2020

VACHOVÁ, Zuzana: Adrian Kokoš: Hudbu nemôžeme oklamať, ani ju podviesť

Moja Kultúra, 20.3.2020
(Kristov dotyk,)

2018

MOJŽIŠOVÁ, Michaela: Napísal som maličkú opierku

Premeny komornej opery na Slovensku

Slovak Academy of Sciences, Bratislava

2018

MEDŇANSKÝ, Karol: Obraz reformátora Martina Luthera v opernej tvorbe Víťazoslava Kubičku

Muzikologické fórum, 2018, year 7, no. 2, p. 38 – 52

2018

MIŠKOVIČOVÁ, Eva: BASSFEST+ 2018

Hudobný život, 2018, year 50, no. 12, p. 23

2017

KUBIČKA, Víťazoslav: Koncert víťazov Rajeckej hudobnej jari

Hudobný život, 2017, year 49, no. 11, p. 25

2017

VONGREJ, Ľudovít: V Kežmarku uvedú novú duchovnú operu Víťazoslava Kubičku s názvom Hrad prepevný

Opera Slovakia, 2017

2017

MEDŇANSKÝ, Karol: Hrad prepevný. Nová opera Víťazoslava Kubičku

Evanjelický východ, 2017, year 8, no. 8, p. 34

2017

MIŠKOVIČOVÁ, Eva: BASSFEST 2017

Hudobný život, 2017, year 49, no. 11, p. 19

2017

CHALUPKA, Ľubomír: Experimental Studio Bratislava [recenzia LP]

Hudobný život, 2017, year 49, no. 10, p. 38

2016

KUBIČKA, Víťazoslav: Rajecká hudobná jar

Hudobný život, 2016, year 48, no. 7 – 8, p. 6

2016

KOLÁŘ, Robert: Eva Šušková : secret VOICE electric [recenzia CD]

Hudobný život, 2016, year 48, no. 5, p. 37 – 38

2015

ŠIMONOVÁ, Kamila: Musica nova spiritualis [recenzia CD]

Hudobný život, 2015, year 47, no. 10, p. 38 – 39

2015

VONGREJ, Ľudovít: V Bratislave sa uskutoční svetová premiéra novej slovenskej operety Láska na Považí

Opera Slovakia, 2015

2014

HATRÍK, Juraj: Osem dní spolupatričnosti

Festivalový zápisník z Novej slovenskej hudby 2014

Hudobný život, 2014, year 46, no. 12, p. 6

2014

ŠČEPÁN, Michal: Hudba sa prebúdza v noci

Žalmy slovenských skladateľov

Hudobný život, 2014, year 46, no. 7 – 8, p. 17

2014

ŠUŠKA, Pavol: Víťazoslav Kubička: Klopem na duše ľudí... [rozhovor]

Hudobný život, 2014, year 46, no. 6, p. 24 – 25

2014

CHALUPKA, Ľubomír: V Ružomberku súťažili mladí pedagógovia

Hudobný život, 2014, year 46, no. 6, p. 9

2007

ŠUŠKA, Pavol: Kubička opäť ako operný autor

Hudobný život, 2007, year 39, no. 7 – 8, p. 40 – 41

2002

URSÍNYOVÁ, Terézia: Rozhlasový zápisník

Hudobný život, 2002, year 34, no. 10, p. 16

1996

ČIERNA, Alena: Elektroakustická kompozícia na Slovensku

Slovenská hudba, 1996, year 22, no. 1 – 2, p. 67 – 111

1994

KADUCH, Miroslav: Česká a slovenská elektroakustická hudba 1964-1994. Osobní slovník

Ostrava, p. 86 – 87

1982

ONDREIČKOVÁ, Ivica: Povolanie: skladateľ

Život, 1982, no. 14, p. 30 – 31

1981

KOLÁČKOVÁ, Yveta: Mladí skladatelia opäť v štúdiu mladých

Hudobný život, 1981, year 13, no. 7, p. 2
(Skladba pre sólovú flautu)

1981

KOLÁČKOVÁ, Yveta: Nádejní skladatelia v Štúdiu mladých

Hudobný život, 1981, year 13, no. 2, p. 7
(Sonáta pre klavír)

Personal bibliography

  • 2017

    KUBIČKA, Víťazoslav: Koncert víťazov Rajeckej hudobnej jari

    Hudobný život, 2017, year 49, no. 11, p. 25

  • 2016

    KUBIČKA, Víťazoslav: Rajecká hudobná jar

    Hudobný život, 2016, year 48, no. 7 – 8, p. 6

Bibliography – Books

  • 2018

    MOJŽIŠOVÁ, Michaela: Napísal som maličkú opierku

    Premeny komornej opery na Slovensku

    Slovak Academy of Sciences, Bratislava

Bibliography – Studies (Book Chapters, Dictionary Entries, Scholarly Articles)

  • 2018

    MEDŇANSKÝ, Karol: Obraz reformátora Martina Luthera v opernej tvorbe Víťazoslava Kubičku

    Muzikologické fórum, 2018, year 7, no. 2, p. 38 – 52

  • 1996

    ČIERNA, Alena: Elektroakustická kompozícia na Slovensku

    Slovenská hudba, 1996, year 22, no. 1 – 2, p. 67 – 111

  • 1994

    KADUCH, Miroslav: Česká a slovenská elektroakustická hudba 1964-1994. Osobní slovník

    Ostrava, p. 86 – 87

Bibliography – Art Critique and Journalism

  • 2020

    VACHOVÁ, Zuzana: Adrian Kokoš: Hudbu nemôžeme oklamať, ani ju podviesť

    Moja Kultúra, 20.3.2020
    (Kristov dotyk,)

  • 2018

    MIŠKOVIČOVÁ, Eva: BASSFEST+ 2018

    Hudobný život, 2018, year 50, no. 12, p. 23

  • 2017

    MIŠKOVIČOVÁ, Eva: BASSFEST 2017

    Hudobný život, 2017, year 49, no. 11, p. 19

  • 2017

    CHALUPKA, Ľubomír: Experimental Studio Bratislava [recenzia LP]

    Hudobný život, 2017, year 49, no. 10, p. 38

  • 2017

    VONGREJ, Ľudovít: V Kežmarku uvedú novú duchovnú operu Víťazoslava Kubičku s názvom Hrad prepevný

    Opera Slovakia, 2017

  • 2017

    MEDŇANSKÝ, Karol: Hrad prepevný. Nová opera Víťazoslava Kubičku

    Evanjelický východ, 2017, year 8, no. 8, p. 34

  • 2016

    KOLÁŘ, Robert: Eva Šušková : secret VOICE electric [recenzia CD]

    Hudobný život, 2016, year 48, no. 5, p. 37 – 38

  • 2015

    ŠIMONOVÁ, Kamila: Musica nova spiritualis [recenzia CD]

    Hudobný život, 2015, year 47, no. 10, p. 38 – 39

  • 2015

    VONGREJ, Ľudovít: V Bratislave sa uskutoční svetová premiéra novej slovenskej operety Láska na Považí

    Opera Slovakia, 2015

  • 2014

    HATRÍK, Juraj: Osem dní spolupatričnosti

    Festivalový zápisník z Novej slovenskej hudby 2014

    Hudobný život, 2014, year 46, no. 12, p. 6

  • 2014

    ŠČEPÁN, Michal: Hudba sa prebúdza v noci

    Žalmy slovenských skladateľov

    Hudobný život, 2014, year 46, no. 7 – 8, p. 17

  • 2014

    ŠUŠKA, Pavol: Víťazoslav Kubička: Klopem na duše ľudí... [rozhovor]

    Hudobný život, 2014, year 46, no. 6, p. 24 – 25

  • 2014

    CHALUPKA, Ľubomír: V Ružomberku súťažili mladí pedagógovia

    Hudobný život, 2014, year 46, no. 6, p. 9

  • 2007

    ŠUŠKA, Pavol: Kubička opäť ako operný autor

    Hudobný život, 2007, year 39, no. 7 – 8, p. 40 – 41

  • 2002

    URSÍNYOVÁ, Terézia: Rozhlasový zápisník

    Hudobný život, 2002, year 34, no. 10, p. 16

  • 1982

    ONDREIČKOVÁ, Ivica: Povolanie: skladateľ

    Život, 1982, no. 14, p. 30 – 31

  • 1981

    KOLÁČKOVÁ, Yveta: Mladí skladatelia opäť v štúdiu mladých

    Hudobný život, 1981, year 13, no. 7, p. 2
    (Skladba pre sólovú flautu)

  • 1981

    KOLÁČKOVÁ, Yveta: Nádejní skladatelia v Štúdiu mladých

    Hudobný život, 1981, year 13, no. 2, p. 7
    (Sonáta pre klavír)

x