Profil osobnosti

Foto: Zuzana Králiková Pohůnková

Zuzana Králiková Pohůnková

12. 3. 1983 Žilina

vážna hudba
klavír, klavírna spolupráca

Pôsobenie v: Duet le anam, Bogacz Trio

Bio

Bio

1989 – 1997
Základná umelecká škola Ladislava Árvaya v Žiline (klavír – Elena Altusová)
1997 – 2002
Konzervatórium Žilina (klavír - Darina Švárna)
2003 – 2008
VŠMU (klavír – Ivan Gajan, komorná hra – Jozef Kopelman, Elena Händler)
2008 - 2014
pedagogička na Konzervatóriu v Bratislave (aj komorná hra a klavírna spolupráca)
 
interpretačné kurzy:
1999
majstrovský kurz (Ivan Gajan)
2000, 2002
majstrovský kurz (Jiří Skovajsa)
2005
majstrovské kurzy (Paul Gulda, Marina Kapatsinskaya)
2006
majstrovský kurz (Matti Raekallio)

Zuzana Králiková Pohůnková verejne účinkuje už od čias stredoškolských štúdií. Ako sólistka spolupracovala so Štátnym komorným orchestrom v Žiline (2001 - 2008 aj ako orchestrálna hráčka), účinkovala pod taktovkou dirigentov ako Alexander Apolín, Vladimír Kiradjev, Martin Leginus, Karol Kevický, Elim Chan a i. Od roku 2011 je členkou Bogaczovho klavírneho tria (+ Pavel Bogacz ml., husle a Karolína Zívalíková, violončelo), od 2012 účinkuje s Karolínou Zívalíkovou v zoskupení Duet le anam. Participovala na viacerých projektoch napr. "Svetové a slovenské skladateľky" (2015), "Hudba v sade" v rámci festivalu Viva Musica! (2016) a ď. 

Bibliografia

  • Dohnalová, Lýdia: ŠKO Žilina
    Noblesný Martinů
    2018 Hudobný život 2018, č. 1 - 2, s. 19
  • Šišková, Ingeborg: Nedeľné matiné v Mirbachovom paláci
    2012 Hudobný život 2012, č. 7-8, s. 13
  • Šišková, Ingeborg: Nedeľné matiné v Mirbachovom paláci
    2012 Hudobný život 2012, č. 3, s. 8
  • Dohnalová, Lýdia: Štátny komorný orchester Žilina
    2008 Hudobný život roč. 40, 2008, č. 3-4, s. 12
  • -mp-: Koncert na „francúzsku“ tému
    2008 Žilinský večerník 4.3. 2008, s. 8
  • Dohnalová, Lýdia: Štátny komorný orchester Žilina
    2007 Hudobný život 2007, č. 6, s. 9
  • Gáborová, Marta: Štátny komorný orchester Žilina
    2002 Hudobný život 2002, č. 9, s. 18
  • Turák, František: Albrechtina: Peter Breiner 60
    2017 Hudobný život 2017, č. 7 - 8, s. 4 – 5

Ocenenia

  • Medzinárodná interpretačná súťaž Nadácie Bohuslava Martinů, Praha (CZ)
    2005 - čestné uznanie
  • Medzinárodná klavírna súťaž J. N. Hummela, Bratislava
    2005 - účasť
  • Súťaž študentov konzervatórií Slovenskej republiky
    2002 - 3. cena
  • Medzinárodná klavírna súťaž F. Chopina, Mariánské Lázně (CZ)
    2001 - finalistka
  • Súťaž študentov konzervatórií Slovenskej republiky
    2000 - 2. cena

Fotogaléria

  • Foto: Matiné v Mirbachovom paláci 2018-01-28 Matiné v Mirbachovom paláci
    Bogacz Trio – klavírne trio (Slovensko), Pavel Bogacz, jr. – husle (Slovensko), Karolína Zívalíková – violončelo (Slovensko), Zuzana Králiková Pohůnková – klavír

    Zdroj: Archív Hudobného centra
    Autor: Dušan Godár
  • Foto: Matiné v Mirbachovom paláci 2018-01-28 Matiné v Mirbachovom paláci
    Zuzana Králiková Pohůnková – klavír

    Zdroj: Archív Hudobného centra
    Autor: Dušan Godár
  • Foto: Matiné v Mirbachovom paláci 2018-01-28 Matiné v Mirbachovom paláci
    Bogacz Trio – klavírne trio (Slovensko), Pavel Bogacz, jr. – husle (Slovensko), Karolína Zívalíková – violončelo (Slovensko), Zuzana Králiková Pohůnková – klavír

    Zdroj: Archív Hudobného centra
    Autor: Dušan Godár
  • Foto: Matiné v Mirbachovom paláci 2017-03-05 Matiné v Mirbachovom paláci
    Pavel Bogacz, jr. – husle, Zuzana Králiková Pohůnková – klavír

    Zdroj: Archív Hudobného centra
    Autor: Dušan Godár
  • Foto: Matiné v Mirbachovom paláci 2017-03-05 Matiné v Mirbachovom paláci
    Bogacz Trio – klavírne trio (Slovensko), Pavel Bogacz, jr. – husle (Slovensko), Karolína Zívalíková – violončelo (Slovensko), Zuzana Králiková Pohůnková – klavír (Slovensko)

    Zdroj: Archív Hudobného centra
    Autor: Dušan Godár
  • Foto: Matiné v Mirbachovom paláci 2017-03-05 Matiné v Mirbachovom paláci
    Bogacz Trio – klavírne trio (Slovensko), Pavel Bogacz, jr. – husle (Slovensko), Karolína Zívalíková – violončelo (Slovensko), Zuzana Králiková Pohůnková – klavír (Slovensko)

    Zdroj: Archív Hudobného centra
    Autor: Dušan Godár
  • Foto: Zuzana Králiková-Pohunková 2014 Zuzana Králiková-Pohunková

    Zdroj: Archív Hudobného centra


« späť na zoznam Aktualizované: 20. 02. 2018