2021

KOLÁŘ, Robert: Zaostrené na slovenskú avantgardu

Hudobný život, 2021, year 53, no. 7 – 8, p. 30 – 32

2021

BÁTOR, Milan: Avant-garde of the '60s : EnsembleSpectrum [recenzia CD]

Hudební rozhledy, 2021, year 74, no. 11, p. 62 – 63

2020

LETŇANOVÁ, Elena: Cieľom umenia je robiť človeka šťastným

Hudobný život, 2020, year 52, no. 7 – 8, p. 11
(Dve duchovné piesne)

2020

TOMKA, Juraj: Moyzesovo kvarteto

45 rokov vzájomného rešpektu

Hudobný život, 2020, year 52, no. 12, p. 20 – 24

2019

VESELÝ, Ondrej: Pavol Malovec: "Život s otcom je už prežitý a mal obrovskú cenu."

Hudobný život, 2019, year 51, no. 3, p. 16 – 17

2017

CHALUPKA, Ľubomír: Bratislavské hudobné slávnosti 2016

Quasars Ensemble na štandardnej úrovni

Hudobný život, 2017, year 49, no. 1 – 2, p. 14

2017

CHALUPKA, Ľubomír: Experimental Studio Bratislava [recenzia LP]

Hudobný život, 2017, year 49, no. 10, p. 38

2015

CHALUPKA, Ľubomír: Malovec očami Rahbariho

Hudobný život, 2015, year 47, no. 3, p. 2

2013

ŠČEPÁN, Michal: Melos-Étos 2013

Stadler Quartett cez strmé mosty

Hudobný život, 2013, year 45, no. 12, p. 18

2013

BUBNÁŠ, Juraj: Milan Paľa : Violin Solo 4 [recenzia CD]

Hudobný život, 2013, year 45, no. 4, p. 35

2013

KATINA, Peter – VAJÓ, Juraj: Quasars Ensemble & Košice v znamení kvalitatívneho posunu

Hudobný život, 2013, year 45, no. 11, p. 14

2011

CHALUPKA, Ľubomír: Slovenská hudobná avantgarda

Štýlotvorné formovanie skladateľskej generácie nastupujúcej v 60. rokoch 20. storočia

Comenius University in Bratislava, Bratislava

2010

KAJANOVÁ, Yvetta: Postmoderna a technologický pokrok

Slovenské elektroakustické štúdio

Postmoderna v hudbe, 2010, Comenius University in Bratislava, Bratislava, p. 83 – 90

2006

MALOVEC, Pavol: Život a tvorba Jozefa Malovca

Osobnosti slovenskej hudobnej tvorby II, 2006, Academy of Arts in Banská Bystrica, Banská Bystrica, p. 9 – 13

2006

ČIERNA, Alena: Poetika elektroakustických kompozícií Jozefa Malovca

Osobnosti slovenskej hudobnej tvorby II, 2006, Academy of Arts in Banská Bystrica, Banská Bystrica, p. 51 – 63

2006

MARTINÁKOVÁ, Zuzana: Základné východiská v tvorbe Jozefa Malovca

Osobnosti slovenskej hudobnej tvorby II, 2006, Academy of Arts in Banská Bystrica, Banská Bystrica, p. 65 – 74

2006

CHALUPKA, Ľubomír: Postrehy k individuálnemu rozmeru tvorby Jozefa Malovca

Osobnosti slovenskej hudobnej tvorby II, 2006, Academy of Arts in Banská Bystrica, Banská Bystrica, p. 15 – 32

2005

CHALUPKA, Ľubomír: Jozef Malovec: Poéma pre husle sólo (In memoriam Dmitrij D. Šostakovič)

Hudobný život, 2005, year 37, no. 2, p. 31 – 33

2003

FÖLDVÁRIOVÁ, Naďa: Uvažovanie o filmovej hudbe [rozhovor]

Dialóg s časom, 2003, The Theatre Institute, Music Centre Slovakia, Academy of Music and Drama, Bratislava, p. 133 – 142
(148 s., 1. vyd., Filmová a televízna fakulta VŠMU v Bratislave)

2003

FÖLDVÁRIOVÁ, Naďa: Prostriedky napätia v hudbe slovenského vojnového filmu

Dialóg s časom, 2003, The Theatre Institute, Music Centre Slovakia, Academy of Music and Drama, Bratislava, p. 14 – 22
(148 s., 1. vyd., Filmová a televízna fakulta VŠMU v Bratislave)

2003

CHALUPKA, Ľubomír: Pripomenutie diela Jozefa Malovca

Hudobný život, 2003, year 35, no. 3, p. 4

2003

FÖLDVÁRIOVÁ, Naďa: Smútok sluší recesii

Dialóg s časom, 2003, The Theatre Institute, Music Centre Slovakia, Academy of Music and Drama, Bratislava, p. 43 – 45
(148 s., 1. vyd., Filmová a televízna fakulta VŠMU v Bratislave. Pôvodne uverejnené: Slovenská hudba 1969, č. 6 – 7)

2003

FÖLDVÁRIOVÁ, Naďa: Smolenice po tretí raz

Dialóg s časom, 2003, The Theatre Institute, Music Centre Slovakia, Academy of Music and Drama, Bratislava, p. 45 – 47
(148 s., 1. vyd., Filmová a televízna fakulta VŠMU v Bratislave. Pôvodne uverejnené: Slovenská hudba 1970, č. 5 – 6)

2002

CHALUPKA, Ľubomír: Jozef Malovec: Orthogenesis

Hudobný život, 2002, year 34, no. 4, p. 29 – 30

2000

CHALUPKA, Ľubomír: Avantgarda '60

Slovenská hudba, 2000, year 26, no. 1 – 2, p. 59 – 105

1998

In memoriam Jozef Malovec (beseda)

Slovenská hudba, 1998, year 24, no. 4, p. 537 – 569

1996

MALOVEC, Jozef: Text o mojich elektroakustických skladbách

Slovenská hudba, 1996, year 22, no. 1 – 2, p. 161 – 162

1996

MALOVEC, Jozef: Spomienky na začiatky elektroakustickej hudby v Bratislave

Slovenská hudba, 1996, no. 1 – 2, p. 64 – 66

1995

ZAJÍČEK, L.: An Oral History of Electroacoustic Music in the Czech and Slovak Republics

Diss, San Jose State University, 1995, p. 109 – 116

1983

PODRACKÝ, Igor: K jubileu Jozefa Malovca

Hudobný život, 1983, year 15, no. 6, p. 3

1982

KADUCH, M.: Kryptogram jako experimentální součást současné hudební tvorby

Opus musicum, 1982, year 14, no. 10, p. 299 – 301

1982

URSÍNYOVÁ, Terézia: VII. TNSHT : Symfonické koncerty

Hudobný život, 1982, year 14, no. 5, p. 3
(Komorná symfónia)

1981

BREJKA, Rudolf: VI. Týždeň novej slovenskej hudobnej tvorby

Komorné koncerty

Hudobný život, 1981, year 13, no. 6, p. 2
(II. sláčikové kvarteto)

1980

URSÍNYOVÁ, Terézia: V. Týždeň novej slovenskej hudobnej tvorby

Hudobný život, 1980, year 12, no. 6, p. 5
(Óda pre orchester a klavír)

1980

PODRACKÝ, Igor: Gramorecenzie : Jozef Malovec

Hudobný život, 1980, year 12, no. 24, p. 5

1980

PODRACKÝ, Igor: BHS : Komorná tvorba slovenských skladateľov

Hudobný život, 1980, year 12, no. 21, p. 5
(Avvenimento ricercado pre dve sláčikové kvartetá a dychové kvinteto)

1980

ŠUSTYKEVIČOVÁ, Lýdia: Jozef Malovec: Poéma pre sólové husle

Hudobný život, 1980, year 12, no. 13, p. 3

1979

ŠUSTYKEVIĆOVÁ, Lýdia: IV. Týždeň novej slovenskej hudobnej tvorby

Hudobný život, 1979, year 11, no. 6, p. 1
(Poéma pre husle sólo)

1978

red: Na osobnosti a tvorbe Jozefa Malovca ...

Hudobný život, 1978, year 10, no. 8, p. 1
(umelecké foto V. Háka s krátkym textom T. Ursínyovej o skladateľovi)

1978

PODRACKÝ, Igor: O skladateľovi a skromnom človekovi

Hudobný život, 1978, year 10, no. 8, p. 3

1978

ADAMČIAK, Milan: III. týždeň novej slovenskej hudobnej tvorby : Komorné koncerty

Hudobný život, 1978, year 10, no. 6, p. 4, 7
(Prelúdium a Burleska pre dychové kvinteto)

1977

CHALUPKA, Ľubomír: Týždeň novej slovenskej hudobnej tvorby

Komorné koncerty

Hudobný život, 1977, year 9, no. 5, p. 4
(Canzona)

1976

CHALUPKA, Ľubomír: Týždeň slovenskej hudobnej tvorby : Koncerty komornej hudby

Hudobný život, 1976, year 8, no. 5, p. 5
(Tri bagately pre sláčikové kvarteto)

1970

URSÍNYOVÁ, Terézia: SMOLENICE 70: po III. medzinárodných seminároch pre súčasnú hudbu

Prvý pohľad

Hudobný život, 1970, year 2, no. 9, p. 1
(Tabu)

1970

CHALUPKA, Ľubomír – MARTON, Ivan: Koncertná hudba Jozefa Malovca

Hudobný život, 1970, year 2, no. 19, p. 5

1970

HRČKOVÁ, Naďa: Je to ešte hudba?

Hudobný život, 1970, year 2, no. 13, p. 8

1969

MESÁROŠOVÁ, Marcela: Gaudeamus, čiže: Radujme sa!

Hudobný život, 1969, year 1, no. 16, p. 2

1969

-r-: Dňa 19. januára

Hudobný život, 1969, year 1, no. 23 – 24, p. 2
(Ortogenezis)

1969

MALOVEC, Jozef: Text o mojich elektroakustických skladbách

Slovenská hudba, 1969, year 13, no. 6 – 7, p. 234 – 237

1969

KOLMAN, Peter: Elektroakustická hudba Jozefa Malovca

Slovenská hudba, 1969, year 13, no. 6 – 7, p. 247 – 248

1968

MALOVEC, Jozef: Hudba, elektronika, súčasnosť

Slovenská hudba, 1968, no. 3, p. 97 – 100

1965

FALTIN, Peter: Jozef Malovec: Kryptogram I.

Slovenská hudba, 1965, year 9, no. 6, p. 266 – 267

1964

VAJDA, Igor: Tretie matiné "hudby dneška"

Slovenská hudba, 1964, year 8, no. 8, p. 246
(Malá komorná hudba)

Personal bibliography

  • 1996

    MALOVEC, Jozef: Text o mojich elektroakustických skladbách

    Slovenská hudba, 1996, year 22, no. 1 – 2, p. 161 – 162

  • 1996

    MALOVEC, Jozef: Spomienky na začiatky elektroakustickej hudby v Bratislave

    Slovenská hudba, 1996, no. 1 – 2, p. 64 – 66

  • 1969

    MALOVEC, Jozef: Text o mojich elektroakustických skladbách

    Slovenská hudba, 1969, year 13, no. 6 – 7, p. 234 – 237

  • 1968

    MALOVEC, Jozef: Hudba, elektronika, súčasnosť

    Slovenská hudba, 1968, no. 3, p. 97 – 100

Bibliography – Books

  • 2011

    CHALUPKA, Ľubomír: Slovenská hudobná avantgarda

    Štýlotvorné formovanie skladateľskej generácie nastupujúcej v 60. rokoch 20. storočia

    Comenius University in Bratislava, Bratislava

Bibliography – Studies (Book Chapters, Dictionary Entries, Scholarly Articles)

  • 2010

    KAJANOVÁ, Yvetta: Postmoderna a technologický pokrok

    Slovenské elektroakustické štúdio

    Postmoderna v hudbe, 2010, Comenius University in Bratislava, Bratislava, p. 83 – 90

  • 2006

    MARTINÁKOVÁ, Zuzana: Základné východiská v tvorbe Jozefa Malovca

    Osobnosti slovenskej hudobnej tvorby II, 2006, Academy of Arts in Banská Bystrica, Banská Bystrica, p. 65 – 74

  • 2006

    MALOVEC, Pavol: Život a tvorba Jozefa Malovca

    Osobnosti slovenskej hudobnej tvorby II, 2006, Academy of Arts in Banská Bystrica, Banská Bystrica, p. 9 – 13

  • 2006

    CHALUPKA, Ľubomír: Postrehy k individuálnemu rozmeru tvorby Jozefa Malovca

    Osobnosti slovenskej hudobnej tvorby II, 2006, Academy of Arts in Banská Bystrica, Banská Bystrica, p. 15 – 32

  • 2006

    ČIERNA, Alena: Poetika elektroakustických kompozícií Jozefa Malovca

    Osobnosti slovenskej hudobnej tvorby II, 2006, Academy of Arts in Banská Bystrica, Banská Bystrica, p. 51 – 63

  • 2003

    CHALUPKA, Ľubomír: Pripomenutie diela Jozefa Malovca

    Hudobný život, 2003, year 35, no. 3, p. 4

  • 2003

    FÖLDVÁRIOVÁ, Naďa: Prostriedky napätia v hudbe slovenského vojnového filmu

    Dialóg s časom, 2003, The Theatre Institute, Music Centre Slovakia, Academy of Music and Drama, Bratislava, p. 14 – 22
    (148 s., 1. vyd., Filmová a televízna fakulta VŠMU v Bratislave)

  • 2000

    CHALUPKA, Ľubomír: Avantgarda '60

    Slovenská hudba, 2000, year 26, no. 1 – 2, p. 59 – 105

  • 1995

    ZAJÍČEK, L.: An Oral History of Electroacoustic Music in the Czech and Slovak Republics

    Diss, San Jose State University, 1995, p. 109 – 116

  • 1982

    KADUCH, M.: Kryptogram jako experimentální součást současné hudební tvorby

    Opus musicum, 1982, year 14, no. 10, p. 299 – 301

  • 1969

    KOLMAN, Peter: Elektroakustická hudba Jozefa Malovca

    Slovenská hudba, 1969, year 13, no. 6 – 7, p. 247 – 248

Bibliography – Analyses of Works

  • 2005

    CHALUPKA, Ľubomír: Jozef Malovec: Poéma pre husle sólo (In memoriam Dmitrij D. Šostakovič)

    Hudobný život, 2005, year 37, no. 2, p. 31 – 33

  • 2002

    CHALUPKA, Ľubomír: Jozef Malovec: Orthogenesis

    Hudobný život, 2002, year 34, no. 4, p. 29 – 30

  • 1980

    ŠUSTYKEVIČOVÁ, Lýdia: Jozef Malovec: Poéma pre sólové husle

    Hudobný život, 1980, year 12, no. 13, p. 3

  • 1970

    CHALUPKA, Ľubomír – MARTON, Ivan: Koncertná hudba Jozefa Malovca

    Hudobný život, 1970, year 2, no. 19, p. 5

  • 1965

    FALTIN, Peter: Jozef Malovec: Kryptogram I.

    Slovenská hudba, 1965, year 9, no. 6, p. 266 – 267

Bibliography – Reviews

  • 2021

    BÁTOR, Milan: Avant-garde of the '60s : EnsembleSpectrum [recenzia CD]

    Hudební rozhledy, 2021, year 74, no. 11, p. 62 – 63

Bibliography – Art Critique and Journalism

  • 2021

    KOLÁŘ, Robert: Zaostrené na slovenskú avantgardu

    Hudobný život, 2021, year 53, no. 7 – 8, p. 30 – 32

  • 2020

    TOMKA, Juraj: Moyzesovo kvarteto

    45 rokov vzájomného rešpektu

    Hudobný život, 2020, year 52, no. 12, p. 20 – 24

  • 2020

    LETŇANOVÁ, Elena: Cieľom umenia je robiť človeka šťastným

    Hudobný život, 2020, year 52, no. 7 – 8, p. 11
    (Dve duchovné piesne)

  • 2019

    VESELÝ, Ondrej: Pavol Malovec: "Život s otcom je už prežitý a mal obrovskú cenu."

    Hudobný život, 2019, year 51, no. 3, p. 16 – 17

  • 2017

    CHALUPKA, Ľubomír: Experimental Studio Bratislava [recenzia LP]

    Hudobný život, 2017, year 49, no. 10, p. 38

  • 2017

    CHALUPKA, Ľubomír: Bratislavské hudobné slávnosti 2016

    Quasars Ensemble na štandardnej úrovni

    Hudobný život, 2017, year 49, no. 1 – 2, p. 14

  • 2015

    CHALUPKA, Ľubomír: Malovec očami Rahbariho

    Hudobný život, 2015, year 47, no. 3, p. 2

  • 2013

    BUBNÁŠ, Juraj: Milan Paľa : Violin Solo 4 [recenzia CD]

    Hudobný život, 2013, year 45, no. 4, p. 35

  • 2013

    ŠČEPÁN, Michal: Melos-Étos 2013

    Stadler Quartett cez strmé mosty

    Hudobný život, 2013, year 45, no. 12, p. 18

  • 2013

    KATINA, Peter – VAJÓ, Juraj: Quasars Ensemble & Košice v znamení kvalitatívneho posunu

    Hudobný život, 2013, year 45, no. 11, p. 14

  • 2003

    FÖLDVÁRIOVÁ, Naďa: Uvažovanie o filmovej hudbe [rozhovor]

    Dialóg s časom, 2003, The Theatre Institute, Music Centre Slovakia, Academy of Music and Drama, Bratislava, p. 133 – 142
    (148 s., 1. vyd., Filmová a televízna fakulta VŠMU v Bratislave)

  • 2003

    FÖLDVÁRIOVÁ, Naďa: Smolenice po tretí raz

    Dialóg s časom, 2003, The Theatre Institute, Music Centre Slovakia, Academy of Music and Drama, Bratislava, p. 45 – 47
    (148 s., 1. vyd., Filmová a televízna fakulta VŠMU v Bratislave. Pôvodne uverejnené: Slovenská hudba 1970, č. 5 – 6)

  • 2003

    FÖLDVÁRIOVÁ, Naďa: Smútok sluší recesii

    Dialóg s časom, 2003, The Theatre Institute, Music Centre Slovakia, Academy of Music and Drama, Bratislava, p. 43 – 45
    (148 s., 1. vyd., Filmová a televízna fakulta VŠMU v Bratislave. Pôvodne uverejnené: Slovenská hudba 1969, č. 6 – 7)

  • 1998

    In memoriam Jozef Malovec (beseda)

    Slovenská hudba, 1998, year 24, no. 4, p. 537 – 569

  • 1983

    PODRACKÝ, Igor: K jubileu Jozefa Malovca

    Hudobný život, 1983, year 15, no. 6, p. 3

  • 1982

    URSÍNYOVÁ, Terézia: VII. TNSHT : Symfonické koncerty

    Hudobný život, 1982, year 14, no. 5, p. 3
    (Komorná symfónia)

  • 1981

    BREJKA, Rudolf: VI. Týždeň novej slovenskej hudobnej tvorby

    Komorné koncerty

    Hudobný život, 1981, year 13, no. 6, p. 2
    (II. sláčikové kvarteto)

  • 1980

    PODRACKÝ, Igor: Gramorecenzie : Jozef Malovec

    Hudobný život, 1980, year 12, no. 24, p. 5

  • 1980

    PODRACKÝ, Igor: BHS : Komorná tvorba slovenských skladateľov

    Hudobný život, 1980, year 12, no. 21, p. 5
    (Avvenimento ricercado pre dve sláčikové kvartetá a dychové kvinteto)

  • 1980

    URSÍNYOVÁ, Terézia: V. Týždeň novej slovenskej hudobnej tvorby

    Hudobný život, 1980, year 12, no. 6, p. 5
    (Óda pre orchester a klavír)

  • 1979

    ŠUSTYKEVIĆOVÁ, Lýdia: IV. Týždeň novej slovenskej hudobnej tvorby

    Hudobný život, 1979, year 11, no. 6, p. 1
    (Poéma pre husle sólo)

  • 1978

    PODRACKÝ, Igor: O skladateľovi a skromnom človekovi

    Hudobný život, 1978, year 10, no. 8, p. 3

  • 1978

    red: Na osobnosti a tvorbe Jozefa Malovca ...

    Hudobný život, 1978, year 10, no. 8, p. 1
    (umelecké foto V. Háka s krátkym textom T. Ursínyovej o skladateľovi)

  • 1978

    ADAMČIAK, Milan: III. týždeň novej slovenskej hudobnej tvorby : Komorné koncerty

    Hudobný život, 1978, year 10, no. 6, p. 4, 7
    (Prelúdium a Burleska pre dychové kvinteto)

  • 1977

    CHALUPKA, Ľubomír: Týždeň novej slovenskej hudobnej tvorby

    Komorné koncerty

    Hudobný život, 1977, year 9, no. 5, p. 4
    (Canzona)

  • 1976

    CHALUPKA, Ľubomír: Týždeň slovenskej hudobnej tvorby : Koncerty komornej hudby

    Hudobný život, 1976, year 8, no. 5, p. 5
    (Tri bagately pre sláčikové kvarteto)

  • 1970

    URSÍNYOVÁ, Terézia: SMOLENICE 70: po III. medzinárodných seminároch pre súčasnú hudbu

    Prvý pohľad

    Hudobný život, 1970, year 2, no. 9, p. 1
    (Tabu)

  • 1970

    HRČKOVÁ, Naďa: Je to ešte hudba?

    Hudobný život, 1970, year 2, no. 13, p. 8

  • 1969

    -r-: Dňa 19. januára

    Hudobný život, 1969, year 1, no. 23 – 24, p. 2
    (Ortogenezis)

  • 1969

    MESÁROŠOVÁ, Marcela: Gaudeamus, čiže: Radujme sa!

    Hudobný život, 1969, year 1, no. 16, p. 2

  • 1964

    VAJDA, Igor: Tretie matiné "hudby dneška"

    Slovenská hudba, 1964, year 8, no. 8, p. 246
    (Malá komorná hudba)

x