Personálna bibliografia – Art Critique and Journalism

  • 2020

    Anketa

    Hudobný život, 2020, year 52, no. 5, p. 3

Personálna bibliografia

  • 2016

    Johannes Brahms : Sonáty pre husle a klavír [recenzia CD]

    Hudobný život, 2016, year 48, no. 7 – 8, p. 56

  • 2014

    Meredith Monk Piano Songs [recenzia CD]

    Hudobný život, 2014, year 46, no. 9, p. 36

  • 2013

    Bergerovo literárne memento

    Hudobný život, 2013, year 45, no. 7 – 8, p. 6

  • 2013

    Typornamento [recenzia CD]

    Hudobný život, 2013, year 45, no. 5, p. 36

  • 2013

    Arvo Pärt : Adam's Lament [recenzia CD]

    Hudobný život, 2013, year 45, no. 4, p. 36

  • 2012

    O dejinách hudby hovoríme klamlivo... [rozhovor s Leonom Botsteinom]

    Hudobný život, 2012, year 44, no. 1 – 2, p. 6

  • 2008

    Heiner Goebbels : Landschaft mit entfernten Verwandten [recenzia CD]

    Hudobný život, 2008, year 40, no. 3 – 4, p. 52

  • 2006

    Chat Noir – dialogue with D. Matej

    Musical Life, 2006, year 38, no. 11 – 12, p. 36 – 37

  • 2006

    Music, which hovers in the air... [interview with E. Villaume]

    Hudobný život, 2006, year 38, no. 10, p. 13 – 15

  • 2001

    Arnold Schönberg – duchovný vodca ako rozporuplná osobnosť. K 50. výročiu úmrtia skladateľa

    Hudobný život, 2001, no. 9, p. 34 – 36

  • 1998

    Videoklip – obchádza tu duch romantizmu?

    Slovenská hudba, 1998, no. 4, p. 507 – 511

  • 1998

    Žalmové kantáty Eugena Suchoňa a Zoltána Kodálya

    Slovenská hudba, 1998, no. 1 – 2, p. 73 – 81

  • 1997

    PIAČEK, Marek – ZAGAR, Peter: Malomestský komorný orchester Požoň sentimentál

    Súčasná hudba medzi východom a západom, zborník 4. medzinárodného sympózia v rámci Melos-Étos ‘97, 1997, Bratislava

  • 1996

    Bratislava’s Evenings of New Music

    World New Music Magazine, 1996, no. 6, p. 40 – 42

  • 1995

    Marginálie k hudbe J. Tavenera

    Slovenská hudba, 1995, no. 1, p. 92 – 94

  • 1991

    Arvo Pärt a jeho vidina ticha

    Slovenská hudba, 1991, no. 2 – 3, p. 230 – 235

Bibliografia – Studies (Book Chapters, Dictionary Entries, Scholarly Articles)

  • 2010

    KAJANOVÁ, Yvetta: Ďalšie línie postmodernizmu v slovenskej hudbe generácie 80/90

    Postmoderna v hudbe, 2010, Comenius University in Bratislava, Bratislava, p. 162 – 163

  • 2002

    MARTINÁKOVÁ, Zuzana: Slovak Composer After 1900. Formation and Styles

    Academy of Arts in Banská Bystrica, Banská Bystrica, p. 57, 67 – 68

  • 1998

    GODÁR, Vladimír: Peter Zagar [heslo]

    100 slovenských skladateľov (ed. M. Jurík, P. Zagar), 1998, National Music Centre, Bratislava, p. 287 – 289

  • 1996

    CHALUPKA, Ľubomír: Vývoj po roku 1945

    Dejiny slovenskej hudby (ed. O. Elschek), 1996, ASCO Art & Science, Bratislava, p. 321

Bibliografia – Reviews

  • 2020

    ŠŤASTNÝ, Jaroslav: VAPORI del CUORE: Themes and variations

    (selected works 2000 - 2009)

    Hudobný život, 2020, year 52, no. 4, p. 39

  • 2020

    URSÍNYOVÁ, Terézia: Fantastickými krajinami piesne s Gustávom Beláčkom

    Pavlík Records 2019

    Hudobný život, 2020, year 52, no. 3, p. 38

  • 2020

    NEJTEK, Michal: Vapori del Cuore : Themes and Variations [recenzia CD]

    Harmonie, 2020, no. 6, p. 62

Bibliografia – Books

  • 2018

    MOJŽIŠOVÁ, Michaela: Napísal som maličkú opierku

    Premeny komornej opery na Slovensku

    Slovak Academy of Sciences, Bratislava

Bibliografia – Art Critique and Journalism

  • 2020

    ADAMUŠČIN, Juraj: Peter Zagar ako hudobný režisér (nielen) v útrobách bratislavskej pyramídy

    Hudobný život, 2020, year 52, no. 4, p. 11

  • 2020

    KOLÁŘ, Robert: Slovenská filharmónia

    Monolit

    Hudobný život, 2020, year 52, no. 3, p. 7

  • 2019

    MOJŽIŠOVÁ, Michaela: Slovenská variácia na Čarovnú flautu

    Hudobný život, 2019, Music Centre Slovakia, Bratislava, year 51, no. 5, p. 33

  • 2019

    KOLÁŘ, Róbert: Melos-Étos 2019: 30 rokov po Novembri...

    Festival, ktorý založil Ilja

    Hudobný život, 2019, year 51, no. 11, p. 20 – 21

  • 2019

    HUDEC, Marek: Splnäný zäm: Industria plaču a rituálneho zabúdania

    Vlna. Časopis o súčasnom umení a kultúre, 2019, Bratislava, year 21, no. 78

  • 2019

    UNGER, Pavel: Šťastné konce sú z rozprávok. Realita v Opere SND je iná

    Pravda - Kultúra, 2019

  • 2019

    POLAKOVIČOVÁ,Viera: Rozprávka o šťastnom konci v SND

    SME, 2019

  • 2019

  • 2019

    Rozprávka o šťastnom konci v Opere SND

    Moja Kultúra, 2019

  • 2019

    URSÍNYOVÁ, Terézia: Šťastná rodinná opera

    Opera Slovakia, 2019

  • 2019

    VONGREJ, Ľudovít: Opera SND uvádza svetovú premiéru Rozprávky o šťastnom konci

    Opera Slovakia, 2019

  • 2019

    ALEXOVÁ, Jana: Zabudnite na playbacky, tu sa spieva naozaj. SND pozýva na rodinnú operu

    SME , 2019

  • 2019

    VONGREJ, Ľudovít: S Petrom Zagarom nielen o Rozprávke o šťastnom konci

    Opera Slovakia, 2019

  • 2019

    HEVIER, Daniel: Pozvánka na dobrodružný aj vtipný, romantický aj zábavný výlet

    SND, 2019

  • 2019

    Sezóna 2018/2019 v slovenských operných divadlách pohľadom šiestich kritikov

    Opera Slovakia, 2019

  • 2019

    BLEHA, Peter: Premiéra novej detskej rozprávkovej opery v SND

    DenníkN, 2019

  • 2019

    GAHÉROVÁ, Vladimíra: O rozprávkový koniec treba bojovať. Aj v opere pre deti

    Pravda - Kultúra, 2019

  • 2018

    TICHÝ, Stanislav: Bratislavský organový festival 2018

    Hudobný život, 2018, year 50, no. 7 – 8, p. 20 – 21

  • 2018

    FORDINÁLOVÁ, Ľubica: SLOVAK SOUNDS prezentuje HTF aj súčasnú slovenskú hudbu

    TEMPO, časopis HTF VŠMU, 2018, year 15, no. 3 – 4, p. 24 – 25

  • 2018

    UNGER, Pavol: Rossini ako rodinná seansa v salóne paláca

    Opera Slovakia, 2018

  • 2017

    FULKA, Vladimír: Galéria hudby v Nitre

    Sólo pre akordeón a violončelo

    Hudobný život, 2017, year 49, no. 7 – 8, p. 36

  • 2016

    ŠIŠKOVÁ, Ingeborg: Nedeľné matiné v Mirbachovom paláci

    Hudobný život, 2016, year 48, no. 11, p. 11

  • 2016

    CHALUPKA, Ľubomír: Hold mladých slovenskej hudbe

    Hudobný život, 2016, year 48, no. 11, p. 3

  • 2016

    DOHNALOVÁ, Lýdia: Festival peknej hudby

    17. ročník, 29.–31. júla, Banská Štiavnica, Sv. Anton, Pekná hudba o. z.

    Hudobný život, 2016, year 48, no. 9, p. 18

  • 2016

    GAHÉROVÁ, Vladimíra: Aj pekná hudba má svoj festival. V Banskej Štiavnici

    Pravda, 2016

  • 2016

    KUBIČKA, Víťazoslav: Rajecká hudobná jar

    Hudobný život, 2016, year 48, no. 7 – 8, p. 6

  • 2016

    BURGROVÁ, Katarína: Košická hudobná jar 2016

    Hudobný život, 2016, year 48, no. 6, p. 6

  • 2015

    HUDEC, Marek: Ospalý pohyb : Pocit bezmocnosti je dnes rovnaký ako v socializme

    SME, 2015, year 23, no. 119 (26. 5.), p. 13

  • 2015

    BUBNÁŠ, Juraj: Allegretto Žilina 2015

    Bergs, Barragán a Sinfonietta Bratislava

    Hudobný život, 2015, year 47, no. 5, p. 5 – 6

  • 2015

    NOTA, Lenka: Čtvrtstoletí hudebního festivalu Allegretto Žilina

    Hudobný život, 2015, year 47, no. 5, p. 6 – 7

  • 2014

    ZAGORSKI, Katarína: V Balete Národného divadla sa odohrala dôležitá búrka

    SME, 2014, year 22, no. 125 (2. 6.), p. 14

  • 2014

    ULIČIANSKA, Zuzana: Búrka príde trikrát. Vždy iná

    SME, 2014, year 22, no. 122 (29. 5.), p. 17

  • 2013

    KATINA, Peter: Konvergencie Košice 2013: Fándly, Hilliard aj novozélandská exotika...

    Hudobný život, 2013, year 45, no. 7 – 8, p. 10

  • 2013

    PUŠKÁŠOVÁ, Melánia: Melos-Étos 2013

    V znamení zvukových výbojov

    Hudobný život, 2013, year 45, no. 12, p. 18

  • 2013

    URDOVÁ, Sylvia: Konvergencie 2013

    Hudobný život, 2013, year 45, no. 10, p. 5

  • 2012

    BURLAS, Martin: Od haiku k Mahlerovi

    Hudobný život, 2012, year 44, no. 7 – 8, p. 41 – 43

  • 2012

    MARTON, Ivan: Symfonický orchester Slovenského rozhlasu

    Hudobný život, 2012, year 44, no. 7 – 8, p. 5

  • 2012

    FULKA, Vladimír: Galéria hudby v Nitre

    Hudobný život, 2012, year 44, no. 5, p. 7

  • 2012

    KOLÁŘ, Robert: Boris Lenko : Homo harmonicus [recenzia CD]

    Hudobný život, 2012, year 44, no. 5, p. 35

  • 2012

    LINDTNEROVÁ, Jana: Slovenská filharmónia

    Hudobný život, 2012, year 44, no. 3, p. 3

  • 2012

    BREZINA, Pavol: Konfrontácie 2011

    Hudobný život, 2012, year 44, no. 1 – 2, p. 10

  • 2012

    DOHNALOVÁ, Lýdia: Cikkerovský projekt Moyzesovcov v Pálffyho paláci

    Hudobný život, 2012, year 44, no. 1 – 2, p. 8

  • 2011

    ŠIŠKOVÁ, Ingeborg: Nedeľné matiné v Mirbachovom paláci

    Hudobný život, 2011, year 43, no. 12, p. 10

  • 2006

    ŠTEFKOVÁ, Markéta: Koncerty komorných orchestrov v Zrkadlovej sieni Primaciálneho paláca

    Tempo, 2006, no. 2, p. 30 – 32

  • 2006

    MEDVECOVÁ, Dobroslava: Písať vážnu hudbu je samotárska činnosť

    Sme (Víkend), 2006, no. 17, p. 27

  • 2002

    BÁLIK, Peter: Napriek všetkému je to dobrá tradícia

    Sme, 2002 (26. 9.)

  • 1999

    PIAČEK, Marek – ZAGAR, Peter: Orchester – čo s ním?

    Hudobný život, 1999, year 31, no. 1 – 2, p. 40 – 41

  • 1998

    LESAN, M.: Zmysel tvorby aj v čiastočnej izolácii

    Práca, 1998, no. 266, p. 9

  • 1997

    SMETANOVÁ, Oľga: Čo sa stalo s hudbou na konci 20. storočia?

    Hudobný život, 1997, year 29, no. 21, p. 3

  • 1997

    BALÁZSHÁZYOVÁ, Z: Rozhovory o hudbe a o inom…

    Dotyky, 1997, no. 9 – 10, p. 22 – 23

  • -1

    FELLEGI, Pavol: K premiére

    Filharmonické listy 1994

x