Personálna bibliografia – Reviews

  • 2020

    Ingar Zach : Floating layer cake [recenzia CD]

    Vlna. Časopis o súčasnom umení a kultúre, 2020, year 21, no. 82

  • 2020

    Frederik Rasten : Six moving guitars [recenzia CD]

    Vlna. Časopis o súčasnom umení a kultúre, 2020, year 21, no. 82

  • 2019

    Far Away but Ever Closer (Young Lithuanian Composers Abroad)

    Hudobný život, 2019, Music Centre Slovakia, Bratislava, year 51, no. 5, p. 39

  • 2019

    The Last Days of Reality : Lionel Marchetti and Cat Hope [recenzia CD]

    Hudobný život, 2019, Music Centre Slovakia, Bratislava, year 51, no. 4, p. 40

  • 2019

    Building Instrument : Mangelen Min [recenzia CD]

    Hudobný život, 2019, Music Centre Slovakia, Bratislava, year 51, no. 4, p. 40

  • 2019

    Music for Orchestra : Andrzej Dobrowolski [recenzia CD]

    Hudobný život, 2019, Music Centre Slovakia, Bratislava, year 51, no. 4, p. 38

  • 2019

    Jurg Frey : 120 Pieces of Sound / Clara de Asís : Without [recenzia CD]

    Hudobný život, 2019, Music Centre Slovakia, Bratislava, year 51, no. 3, p. 39

  • 2019

    Cassandra Miller : O Zomer! [recenzia CD]

    Hudobný život, 2019, Bratislava, year 51, no. 1 – 2, p. 53

  • 2019

    Aidan Baker & Gareth Davis : Invisible Cities

    Vlna. Časopis o súčasnom umení a kultúre, 2019, year 21, no. 78

  • 2019

    Tom Johnson: Spaces. an hour with piano

    Vlna. Časopis o súčasnom umení a kultúre, 2019, Bratislava, year 21, no. 78

  • 2018

    kirari-kirari [recenzia CD]

    Hudobný život, 2018, year 50, no. 10, p. 38 – 39

  • 2018

    Uli Fussenegger : San Teodoro 8 [recenzia CD]

    Hudobný život, 2018, year 50, no. 10, p. 38

  • 2018

    Zoom In 12. New Art : Music From Lithuania [recenzia CD]

    Hudobný život, 2018, year 50, no. 10, p. 38

  • 2018

    Bernhard Lang : The Cold Trip [recenzia CD]

    Hudobný život, 2018, year 50, no. 7 – 8, p. 58

  • 2018

    Erasmus : Osvaldas Balakauskas [recenzia CD]

    Hudobný život, 2018, year 50, no. 7 – 8, p. 57

  • 2018

    Taku Sugimoto : h [recenzia CD]

    Hudobný život, 2018, year 50, no. 6, p. 37 – 38

  • 2018

    Early to Late : J. Frey, M. Granberg, Grizzana [recenzia CD]

    Hudobný život, 2018, year 50, no. 6, p. 37

  • 2018

    Iannis Xenakis : Persepolis [recenzia CD]

    Hudobný život, 2018, year 50, no. 4, p. 38

  • 2018

    Zygmunt Krauze : Folk Music [recenzia CD]

    Hudobný život, 2018, year 50, no. 1 – 2, p. 54

  • 2018

    Tomasz Sikorski : Twilight [recenzia CD]

    Hudobný život, 2018, year 50, no. 1 – 2, p. 53

  • 2017

    Vykintas Baltakas b(ell tree) [recenzia CD]

    Hudobný život, 2017, year 49, no. 9, p. 39

Personálna bibliografia – Art Critique and Journalism

  • 2019

    Moving Furniture Records

    Hudobný život, 2019, Music Centre Slovakia, Bratislava, year 51, no. 5, p. 27

  • 2018

    SOFA

    Hudobný život, 2018, year 50, no. 5, p. 13

  • 2018

    Hubro

    Hudobný život, 2018, year 50, no. 1 – 2, p. 34

  • 2017

    Sub Rosa

    Hudobný život, 2017, year 49, no. 12, p. 29

  • 2017

    Litovské hudobno-informačné centrum

    Hudobný život, 2017, year 49, no. 11, p. 27

  • 2017

    col legno

    Hudobný život, 2017, year 49, no. 10, p. 13

  • 2017

    Bôłt Records

    Hudobný život, 2017, year 49, no. 7 – 8, p. 43

  • 2017

    Wandelweiser

    Hudobný život, 2017, year 49, no. 6, p. 22

  • 2017

    Another Timbre

    Hudobný život, 2017, year 49, no. 5, p. 28

  • 2017

    Paweł Szymański

    Hudobný život, 2017, year 49, no. 5, p. 25 – 27

  • 2017

    entr´acte

    Hudobný život, 2017, year 49, no. 3, p. 28

  • 2017

    Phill Niblock : Dejiny zádrží

    Hudobný život, 2017, year 49, no. 1 – 2, p. 35 – 37

  • 2017

    Music and game

    Vlna. Časopis o súčasnom umení a kultúre, 2017, year 19, no. 70

  • 2017

    Šach 2

    Vlna. Časopis o súčasnom umení a kultúre, 2017, year 19, no. 70
    (vydanie partitúry)

  • 2016

    Justė Janulytė

    Hudobný život, 2016, year 48, no. 11, p. 18 – 20

  • 2016

    Helmut Lachenmann

    Hudobný život, 2016, year 48, no. 4, p. 20 – 22

  • 2016

    Fausto Romitelli: Professor Bad Trip

    Hudobný život, 2016, year 48, no. 3, p. 14 – 16

  • 2016

    Litovská hudba v kontexte – inšpirácia pre Slovensko?

    Hudobný život, 2016, year 48, no. 1 – 2, p. 15

  • 2014

    Giacinto Scelsi

    Hudobný život, 2014, year 46, no. 7 – 8, p. 22 – 24

  • 2014

    Harry Partch : The Wayward (1941 – 1943)

    Hudobný život, 2014, year 46, no. 4, p. 13 – 15

  • 2013

    Com sona l´ESO

    Hudobný život, 2013, year 45, no. 7 – 8, p. 18

  • 2013

    Salvatore Sciarrino

    Hudobný život, 2013, year 45, no. 7 – 8, p. 30 – 32

  • 2013

    Conlon Nancarrow: Štúdie pre mechanický klavír (1948 – 1993)

    Hudobný život, 2013, year 45, no. 3, p. 12 – 14

  • 2012

    Gérard Grisey

    Hudobný život, 2012, year 44, no. 5, p. 22 – 24

  • 2012

    Bronius Kutavičius

    Hudobný život, 2012, year 44, no. 12, p. 19 – 21

  • 2012

    Spektrálna hudba a jej ponímanie času (so zameraním na tvorbu Gérarda Griseyho)

    Janáček Academy of Music and Performing Arts, Brno
    (Doctoral Thesis Selecion Series)

Personálna bibliografia – Analyses of Works

  • 2018

    Gérard Grisey (1946-1998) - Quatre chants pour franchir le seuil

    Hudobný život, 2018, year 50, no. 12, p. 15

  • 2012

    Henryk Mikołaj Górecki: Sláčikové kvarteto č. 1 "Už sa zmráka" (1988)

    Hudobný život, 2012, year 44, no. 7 – 8, p. 29 – 31

  • 2012

    Witold Lutosławski: Mi-parti (1976)

    Hudobný život, 2012, year 44, no. 10, p. 19 – 21

Bibliografia – Reviews

Bibliografia – Art Critique and Journalism

  • 2021

    BORZÍK, Lukáš: Môj koniec je mojím začiatkom... [rozhovor]

    Hudobný život, 2021, year 53, no. 1 – 2, p. 6 – 8

  • 2021

    BATTY, Roger: Adrián Demoč – Hlaholika [Another Timbre – 2021]

    Musique Machine, 2021

  • 2021

    BORZÍK, Lukáš: Interview with Adrián Demoč by Lukáš Borzík

    Another Timbre, 2021

  • 2020

    VESELÝ, Ondrej: Nová slovenská hudba 2020 online

    Hudobný život, 2020, year 52, no. 12, p. 4 – 5

  • 2020

    CABRAL, Ismael G.: "Tiendo a disfrutar la música menos violenta, quieta y silenciosa" Adrián Demoč [rozhovor]

    El compositor Habla, 03.12.2020

  • 2020

    CABRAL, Ismael G.: DEMOC: Kvarteto. A Luca Marenzio. Septett. Modré Kvety. Ziadba. Apartment House ANOTHER TIMBRE 147 (1 CD) [recenzia CD]

    Scherzo, 2020, year 36, no. 368, p. 50

  • 2020

    KOLÁŘ, Róbert: Ensemble Ricercata : Žiadba

    Hudobný život, 2020, year 52, no. 1 – 2, p. 10

  • 2019

    BERÁTS, Juraj: ISCM World Music Days 2019 v Estónsku

    Postrehy z festivalu a prezentácia slovenských skladateľov

    Hudobný život, 2019, year 51, no. 6, p. 20 – 21

  • 2018

    BERÁNKOVÁ, Michaela: Vítězkou druhého ročníku skladatelské soutěže České filharmonie je Jana Vöröšová

    Hudební rozhledy, 2018

  • 2017

    NOTA, Lenka: Ostrava : Žít současnost

    Open Space

    Hudobný život, 2017, year 49, no. 10, p. 24

  • 2017

    MACSOVSZKY, Peter: O nezbedných skladateľoch alebo o stíšení v koncertnej sieni (rozhovor s Adriánom Demočom)

    Vlna. Časopis o súčasnom umení a kultúre, 2017, year 19, no. 72

  • 2015

    DONIGA, Dominika: Ostravské dni novej hudby 2015

    Hudobný život, 2015, year 47, no. 10, p. 32 – 33

  • 2015

    KOLÁŘ, Robert: Muzički biennale Zagreb 2015 : svetový festival so slovenskou príchuťou

    Slovenská misia

    Hudobný život, 2015, year 47, no. 5, p. 16 – 17

  • 2013

    GLOCKOVÁ, Mária: O hudbe k dvom atraktívnym tanečným predstaveniam

    Hudobný život, 2013, year 45, no. 1 – 2, p. 38

x