnej doby len pridružené príležitosti a hlavne sporadickú reprezentáciu prichádzajúcu predovšetkým zvonku. Toto kultúrne vákuum sme sa naším projektom rozhodli zaplniť a zároveň zužitkovať ako bezprecedentnú príležitosť priniesť a rozšíriť tieto podoby umenia aj do našich geografických končín, z čoho vychádza aj názov projektu Biele miesta - to sú miesta, ktoré treba odkryť, objaviť."

Uvádzací koncert prinesie transžánrové presahy "poza tradičné mantinely" klasickej hudby. Návštevníkov koncertu čakajú všakovaké, farebné, aj smutné - aj veselé, šansónové či artové piesne Andrey Bučkovej (spev/klavír). Po jej boku vystúpi aj jej dlhoročná spoluhráčka Mária Kmeťková, ktorá ju bude sprevádzať na harfe.

Ďalšie koncerty sa uskutočnia 15. júna - Milan Paľa (husle, milanolo) a 21. septembra - Martin Krajčo (gitara).


VSTUPENKY: základné vstupné: 5 €, zľavnené vstupné [deti, študenti a dôchodcovia]: 3 €

Z dôvodu obmedzenej kapacity je potrebné si vstupenky rezervovať mailom na adrese: kysucka.galeria@gmail.com

Podujatie podporil z verejných zdrojov Fond na podporu umenia, ktorý je aj jeho hlavným partnerom.

x