2020

KOLÁŘ, Robert: Pavol Malovec: Sequentia [recenzia CD]

Hudobný život, 2020, year 52, no. 7 – 8, p. 57

2019

VESELÝ, Ondrej: Pavol Malovec: "Život s otcom je už prežitý a mal obrovskú cenu."

Hudobný život, 2019, Bratislava, year 51, no. 3, p. 16 – 17

2019

KOLÁŘ, Róbert: Melos-Étos 2019

15. ročník medzinárodného festivalu súčasnej hudby, 8.–15. novembra, Hudobné centrum

Hudobný život, 2019, year 51, no. 12, p. 6

2013

BUBNÁŠ, Juraj: Nová slovenská hudba 2012

Warchalovci, Quasars Ensemble a komorné koncerty

Hudobný život, 2013, year 45, no. 1 – 2, p. 25

2012

KATINA, Peter: Milan Paľa : Violin Solo 2 : Violin Solo 3 [recenzia CD]

Hudobný život, 2012, year 44, no. 3, p. 35

2006

MALOVEC, Pavol: Život a tvorba Jozefa Malovca

Osobnosti slovenskej hudobnej tvorby II, 2006, Academy of Arts in Banská Bystrica, Banská Bystrica, p. 9 – 13

2004

GODÁR, Vladimír: Spiritual Music of Pavol Malovec

Slovo, 2004, no. 25

1995

MALOVEC, Pavol: Sakrálne versus profánne?

Slovenská hudba, 1995, no. 1, p. 17 – 19

1995

LETZ, Róbert: Umenie v katakombách? Rozhovor s Pavlom Malovcom

Proglas, 1995, year 6, no. 1, p. 3 – 4

1994

MALOVEC, Pavol: Jacques Maritain

Katolícke noviny, 1994, no. 18, p. 8

1993

MALOVEC, Pavol: Olivier Messiaen

Katolícke noviny, 1993, no. 20, p. 10

1985

ČUNDERLÍKOVÁ, Eva: X. TNSHT : Komorné koncerty

Hudobný život, 1985, year 17, no. 5, p. 4
(Invocazione per violino solo)

1984

LENGOVÁ, Jana: Tvorivé dialógy mladého umenia

Po 18. prehliadke mladých koncertných umelcov v Trenčianskych Tepliciach

Hudobný život, 1984, year 16, no. 17, p. 5

1981

k-v: Absolventi Konzervatória v Bratislave

Hudobný život, 1981, year 13, no. 15, p. 2

Personal bibliography

  • 2006

    MALOVEC, Pavol: Život a tvorba Jozefa Malovca

    Osobnosti slovenskej hudobnej tvorby II, 2006, Academy of Arts in Banská Bystrica, Banská Bystrica, p. 9 – 13

  • 1995

    MALOVEC, Pavol: Sakrálne versus profánne?

    Slovenská hudba, 1995, no. 1, p. 17 – 19

  • 1994

    MALOVEC, Pavol: Jacques Maritain

    Katolícke noviny, 1994, no. 18, p. 8

  • 1993

    MALOVEC, Pavol: Olivier Messiaen

    Katolícke noviny, 1993, no. 20, p. 10

Bibliography – Studies (Book Chapters, Dictionary Entries, Scholarly Articles)

  • 2004

    GODÁR, Vladimír: Spiritual Music of Pavol Malovec

    Slovo, 2004, no. 25

Bibliography – Reviews

  • 2020

    KOLÁŘ, Robert: Pavol Malovec: Sequentia [recenzia CD]

    Hudobný život, 2020, year 52, no. 7 – 8, p. 57

Bibliography – Art Critique and Journalism

  • 2019

    VESELÝ, Ondrej: Pavol Malovec: "Život s otcom je už prežitý a mal obrovskú cenu."

    Hudobný život, 2019, Bratislava, year 51, no. 3, p. 16 – 17

  • 2019

    KOLÁŘ, Róbert: Melos-Étos 2019

    15. ročník medzinárodného festivalu súčasnej hudby, 8.–15. novembra, Hudobné centrum

    Hudobný život, 2019, year 51, no. 12, p. 6

  • 2013

    BUBNÁŠ, Juraj: Nová slovenská hudba 2012

    Warchalovci, Quasars Ensemble a komorné koncerty

    Hudobný život, 2013, year 45, no. 1 – 2, p. 25

  • 2012

    KATINA, Peter: Milan Paľa : Violin Solo 2 : Violin Solo 3 [recenzia CD]

    Hudobný život, 2012, year 44, no. 3, p. 35

  • 1995

    LETZ, Róbert: Umenie v katakombách? Rozhovor s Pavlom Malovcom

    Proglas, 1995, year 6, no. 1, p. 3 – 4

  • 1985

    ČUNDERLÍKOVÁ, Eva: X. TNSHT : Komorné koncerty

    Hudobný život, 1985, year 17, no. 5, p. 4
    (Invocazione per violino solo)

  • 1984

    LENGOVÁ, Jana: Tvorivé dialógy mladého umenia

    Po 18. prehliadke mladých koncertných umelcov v Trenčianskych Tepliciach

    Hudobný život, 1984, year 16, no. 17, p. 5

  • 1981

    k-v: Absolventi Konzervatória v Bratislave

    Hudobný život, 1981, year 13, no. 15, p. 2

x