2022

Redakcia: Reedícia albumu Lipa spieva Lasicu !!!

skjazz.sk, 25. 5. 2022

2022

MOTYČKA, Peter: As Time Goes By: tridsať rokov a trinásť albumov Bratislava Hot Serenaders

jazz.sk, 3. 3. 2022

2020

KOLÁŘ, Robert: Viva musica!

Juraj Bartoš: Classics & Jazz

Hudobný život, 2020, year 52, no. 10, p. 5 – 6

2020

J. D. – RÜEGG, Mathias: Denníky samoty [rozhovor]

Hudobný život, 2020, year 52, no. 7 – 8, p. 6

2019

PŘIBILOVÁ, Lenka: Slovenští interpreti na Podzimním festivalu duchovní hudby

Hudobný život, 2019, year 51, no. 11, p. 36 – 37

2016

STÝBLOVÁ, Magdaléna: Ars Organi Nitra

9. ročník, 1. – 29. mája, mesto Nitra, Cirkevný zbor ECAV v Nitre

Hudobný život, 2016, year 48, no. 7 – 8, p. 5

2014

BACHURA, Miroslav: Bratislava Hot Serenaders vzdali poctu americkému jazzu

jazz.sk, 29. 1. 2014

2013

KOLÁŘ, Robert: Konvergencie 2013 : Duo X 3 alebo 3 pokusy o zblíženie dvoch svetov

Hudobný život, 2013, year 45, no. 10, p. 5 – 6

2013

sita: Konvergencie aj s piesňami Leonarda Cohena či Deža Ursinyho

Pravda , 13. 8. 2013, year 23, no. 187, p. 32

2012

(mot): 5P trubkára Juraja Bartoša

Hudobný život, 2012, year 44, no. 10, p. 34

2011

DOHNALOVÁ, Lýdia: Divergencie v Skalici

Hudobný život, 2011, year 43, no. 9, p. 10

2009

MORAVČÍKOVÁ, Henrieta Hammer: Postmoderný pozorovateľ

ARCH, 2009, no. 12, p. 64

2009

ŠIŠKOVÁ, Ingeborg: Nedeľné matiné v Mirbachovom paláci

Hudobný život , 2009, year 41, no. 7 – 8, p. 3

2008

DOHNALOVÁ, Lýdia: Štátny komorný orchester Žilina

Hudobný život, 2008, year 40, no. 6, p. 6

2007

ČURILLA, Štefan: Štátna filharmónia Košice. November – december

Hudobný život, 2007, year 39, no. 1 – 2, p. 5

2007

NOVOTNÝ, Stanislav: Juraj Bartoš & Nothing But Swing

Hudba, 2007, no. 4, p. 49 a 51

2006

KUŠNIERIK, Juraj – MOJŽIŠ, Martin – BARTOŠ, Juraj: O hudbe a zábave

Týždeň, 2006, no. 34, p. 28 – 30

2006

STASZOVÁ, Miroslava: Vchádza do hviezdnej spoločnosti

Slovenka , 2006, no. 17, p. 50 – 51

2006

VOJTEKOVÁ, Miriam – BARTOŠ, Juraj: Osud dinosaurov? : hrozí jazzmanom na Slovensku

Hudba, 2006, no. 1, p. 78 – 80

2006

JASLOVSKÝ, Marian: Ľuboš Šrámek: Correspondance

Hudba, 2006, year 1, no. 1, p. 95

2005

FELLEGI, Juraj: Som staromilec a domased

Pravda [príloha Sobota], 24. 9. 2005, p. 1 a 5

2005

ČURILLA, Štefan: Z jarnej ponuky ŠFK

Hudobný život, 2005, year 37, no. 6, p. 25

2004

Gershwin for trumpet

SME, 3. 5. 2004, p. 26

2003

GLOSSOVÁ, Daniela: ŠKO Žilina – začiatok sezóny

Hudobný život, 2003, year 35, no. 12, p. 19

2003

BÁLIK, Peter: Šum starých gramofónov

SME, 27. 9. 2003

2003

KOLLÁROVÁ, Jana: Keď kiksne trúbka

Moment, 29. 8. 2003, p. 8 – 11

2003

(em): Horúce džezové rytmy

Večerník, 4. 2. 2003

2002

ŠIKULÍNCOVÁ, Gabriela: Ad una corda 2002

Hudobný život, 2002, year 34, no. 9, p. 21

2002

DVOŘÁKOVÁ, Barbora: Tradicionalista

SME, 23. 3. 2002

2002

(dot): Autor a dielo naposledy

Večerník, 2. 9. 2002

2002

ČECHOVÁ, Milada: Juraj Bartoš chce kópiu Podhradia

SME, 2. 9. 2002, no. 2. 9.

2001

RAJTEROVÁ, Alžbeta: Náš hosť : Juraj Bartoš [rozhovor]

Hudobný život, 2001, year 33, no. 6, p. 16 – 20

2001

BERGER, Igor: Koncerty : Slovenská filharmónia

Hudobný život, 2001, year 33, no. 6, p. 27

2001

TINKOVÁ, Alexandra: Pesničky už dnes nevznikajú

Pravda, 24. 5. 2001

2001

KASARDA, Martin: Keď hudba nevie ako ďalej, tak sa vráti späť

Národná obroda – Kultúra, 10. 5. 2001

2000

ŠEBESTA, Róbert: Komorní sólisti Bratislava

Hudobný život, 2000, year 32, no. 6, p. 20

1998

PUŠKÁŠOVÁ, Meška: Hudobné pohľadnice z Hradu

Hudobný život, 1998, year 30, no. 3, p. 7

1998

JAVORSKÝ, Igor: SF v novembri

Hudobný život, 1998, year 30, no. 1, p. 8

1998

OKRUCKÝ, Svetozár: Koníčky prepojené s hudbou. Vynikajúci trubkár Juraj Bartoš má ihneď niekoľko srdcových záležitostí

Slovensko, 1998, no. 4, p. 30 – 32

1997

PALOVČÍK, Michal: Lákavá vznešenosť umenia

Dni organovej hudby v Bratislave

Hudobný život, 1997, year 29, no. 17, p. 8

1997

KAJANOVÁ, Yvetta: Cesta intuíciou Juraja Bartoša

Hudobný život, 1997, year 29, no. 8, p. 1 a 4

1996

FÖLDEŠOVÁ, Marta: VI. Stredoeurópsky festival v Žiline

Hudobný život, 1996, year 28, no. 11, p. 3

1996

LESAN, Martin: Zlatý sen nevyšiel

Práca, 20. 2. 1996, p. 10

1994

LESAN, Martin: Podnikateľ s trúbkou

Slobodný piatok, 1994, no. 47, p. 18

1994

-kossár-: Bill Clinton trombitása

Nap, 1994, no. 36, p. 18 – 19

1994

IVANOVÁ, Marta: Hudba, hviezdy a politici. Džezový Kája sa volá (aj) Juraj Bartoš

Práca, 31. 3. 1994, p. 5

1994

PROVAZNÍKOVÁ, Dagmar: Slovenský Louis Armstrong. Vynikajúci slovenský trubkár Juraj Bartoš miluje klasiku a džez

Život, 1994, no. 52, p. 30 – 31

1994

DORŮŽKA, Lubomír – BARTOŠ, Juraj: Co patří k muzikantskému životu v sedmadvaceti letech

Harmonie, 1994, year 2, no. 6, p. 20 – 21

1994

LOMNICKÁ, Nina: Túžba po dokonalosti. Jurajovi Bartošovi je jedno, či hrá džez alebo „vážnu hudbu“

Smena na nedeľu, 22. 12. 1994, p. 8

1993

IVANOVÁ, Marta: Dilema Juraja Bartoša. Ako sa znášajú dva atypické žánre

Práca, 4. 8. 1993, p. 7

1993

LITSCHAUEROVÁ, Nina: Louis Armstrong a maestro Hummel. Zhovárame sa s trubkárom Jurajom Bartošom

Nové slovo bez rešpektu, 1993, no. 36, p. 12 – 13

1992

KLUSÁK, Pavel: Úpěnlivost v srdci

Lidové noviny, 7. 9. 1992

1992

POSPÍŠILOVÁ, Iveta: Juraj Bartoš

Populár, 1992, no. 9, p. 19

1992

STACHOVÁ, Marta: Juraj Bartoš

Kultúrny život, 1992, no. 4, p. 2

1992

MIČKALOVÁ, Petra: Juraj Bartoš

Rock & Pop, 1992, no. 23, p. 21 – 22

1991

JAVORSKÝ, Igor: SF vo februári

Hudobný život, 1991, year 23, no. 8, p. 4

1989

SMETANOVÁ, Oľga: Koncerty v Galérii

Hudobný život, 1989, year 21, no. 11, p. 5

1988

BIKSADSKÁ, Iveta – ROŠKO, Kamil: Súťaž Mauricea Andrého v Paríži

Hudobný život, 1988, year 20, no. 26, p. 4

1988

KOVÁŘOVÁ, Anna: Interpretačná súťaž SSR ´87

Hudobný život, 1988, year 20, no. 1, p. 1

1986

ČÍŽIK, Vladimír: Jubilejná Prehliadka mladých v Trenčianskych Tepliciach

Hudobný život, 1986, year 18, no. 20, p. 1

Bibliography – Reviews

  • 2006

    JASLOVSKÝ, Marian: Ľuboš Šrámek: Correspondance

    Hudba, 2006, year 1, no. 1, p. 95

Bibliography – Art Critique and Journalism

  • 2022

    Redakcia: Reedícia albumu Lipa spieva Lasicu !!!

    skjazz.sk, 25. 5. 2022

  • 2022

    MOTYČKA, Peter: As Time Goes By: tridsať rokov a trinásť albumov Bratislava Hot Serenaders

    jazz.sk, 3. 3. 2022

  • 2020

    KOLÁŘ, Robert: Viva musica!

    Juraj Bartoš: Classics & Jazz

    Hudobný život, 2020, year 52, no. 10, p. 5 – 6

  • 2020

    J. D. – RÜEGG, Mathias: Denníky samoty [rozhovor]

    Hudobný život, 2020, year 52, no. 7 – 8, p. 6

  • 2019

    PŘIBILOVÁ, Lenka: Slovenští interpreti na Podzimním festivalu duchovní hudby

    Hudobný život, 2019, year 51, no. 11, p. 36 – 37

  • 2016

    STÝBLOVÁ, Magdaléna: Ars Organi Nitra

    9. ročník, 1. – 29. mája, mesto Nitra, Cirkevný zbor ECAV v Nitre

    Hudobný život, 2016, year 48, no. 7 – 8, p. 5

  • 2014

    BACHURA, Miroslav: Bratislava Hot Serenaders vzdali poctu americkému jazzu

    jazz.sk, 29. 1. 2014

  • 2013

    KOLÁŘ, Robert: Konvergencie 2013 : Duo X 3 alebo 3 pokusy o zblíženie dvoch svetov

    Hudobný život, 2013, year 45, no. 10, p. 5 – 6

  • 2013

    sita: Konvergencie aj s piesňami Leonarda Cohena či Deža Ursinyho

    Pravda , 13. 8. 2013, year 23, no. 187, p. 32

  • 2012

    (mot): 5P trubkára Juraja Bartoša

    Hudobný život, 2012, year 44, no. 10, p. 34

  • 2011

    DOHNALOVÁ, Lýdia: Divergencie v Skalici

    Hudobný život, 2011, year 43, no. 9, p. 10

  • 2009

    ŠIŠKOVÁ, Ingeborg: Nedeľné matiné v Mirbachovom paláci

    Hudobný život , 2009, year 41, no. 7 – 8, p. 3

  • 2009

    MORAVČÍKOVÁ, Henrieta Hammer: Postmoderný pozorovateľ

    ARCH, 2009, no. 12, p. 64

  • 2008

    DOHNALOVÁ, Lýdia: Štátny komorný orchester Žilina

    Hudobný život, 2008, year 40, no. 6, p. 6

  • 2007

    ČURILLA, Štefan: Štátna filharmónia Košice. November – december

    Hudobný život, 2007, year 39, no. 1 – 2, p. 5

  • 2007

    NOVOTNÝ, Stanislav: Juraj Bartoš & Nothing But Swing

    Hudba, 2007, no. 4, p. 49 a 51

  • 2006

    KUŠNIERIK, Juraj – MOJŽIŠ, Martin – BARTOŠ, Juraj: O hudbe a zábave

    Týždeň, 2006, no. 34, p. 28 – 30

  • 2006

    STASZOVÁ, Miroslava: Vchádza do hviezdnej spoločnosti

    Slovenka , 2006, no. 17, p. 50 – 51

  • 2006

    VOJTEKOVÁ, Miriam – BARTOŠ, Juraj: Osud dinosaurov? : hrozí jazzmanom na Slovensku

    Hudba, 2006, no. 1, p. 78 – 80

  • 2005

    FELLEGI, Juraj: Som staromilec a domased

    Pravda [príloha Sobota], 24. 9. 2005, p. 1 a 5

  • 2005

    ČURILLA, Štefan: Z jarnej ponuky ŠFK

    Hudobný život, 2005, year 37, no. 6, p. 25

  • 2004

    Gershwin for trumpet

    SME, 3. 5. 2004, p. 26

  • 2003

    GLOSSOVÁ, Daniela: ŠKO Žilina – začiatok sezóny

    Hudobný život, 2003, year 35, no. 12, p. 19

  • 2003

    BÁLIK, Peter: Šum starých gramofónov

    SME, 27. 9. 2003

  • 2003

    KOLLÁROVÁ, Jana: Keď kiksne trúbka

    Moment, 29. 8. 2003, p. 8 – 11

  • 2003

    (em): Horúce džezové rytmy

    Večerník, 4. 2. 2003

  • 2002

    ČECHOVÁ, Milada: Juraj Bartoš chce kópiu Podhradia

    SME, 2. 9. 2002, no. 2. 9.

  • 2002

    (dot): Autor a dielo naposledy

    Večerník, 2. 9. 2002

  • 2002

    ŠIKULÍNCOVÁ, Gabriela: Ad una corda 2002

    Hudobný život, 2002, year 34, no. 9, p. 21

  • 2002

    DVOŘÁKOVÁ, Barbora: Tradicionalista

    SME, 23. 3. 2002

  • 2001

    RAJTEROVÁ, Alžbeta: Náš hosť : Juraj Bartoš [rozhovor]

    Hudobný život, 2001, year 33, no. 6, p. 16 – 20

  • 2001

    BERGER, Igor: Koncerty : Slovenská filharmónia

    Hudobný život, 2001, year 33, no. 6, p. 27

  • 2001

    TINKOVÁ, Alexandra: Pesničky už dnes nevznikajú

    Pravda, 24. 5. 2001

  • 2001

    KASARDA, Martin: Keď hudba nevie ako ďalej, tak sa vráti späť

    Národná obroda – Kultúra, 10. 5. 2001

  • 2000

    ŠEBESTA, Róbert: Komorní sólisti Bratislava

    Hudobný život, 2000, year 32, no. 6, p. 20

  • 1998

    PUŠKÁŠOVÁ, Meška: Hudobné pohľadnice z Hradu

    Hudobný život, 1998, year 30, no. 3, p. 7

  • 1998

    JAVORSKÝ, Igor: SF v novembri

    Hudobný život, 1998, year 30, no. 1, p. 8

  • 1998

    OKRUCKÝ, Svetozár: Koníčky prepojené s hudbou. Vynikajúci trubkár Juraj Bartoš má ihneď niekoľko srdcových záležitostí

    Slovensko, 1998, no. 4, p. 30 – 32

  • 1997

    PALOVČÍK, Michal: Lákavá vznešenosť umenia

    Dni organovej hudby v Bratislave

    Hudobný život, 1997, year 29, no. 17, p. 8

  • 1997

    KAJANOVÁ, Yvetta: Cesta intuíciou Juraja Bartoša

    Hudobný život, 1997, year 29, no. 8, p. 1 a 4

  • 1996

    FÖLDEŠOVÁ, Marta: VI. Stredoeurópsky festival v Žiline

    Hudobný život, 1996, year 28, no. 11, p. 3

  • 1996

    LESAN, Martin: Zlatý sen nevyšiel

    Práca, 20. 2. 1996, p. 10

  • 1994

    LOMNICKÁ, Nina: Túžba po dokonalosti. Jurajovi Bartošovi je jedno, či hrá džez alebo „vážnu hudbu“

    Smena na nedeľu, 22. 12. 1994, p. 8

  • 1994

    IVANOVÁ, Marta: Hudba, hviezdy a politici. Džezový Kája sa volá (aj) Juraj Bartoš

    Práca, 31. 3. 1994, p. 5

  • 1994

    DORŮŽKA, Lubomír – BARTOŠ, Juraj: Co patří k muzikantskému životu v sedmadvaceti letech

    Harmonie, 1994, year 2, no. 6, p. 20 – 21

  • 1994

    PROVAZNÍKOVÁ, Dagmar: Slovenský Louis Armstrong. Vynikajúci slovenský trubkár Juraj Bartoš miluje klasiku a džez

    Život, 1994, no. 52, p. 30 – 31

  • 1994

    LESAN, Martin: Podnikateľ s trúbkou

    Slobodný piatok, 1994, no. 47, p. 18

  • 1994

    -kossár-: Bill Clinton trombitása

    Nap, 1994, no. 36, p. 18 – 19

  • 1993

    IVANOVÁ, Marta: Dilema Juraja Bartoša. Ako sa znášajú dva atypické žánre

    Práca, 4. 8. 1993, p. 7

  • 1993

    LITSCHAUEROVÁ, Nina: Louis Armstrong a maestro Hummel. Zhovárame sa s trubkárom Jurajom Bartošom

    Nové slovo bez rešpektu, 1993, no. 36, p. 12 – 13

  • 1992

    KLUSÁK, Pavel: Úpěnlivost v srdci

    Lidové noviny, 7. 9. 1992

  • 1992

    POSPÍŠILOVÁ, Iveta: Juraj Bartoš

    Populár, 1992, no. 9, p. 19

  • 1992

    STACHOVÁ, Marta: Juraj Bartoš

    Kultúrny život, 1992, no. 4, p. 2

  • 1992

    MIČKALOVÁ, Petra: Juraj Bartoš

    Rock & Pop, 1992, no. 23, p. 21 – 22

  • 1991

    JAVORSKÝ, Igor: SF vo februári

    Hudobný život, 1991, year 23, no. 8, p. 4

  • 1989

    SMETANOVÁ, Oľga: Koncerty v Galérii

    Hudobný život, 1989, year 21, no. 11, p. 5

  • 1988

    BIKSADSKÁ, Iveta – ROŠKO, Kamil: Súťaž Mauricea Andrého v Paríži

    Hudobný život, 1988, year 20, no. 26, p. 4

  • 1988

    KOVÁŘOVÁ, Anna: Interpretačná súťaž SSR ´87

    Hudobný život, 1988, year 20, no. 1, p. 1

  • 1986

    ČÍŽIK, Vladimír: Jubilejná Prehliadka mladých v Trenčianskych Tepliciach

    Hudobný život, 1986, year 18, no. 20, p. 1

x