Gitarový festival J. K. Mertza patrí k významným podujatiam na slovenskej scéne festivalov klasickej hudby a je jedným z najstarších svojho druhu na svete. 48. ročník nadväzuje na dlhoročnú tradíciu a úspechy zaznamenané v posledných rokoch. Bude hostiť umelcov z 8 krajín sveta - Brazílie, Španielska, Portugalska, Talianska, Maďarska, Poľska, Českej republiky a Slovenska. Okrem gitarových recitálov zaznejú v termíne od 23. do 30. júna programy komornej hudby, gitara v kombinácii so sláčikovým kvartetom, spevom, či bandoneónom. Koncerty sa konajú v najkrajších koncertných priestoroch historického centra mesta akými sú Zrkadlová sieň Primaciálneho paláca, Koncertná sieň Klarisky a nový očarujúci koncertný priestor PONTON priamo na hladine Dunaja.

Podujatie je súčasťou bratislavského mestského festivalu Kultúrne leto 2024.

Organizátor: Spoločnosť J. K. Mertza, sídlo: Rozvodná 11B, 83101 Bratislava,
Spoluorganizátor: Bratislavské kultúrne a informačné stredisko

Z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia - hlavný partner podujatia.

Projekt je spolufinancovaný vládami Česka, Maďarska, Poľska a Slovenska prostredníctvom vyšehradských grantov z Medzinárodného Vyšehradského fondu.

Podujatie sa koná s podporou mesta Bratislavy, Hudobného fondu, Španielskeho veľvyslanectva v Bratislave, Brazílskeho veľvyslanectva v Bratislave, Poľského inštitútu , ZUŠ Júliusa Kowalského Bratislava, ALBRECHT FORUM a ďalších partnerov.

Sprievodné podujatia:

Akreditované vzdelávanie pre pedagógov ZUŠ, prednášky, majstrovské kurzy a prezentácie
Sprievodné popoludňajšie koncerty

x