Personálna bibliografia – Studies (Book Chapters, Dictionary Entries, Scholarly Articles)

  • 2000

    Što délať?

    Slovenskí skladatelia I; Medzinárodné kolokvium 28.-31.10.1998, 2000, STIMUL, p. 189 – 196

Personálna bibliografia

  • 2018

    Dobyvatelé akustických scén. Od radioartu k hudebnímu divadlu [recenzia knihy]

    Hudobný život, 2018, year 50, no. 1 – 2, p. 55

  • 2017

    ISCM WORLD NEW MUSIC DAYS 2017

    Hudobný život, 2017, year 49, no. 12, p. 32

  • 2017

    Spomienky... Milan Adamčiak – pedagóg, muzikológ, umelec, kolega, priateľ

    Slovenská hudba. Revue pre hudobnú kultúru, 2017, year 43, no. 2, p. 123 – 127

  • 2017

    Shaped Songs

    Hudobný život, 2017, year 49, no. 6, p. 23

  • 2016

    Dve okrúhle výročia. Výročie druhé – Erik Satie (1866 – 1925)

    Hudobný život, 2016, year 48, no. 11, p. 26 – 29

  • 2016

    Dve okrúhle výročia. Výročie prvé – Morton Feldman (1926 – 1987)

    Hudobný život, 2016, year 48, no. 10, p. 12 – 13

  • 2015

    Audiokultúra : Texty o modernej hudbe

    Hudobný život, 2015, year 47, no. 9, p. 37 – 38

  • 2015

    Wolfgang Rihm : Et Lux [recenzia CD]

    Hudobný život, 2015, year 47, no. 7 – 8, p. 57

  • 2014

    V zrkadle času : Juraj Beneš

    Priateľ v sporoch, ktoré nekončia

    Hudobný život, 2014, year 46, no. 9, p. 6 – 7

  • 2014

    Otázniky nad Výchovným otáznikom Tamása Horkaya

    Hudobný život, 2014, year 46, no. 6, p. 2

  • 2012

    Milan Adamčiak – 65

    Zvláštna bytosť

    Hudobný život, 2012, year 44, no. 1 – 2, p. 22

  • 2011

    ISCM World New Music Days na Muzički biennale Zagreb 2011

    Hudobný život, 2011, year 43, no. 5, p. 23

  • 2008

    Meredith Monk : Impermanence [recenzia CD]

    Hudobný život, 2008, year 40, no. 3 – 4, p. 52

  • 2007

    Nur die notwendigen Dinge tun...

    MusikTexte – Zeitschrift für Neue Musik, 2007, no. 8, p. 66 – 70

  • 2006

    Chat Noir – dialóg s P. Zagarom

    Hudobný život, 2006, year 38, no. 11 – 12, p. 36 – 37

  • 1998

    (Experimental) Music Between East und West (a short selective report about some music of the last two decades in our country)

    Súčasná hudba medzi Východom a Západom = Zeitgenössische Musik zwischen Ost und West, 1998, Orman, Bratislava, p. 234 – 238

Bibliografia – Studies (Book Chapters, Dictionary Entries, Scholarly Articles)

  • 2007

    ERDMANN, Martin: Einfache Dinge und böse Träume

    MusikTexte – Zeitschrift für Neue Musik, 2007, no. 8, p. 60 – 65

Bibliografia – Reviews

  • 2020

    ŠŤASTNÝ, Jaroslav: VAPORI del CUORE: Themes and variations

    (selected works 2000 - 2009)

    Hudobný život, 2020, year 52, no. 4, p. 39

  • 2020

    SLABÝ, Petr: VENI 30

    Hudobný fond / RTVS

    Hudobný život, 2020, year 52, no. 3, p. 39

  • 2019

    VESELÝ, Ondrej: Fifty [Recenzia CD]

    Hudobný život, 2019, year 51, no. 7 – 8, p. 56

  • 2019

    SLABÝ, Petr: Dispersion: E. Sharp, VENI ACADEMY

    Hudobný život, 2019, year 51, no. 6, p. 39

Bibliografia – Books

  • 2018

    MOJŽIŠOVÁ, Michaela: Napísal som maličkú opierku

    Premeny komornej opery na Slovensku

    Slovak Academy of Sciences, Bratislava

Bibliografia – Art Critique and Journalism

  • 2020

    KOLÁŘ, Róbert: Marián Lejava

    Za ďalším autorským albumom do Budapešti

    Hudobný život, 2020, year 52, no. 6, p. 18 – 21

  • 2020

    Anketa: Ako do vášho profesionálneho života zasiahla epidémia ochorenia Covid-19?

    Hudobný život, 2020, year 52, no. 4, p. 4

  • 2020

    PUŠKÁŠOVÁ, Melánia: Hudba dneška v SNG

    Get out of Whatever CAGE

    Hudobný život, 2020, year 52, no. 1 – 2, p. 11

  • 2020

    NEJTEK, Michal: Vapori del Cuore : Themes and Variations [recenzia CD]

    Harmonie, 2020, no. 6, p. 62

  • 2019

    BURLAS, Martin: Hudba dneška v SNG #33

    Cello Soundings

    Hudobný život, 2019, year 51, no. 9, p. 15

  • 2019

    MATEJ, Daniel: Ensemble Ricercata: CANTÉYODJAYÂ

    Hudobný život, 2019, year 51, no. 7 – 8, p. 34

  • 2019

    KOLÁŘ, Róbert: Asyn(C)hrónie 2019

    5. ročník festivalu súčasnej hudby, 20.-23.5., VŠMU Bratislava

    Hudobný život, 2019, year 51, no. 6, p. 12 – 14

  • 2019

    MOTYČKA, Peter: Desaťročie Rajeckej hudobnej jari

    Hudobný život, 2019, Music Centre Slovakia, Bratislava, year 51, no. 5, p. 10

  • 2019

    KOLÁŘ, Róbert: Hudba dneška v SNG #32: Classic Malts (DVA-JA6)

    Hudobný život, 2019, Music Centre Slovakia, Bratislava, year 51, no. 5, p. 27

  • 2019

    KOLÁŘ, Róbert: Melos-Étos 2019: 30 rokov po Novembri...

    Festival, ktorý založil Ilja

    Hudobný život, 2019, year 51, no. 11, p. 20 – 21

  • 2019

    KOLÁŘ, Róbert: Konvergencie 2019

    20. ročník medzinárodného festivalu komornej hudby, 11. - 24. septembra, Bratislava

    Hudobný život, 2019, year 51, no. 10, p. 5

  • 2019

    RÓNAIOVÁ, Barbara: Daniel Matej: Chýba nám ozajstná veselosť

    Hudobný život, 2019, year 51, no. 1 – 2, p. 8

  • 2019

    IRHOVÁ, Alžbeta: Hudba dneška v SNG #31: Electro-News from Czecho-Slovakia

    Hudobný život, 2019, year 51, no. 1 – 2, p. 37

  • 2019

    GAVALOVÁ, Mária: AsynChrónie 2019

    1. koncert – TONE ROADS

    Tempo, 2019, no. 1 – 2, p. 32

  • 2019

    NEJTEK, Michal: Daniel Matej: Nakreslit si svoji skladbu

    Harmonie, 2019, no. 1, p. 10 – 12

  • 2019

    GAHÉROVÁ, Vladimíra: Ako zaželať všetko najlepšie na takmer 30 spôsobov

    kultura.pravda.sk/hudba/clanok/502735-vsetko-najlepsie-na-takmer-30-sposobov/, 2019

  • 2018

    KOLÁŘ, Robert: Branislav Dugovič : Cross-Country Skiing [recenzia CD]

    Hudobný život, 2018, year 50, no. 11, p. 38

  • 2018

    KABAL, Andrej: Pedagogické fakulty sú baštou post-normalizačnej mentality

    Kapitál, 11.9.2018

  • 2018

    RÓNAIOVÁ, Barbara: "Nič" v hudbe

    Anne La Berge a VENI ensemble v SNG

    Hudobný život, 2018, year 50, no. 5, p. 10 – 11

  • 2018

    VOZÁROVÁ, Eva: 30 rokov v neobyčajnom hudobnom vesmíre

    Hudobný život, 2018, year 50, no. 1 – 2, p. 35

  • 2018

    KOLÁŘ, Robert: Hudba dneška v SNG 25: VENI 30 (1)

    Hudobný život, 2018, year 50, no. 1 – 2, p. 33

  • 2018

    KOLÁŘ, Robert: Ensemble Ricercata: OUT TAKE(s)

    Hudobný život, 2018, year 50, no. 1 – 2, p. 11

  • 2018

    LIPTÁKOVÁ, Jana: Marking a 50th birthday with contemporary music

    Spectator - SME, 2018

  • 2017

    VOZÁROVÁ, Eva: Ako sme hrali v New Yorku a neprišli o rozum...

    (Jesenné turné Cluster ensemble bolo úspechom, ale najmä drinou)

    Hudobný život, 2017, year 49, no. 12, p. 30 – 31

  • 2017

    BOROŠ, Tomáš: Adamčiak, do školy!

    Koncert cyklu Hudba dneška v SNG, sprievodné podujatie retrospektívnej výstavy Adamčiak, začni!

    Hudobný život, 2017, year 49, no. 6, p. 25

  • 2017

    IRHOVÁ, Alžbeta: Hudba dneška v SNG: Hommage à Milan Adamčiak

    Hudobný život, 2017, year 49, no. 6, p. 23 – 24

  • 2017

    TURÁK, František: Dva návraty na Epoché

    Hudobný život, 2017, year 49, no. 1 – 2, p. 6 – 7

  • 2016

    TICHÝ, Stanislav: Dni starej hudby 2016

    Epochy kráľov

    Hudobný život, 2016, year 48, no. 7 – 8, p. 14

  • 2016

    ČORGOOVÁ, Naneta: VENI ACADEMY: letná akadémia v Kulturparku

    Hudobný život, 2016, year 48, no. 7 – 8, p. 4

  • 2016

    BERÁTS, Juraj: Hudba dneška v SNG 18: DVA-JA 3

    Hudobný život, 2016, year 48, no. 5, p. 12

  • 2016

    KOLÁŘ, Robert: Eva Šušková : secret VOICE electric [recenzia CD]

    Hudobný život, 2016, year 48, no. 5, p. 37 – 38

  • 2016

    TKÁČ, Ján: Hudba dneška v SNG: BEFORE & AFTER SILENCE 9

    Hudobný život, 2016, year 48, no. 1 – 2, p. 26

  • 2015

    KOLÁŘ, Robert: Hudba dneška v SNG – Skladačky

    Hudobný život, 2015, year 47, no. 11, p. 3

  • 2015

    FELEDI, Tibor: Hudba dneška v SNG #14

    Hudobný život, 2015, year 47, no. 7 – 8, p. 2

  • 2015

    KOLÁŘ, Robert: secret VOICE [recenzia CD]

    Hudobný život, 2015, year 47, no. 5, p. 37

  • 2015

    BERÁTS, Juraj: VENI ACADEMY na Muzički biennale Zagreb 2015

    Hudobný život, 2015, year 47, no. 5, p. 17

  • 2015

    KOLÁŘ, Robert: Muzički biennale Zagreb 2015 : svetový festival so slovenskou príchuťou

    Slovenská misia

    Hudobný život, 2015, year 47, no. 5, p. 16 – 17

  • 2015

    KOLÁŘ, Robert: Daniel Matej : Memories of You [recenzia CD]

    Hudobný život, 2015, year 47, no. 4, p. 39

  • 2015

    PUŠKÁŠOVÁ, Melánia: Ensemble Ricercata

    Prvé kroky rezidenčného súboru Rádia Devín

    Hudobný život, 2015, year 47, no. 1 – 2, p. 4

  • 2015

    KOLÁŘ, Robert: Hudba dneška v SNG

    Cesta pre štyroch, Zverokruh

    Hudobný život, 2015, year 47, no. 1 – 2, p. 8, 9

  • 2014

    FULKA, Vladimír: Galéria hudby v Nitre

    Hudobný život, 2014, year 46, no. 12, p. 4

  • 2014

    FELEDI, Tibor: Ars Nova 2014

    Hudobný život, 2014, year 46, no. 12, p. 22 – 23

  • 2014

    KOLÁŘ, Robert: VENI ACADEMY: Rolling Tones / Im zarter Bewegung [recenzia CD]

    Hudobný život, 2014, year 46, no. 3, p. 35 – 36

  • 2013

    KOLÁŘ, Robert: studEND.doc

    Hudobný život, 2013, year 45, no. 6, p. 9

  • 2013

    KOLÁŘ, Robert: Daniel Matej: Fascinuje ma, že existuje akási "tichá alternatíva"...

    Hudobný život, 2013, year 45, no. 4, p. 17 – 18

  • 2013

    KOLÁŘ, Robert: ISCM World New Music Days 2013 : Košice – Bratislava Viedeň

    Primát komornej hudby

    Hudobný život, 2013, year 45, no. 12, p. 13

  • 2012

    KOLÁŘ, Robert: VAPORI del CUORE : Possible Stories [recenzia CD]

    Hudobný život, 2012, year 44, no. 9, p. 37 – 38

  • 2012

    ŠIŠKOVÁ, Ingeborg: Nedeľné matiné v Mirbachovom paláci

    Hudobný život, 2012, year 44, no. 4, p. 11

  • 2012

    KATINA, Peter: Milan Osadský : Nice [recenzia CD]

    Hudobný život, 2012, year 44, no. 11, p. 37

  • 2010

    PIAČEK, Marek: Exempla trahunt [rozhovor]

    Hudobný život, 2010, year 42, no. 12, p. 12

  • 2010

    KAJANOVÁ, Yvetta: Ďalšie línie postmodernizmu v slovenskej hudbe generácie 80/90

    Postmoderna v hudbe, 2010, Comenius University in Bratislava, Bratislava, p. 160 – 162

  • 2009

    KOLÁŘ, Robert – ŠUBA, Andrej: Dve výročia a jeden koniec [rozhovor]

    Hudobný život, 2009, year 41, no. 9, p. 14 – 18

x